Diederik Gommers protesteert bij Beau tegen vuurwerkverbod

IC-opperhoofd Diederik Gommers heeft in de talkshow van Beau van Erven Dorens geprotesteerd tegen het vuurwerkverbod. Corona wordt hier gebruikt voor een politiek doel, riep hij gisteren op RTL 4.

Diederik Gommers Beeld: Beau

Beau van Erven Dorens wist niet wat hij hoorde toen hij Diederik Gommers vroeg naar zijn mening over het vuurwerkverbod dat voor dit jaar is ingesteld. De overheid wil het ziekenhuispersoneel ontlasten door ervoor te zorgen dat er dit jaar geen vuurwerkslachtoffers zijn. Een onnodige maatregel, aldus Diederik.

‘Ik ben het er niet mee eens’

Hoewel Diederik pleitte voor het vasthouden van de huidige, middelstrenge lockdown, blijkt hij wel tegen het vuurwerkverbod te zijn. “U bent denk ik blij, meneer Gommers?”, vroeg de presentator hem.

De ex-Insta-hubby van Famke Louise daarop: “Nou ja, op de intensive care zien we meestal geen vuurwerkslachtoffers. Ik begrijp hem wel omdat we geen feestje moeten vieren, maar ik ben het er toch niet helemaal over eens dat we de corona nu gebruiken om het vuurwerk af te schaffen. Ik vind hem politie.”

Ruben Nicolai: “Nou, dan vind ik het helemaal jammer.”

‘Ontlast de IC helemaal niet’

Beau: “Ik schrijf dit even als een nieuwsbericht, want u bent natuurlijk degene die hier heel belangrijke adviezen in geeft.”

Diederik: “Nee, want ik ben van de intensive care. Dit is aan het kabinet.”

Beau: “Ja, maar goed, het is natuurlijk bedoeld om de druk op de ziekenhuizen te verminderen.”

Diederik: “Ja, maar volgens mij hebben we de druk nu vooral van de coronaslachtoffers en die druk hebben we veel meer. De maatregelen daarin nemen is voor ons veel belangrijker dan de vuurwerkslachtoffers. Elk slachtoffer is te veel, maar om nou te zeggen dat we daar heel veel aanloop hebben in de ziekenhuizen…”

Toch verschijnen er 1.300 vuurwerkslachtoffers per jaar op de IC. “Ja, natuurlijk, maar we zijn al er al jaren mee bezig. Nou ja.”

Denkt hij dat de overheid corona gebruikt voor een permanent vuurwerkverbod? Ja, knikte Diederik.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen