Desinfectiedrinkende Beau wint in eerste week van concurrent Op1

Het derde seizoen van de talkshow van Beau van Erven Dorens is goed van start gegaan. Er keken deze week gemiddeld meer dan een miljoen mensen naar Beau, terwijl concurrent Op1 net onder de miljoengrens bleef.

Beau van Erven Dorens © RTL

Waar Beau deze week gemiddeld 1,042 miljoen kijkers scoorde op RTL 4, had Op1 er bij concurrent NPO 1 gemiddeld 960.000. Beau heeft dit mooie weekgemiddelde voor een belangrijk deel te danken aan de door 1,9 miljoen mensen bekeken vrijdaguitzending, die na de historisch goed bekeken finale van The Masked Singer stond.

Het kijkcijferverloop van Beau is nog wat wisselvallig. Waar hij vrijdag dus hele mooie kijkcijfers neerzette, kwam Beau op woensdag – een minder goed bekeken RTL 4-avond – uit op een teleurstellende 597.000 kijkers. Hij werd toen behoorlijk ingemaakt door Op1, dat 824.000 kijkers neerzette.

Beau drinkt desinfectie

Terug naar de kijkcijferpiek op vrijdag: Beau verbijsterde de kijkers door desinfectiemiddel te drinken. Hij kreeg van zijn redactie een tube desinfectie uitgereikt, omdat hij fysiek contact had met één van zijn gasten. Tijdens een emotioneel gesprek met Heleen van Royen hield hij namelijk tien seconden lang haar hand vast.

De presentator besloot de desinfectie niet alleen op zijn handen te spuiten, maar ook in zijn haar en op zijn gezicht. “Ik zag je net ook met een vinger in je mond”, daagde Ruben Nicolai hem uit. Vervolgens stak Beau de tube tot tweemaal toe ook in zijn mond. Hij slikte het middel weg met een glas water.

Loretta in paniek

Tafelgast Loretta Schrijver schrok er heel erg van: “Nee, niet doen! Gek! Nou, doe nou niet zo raar bij je oog. O, nee, doe dit niet! Dit is verschrikkelijk!”

Najib Amhali was ook behoorlijk verbijsterd. “Onderbreek het programma jongens! Bel een dokter!”

Op de sociale media vinden veel kijkers het hilarisch, maar er zijn ook mensen die dit volstrekt onverantwoordelijk gedrag vinden. Bastiaan Ragas op Twitter: “Ik roep het al jaren, Beau is echt levensgevaarlijk. In zijn rol als voorbeeld functionaris is dit weer zo typerend, fail. Mensen doe dit niet, het helpt echt niet.”

Acteur Loek Peters daarop: “Ik vind het niet zo’n probleem. Maar wel grappig. Als de volwassenen die op dat tijdstip naar dit programma niet in kunnen schatten dat dit zijn humor is en dat je dit niet moet doen om te ontsmetten dan hadden ze in bed moeten liggen onder begeleiding van een zuster.”

De beelden:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen