Dennis Schouten bevestigt vertrek bij omroep PowNed

Dennis Schouten vertrekt na bijna vijf jaar definitief bij PowNed. Het doet hem naar eigen zeggen pijn dat hij er niet is uitgekomen met de publieke omroep. Dat laat hij weten in een bericht op Instagram.

Dennis Schouten © YouTube

Het lag eigenlijk al op straat dat Dennis Schouten zou gaan vertrekken bij PowNed, aangezien Wilfred Genee dit vorige week verklapte in de radio-editie van Veronica Inside, waar Dennis nu de reizende reporter is. Toen gaf Dennis aan dat het nog niet definitief is, maar inmiddels is de kogel door de kerk.

Dennis laat weten: “Na bijna vijf jaar gaan PowNed en ik aan het einde van dit jaar uit elkaar. We hebben lang met elkaar gesproken, maar we zijn er helaas niet uitgekomen. Na zo’n lange en intensieve tijd doet dat pijn. Desondanks wil ik PowNed bedanken voor de mooie tijd en de kansen die ze mij hebben gegeven.”

Bonje over RoddelPraat

Wat er precies ten grondslag ligt aan het vertrek van Dennis, is onduidelijk. Wellicht was er bij de omroep wat onvrede over dat Dennis momenteel soortgelijk werk doet voor het nieuwe online platform NieuwNieuws. Bovendien maakt hij ook een zelfstandig programma onder de naam RoddelPraat.

Over RoddelPraat lag Dennis eerder al in de clinch met PowNed, omdat hij dit aanvankelijk niet met Jan Roos, maar met een PowNed-collega maakte: Mark Baanders. Het leek daardoor te veel op een PowNed-programma, vond PowNed. Daarop riep de omroep Dennis op het matje.

Dennis verliest inkomsten

Door zijn vertrek bij PowNed verliest Dennis een aardige inkomstenbron. Hij verklapte twee jaar geleden dat hij voor drie dagen in de week PowNed een salaris van 3.000 euro per maand vangt. Voor veel tv-sterren is dat overigens een fooi.

Eerder dit jaar ging Dennis Schouten bij omroep PowNed terug van drie naar slechts twee opnamedagen in de week.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen