Albert Verlinde dacht dat Fred van Leer was overleden

Albert Verlinde dacht zondagmiddag dat Fred van Leer overleden was, toen buurtbewoners in Rotterdam zagen dat hij uit zijn huis getakeld werd. Dat zei de showkenner ’s avonds in Shownieuws.

Albert Verlinde en Fred van Leer Foto: Shownieuws

Er ontstond zondagmiddag grote paniek bij de woning van Fred van Leer, toen zowel de politie als de brandweer aangesneld kwamen. De halve straat werd afgezet en de tv-persoonlijkheid werd uit zijn woning getakeld.

Vlak daarna meldde Hart van Nederland, het zusterprogramma van Shownieuws, op social media dat Fred zou zijn overleden, maar dat bleek niet te kloppen. Hij is om onduidelijke redenen opgenomen in het ziekenhuis.

Laken

Het was een misverstand, legde Albert uit in Shownieuws. “Wat er de afgelopen middag gebeurd is bij zijn huis, is dat er politie en brandweer naartoe gesneld is. Er was dus iets aan de hand. Hij is vervolgens uit het huis getakeld, met een laken eroverheen.”

Juist dat laken heeft tot de geruchten over zijn overlijden geleid, aldus Albert. “Je ziet hier ook de beelden ervan. Mensen dachten onmiddellijk: er is hier iets aan de hand. Dat laken heeft de situatie er niet minder erg op gemaakt.”

Lijkwade

Dat laken leek net een lijkwade, aldus Albert. “Ik kan me voorstellen dat je dat doet omdat je niet wil dat iemand herkent wordt of dat Fred het zelf eventueel niet zou willen, want we weten hoe hij altijd met zijn uiterlijk bezig is, maar het gaf wel heel veel hectiek aan het eind van de middag.”

Men was bang dat Fred was overleden, legt hij uit. “Er gingen echt geruchten – heel heftig – dat hij zou zijn overleden. Dat het een lijkwade was die we gezien hadden op dat moment. Dat was het dus niet. Maar het is wel pittig wat er aan de hand is. Mensen maken zich oprecht zorgen over wat er met Fred aan de hand is.”

‘Het gaat goed met Fred’

Gelukkig waren die geruchten onzin. “Het gaat goed met hem. Hij ligt in het ziekenhuis op dit moment.”

Althans: goed naar omstandigheden. “We weten allemaal dat dit een vreselijke week voor hem geworden is met het uitlekken van die video en die jongen die op een schandalige manier misbruik gemaakt heeft van de situatie.”

Albert hoopt dat Fred het in zijn hoofd niet erger maakt dan het is. “Er zijn mensen die grappen over de video gemaakt hebben. Wat ík vooral zie is dat heel veel mensen die video níet gedeeld hebben en dat iedereen het eigenlijk heel erg vindt wat erop staat.”

“Voor Fred is het heel heftig dat heel Nederland je op deze manier heeft kunnen zien. Althans, in zijn hoofd denkt hij dat heel Nederland het gezien heeft.”

Constante piep

Het zal een combinatie van factoren zijn dat Fred opgenomen moest worden, aldus Albert. “Fred is al alleen en heeft daarnaast een constante piep in zijn oor die er altijd is, waardoor hij ook heel slecht slaapt en medicijnen nodig heeft. Dat wordt ook erger naarmate je veel stress hebt.”

“De afgelopen 48 uur moet een hel voor hem geweest zijn. Ik denk dat het de totale opsomming is. Ik hoop dat hij de signalen oppakt dat mensen van Fred houden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen