Caroline Tensen hoopt dat tv-aasgieren van Eén tegen 100 afblijven

Caroline Tensen hoopt nooit mee te maken dat haar programma Eén tegen 100 wordt afgepakt. De sterren van de televisie zijn hongerige aasgieren en zelfs tv-koningin Linda de Mol is daar het slachtoffer van geworden.

Caroline Tensen © Nick van Ormondt

Het is vanavond alweer tijd voor de vijfhonderdste aflevering van Eén tegen 100, dat vanwege de coronacrisis tijdelijk is omgedoopt tot Eén tegen 50. Aan de presentatietafel staat zoals vertrouwd Caroline Tensen, die de show al sinds 2000 presenteert, eerst bij Nederland 2, toen bij Tien, daarna bij NPO 1 en nu bij RTL 4.

Aangezien het toch wel echt haar tv-kindje is, zou Caroline het niet aankunnen om een andere presentator op haar plekje te zien. Zelfs niet als het om een invalbeurt gaat. Daarom stond ze het programma in augustus bont en blauw aan elkaar te praten.

Bont en blauw

Caroline heeft met e-bikes een beetje wat Dave Roelvink met Lamborghini’s heeft. Na een fietsritje kwam ze bont en blauw thuis en de dag erna had ze opnames. Haar levende poederkwast Leco van Zadelhoff probeerde er nog wat van te maken, maar voor de nietsvermoedende kijker leek het alsof ze net met Badr Hari had lopen knuffelen.

Het was echt even pittig, herinnert Caroline zich. “Ik had een wond boven mijn oog, een wond onder mijn oog, twee tanden door de lip. Het zag er niet uit. Ik kon amper articuleren”, zegt ze. Maar: “Ik heb geen seconde gedacht om me af te melden.”

‘Ik wil nooit worden vervangen’

Gewond of niet: Caroline is altijd van de partij. “Ik presenteer Eén Tegen 100, al moet het liggend op een brancard. Ik stond er ook met een gebroken been, met gips om mijn pols, met een geopereerde schouder. In al die jaren ben ik nooit vervangen. Hopelijk gaat dat überhaupt nooit gebeuren.”

Het meest spraakmakende voorbeeld van een tv-ster die dat wél is overkomen, is natuurlijk Linda de Mol. Zij loopt al een jaar te stampvoeten door Crailo omdat haar tv-kindjes Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel niet mee mochten naar SBS en keihard zijn ingenomen door Chantal Janzen en Beau van Erven Dorens.

Chantal debuteerde gisteren met Oh Wat Een Jaar en dat zal voor Linda gevoeld hebben als dansen op haar graf. Wie er gezellig meedeed met het feestje van Chantal? Caroline Tensen.

Eén tegen 50 is om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen