Beau van Erven Dorens vindt dat Fidan Ekiz mond moet houden

Een beetje merkwaardig is het wel: Beau van Erven Dorens, die in zijn carrière altijd heeft gestreden tegen saaie televisie, vindt dat Fidan Ekiz in haar talkshow De Vooravond meer in een keurslijf moet gaan zitten.

Beau van Erven Dorens en Fidan Ekiz Foto: RTL, NPO

Fidan Ekiz heeft het talkshowlandschap flink opgeschud door als presentatrice hardop haar eigen mening te verkondigen. Dat doen al haar andere collega’s ook, maar dan niet zo aan de oppervlakte. Fidan laat zien waar ze staat, maar dat wordt niet door iedereen gewaardeerd, het leidde zelfs tot een boycot door de NOS.

‘Ik snap er helemaal niks van’

En ook Beau van Erven Dorens houdt er dus niet zo van. Hij doet zijn uitspraken dit weekend in het pittige interview dat hij heeft gegeven aan het AD. Hierin wordt hij specifiek gevraagd naar wat hij ervan vindt dat collega-talkshowhost Fidan op televisie voor haar mening uitkomt.

Een slechte zaak, vindt Beau. “Het is ook een personalityshow. Dus je moet jezelf laten zien. Maar om nu op te komen, te gaan zitten en te zeggen: ‘ik vind dit, ik vind dat’. Ik snap daar echt helemaal niets van. Het past ook niet bij de Publieke Omroep. Een rare ontwikkeling.”

Keurslijf

Fidan moet volgens hem dus in een keurslijf gaan zitten, waarbij ze haar eigen mening zo veel mogelijk voor zich houdt. Als Beau zich daar zelf ook aan houdt, beloven het bij RTL 4 een paar saaie talkshowmaanden te worden.

Daar denkt Beau anders over. “Wie ben ik in vredesnaam? Natuurlijk komt het voor in een gesprek dat je zegt: ‘ik kan me voorstellen dat…’ of ‘eigenlijk vind ik dat je onzin praat’, of dat je het eens ben met de gast”, zegt hij. Maar: “Het draait om de gast, om het onderwerp, om het nieuws. Ik zie mezelf als smeerolie.”

Het leuke interview met Beau van Erven Dorens, waarin hij een aantal pittige uitspraken doet, kunt u lezen op de website van het AD.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen