Floortje Dessing praat bij Op1 over haar coronaleed: ‘Alle deurtjes dicht’

Het sluiten van veel landsgrenzen vanwege de coronapandemie heeft één Nederlander in het bijzonder getroffen: Floortje Dessing. Jarenlang maakte ze het ene na het andere snoepreisje voor de NPO, maar die vervuilende tv-hobby kan ze momenteel eventjes niet uitvoeren.

Floortje Dessing Beeld: Op1

Floortje Dessing kwam er gisteren over praten in de talkshow Op1. Ze is in decennia niet zo lang thuis geweest. “Volgens mij 25 jaar. Ik ben 25 jaar geleden begonnen en eigenlijk alleen maar weggeweest al die jaren. Ik was nooit langer dan een maand thuis. Ik ben twee keer ziek geweest en toen was ik even wat langer in Nederland, maar voor de rest was ik altijd weg. Gemiddeld zo’n zes à zeven maanden per jaar.”

Heel heftig

Het is een heel heftig jaar voor iemand als Floortje. “Het is sowieso denk ik voor iedereen een raar jaar, maar voor mij ook, want ik ben 50 geworden en ik had net een serie gemaakt met terugblikken van Einde Wereld. Ik had net mijn laatste montagedag en op die dag kwam de lockdown.”

Na zo’n laatste montagedag beginnen bij Floortje juist de reiskriebels weer te komen, maar die moest ze ditmaal in bedwang houden. “Alles viel op een of andere manier heel raar samen. Het is sowieso een jaar dat iedereen wel zal hebben van: wat gebeurt er allemaal?”

Coronatrauma

Floortje had therapie nodig om haar coronatrauma te verwerken en besloot daarom het programma Floortje Blijft Hier te maken. “Ik ben meteen de eerste serie Floortje Blijft Hier gaan maken en dat vond ik een soort therapie. Ik vond het heel moeilijk dat voor mijn gevoel in één keer alle deurtjes dichtgingen. De deurtjes naar buiten.”

Het is toch best te doen om even een jaar niet op vakantie te gaan? “Nederland is gewoon mijn land en ik hou er zielsveel van, maar de ene helft van mijn leven is Nederland en de andere helft van mijn leven het reizen en daar hou ik intens van. Het is geen verslaving en het is niet dat ik weg moet of Nederland niet fijn vind. In tegendeel, maar dat tweede deel was gewoon klaar.”

Floortje blijft hier

Floortje Blijft Hier helpt de presentatrice er doorheen. Morgenavond begint het tweede seizoen. “Het feit dat ik deze serie kon maken was therapeutisch, van: lekker bezig blijven!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen