Angela de Jong kotst op bril Margriet van der Linden

Angela de Jong wordt doodziek van de nieuwe bril van Margriet van der Linden. Ze vindt dat het véél te veel afleidt en pleit daarom voor een bril-exit. Dat schrijft ze in een boze column in het AD.

Margriet van der Linden Foto: KRO-NCRV

Het is voor het eerst dat Angela een tirade schrijft over de bril van een tv-personality. Zelfs Luuk Ikink is daar nooit slachtoffer van geworden, maar Margriet krijgt er nu wél flink van langs. “Ik heb lang getwijfeld of ik deze column zou schrijven”, mijmert de opiniediva vanaf haar bezemsteel.

Retromontuur

Tóch doet Angela het. Het zit haar namelijk hoog en niet zo’n beetje ook. “Het probleem is: die bril is niet te missen en irriteert me elke avond weer. Geef maar toe: het nieuwe accessoire van mrs. M is bij u in de woonkamer ook niet onbesproken gebleven.”

Het is op zich geen lelijk model, vindt Angela, die spreekt van een ‘retromontuur’, maar het is wél een probleem dat je haar ogen daardoor niet meer ziet, schrijft ze. “Het is een combinatie van de reflectie van de glazen en de brug van het montuur die net te laag zit. En dat stoort op tv.”

Angela vreest feministen

Margriet onderschat de importantie van haar uitdrukking, denkt Angela. “Het is namelijk geen radio. Je wilt zien hoe iemand kijkt als hij of zij een vraag stelt. Serieus, koel, spottend, nieuwsgierig of meelevend?”

Dat wil de kijker ook bij Margriet herkennen, stelt ze. “Ik mis de schalkse blik van Margriet.”

Angela vreest dat haar kritiek op de bril niet in dank wordt afgenomen. “Ik kan de reacties uit feministische hoek al uittekenen.”

Liefde bekoeld

De liefde tussen Angela de Jong en Margriet van der Linden is eerder dit jaar flink bekoeld. Waar de AD-diva aanvankelijk nog een groot fan was van de presentatrice, denkt ze daar nu anders over.

Angela vindt Margriet tegenwoordig veel te links-activistisch en trok daarom in de lente haar steun in.

De column van Angela kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen