‘Akwasi kan bij de NPO rekenen op zo’n 3 miljoen euro’

Rapper Akwasi kan rekenen op een budget van zo’n 3 miljoen euro als zijn omroep Zwart daadwerkelijk wordt toegelaten tot de NPO. Dat zegt PowNed-baas Dominique Weesie in het AD.

Akwasi Beeld: Beau

Omroep Zwart heeft inmiddels de benodigde 50.000 leden binnen en nu moet Akwasi een goed plan gaan schrijven, waarmee hij aantoont dat zijn omroep daadwerkelijk een toegevoegde waarde heeft binnen het NPO-bestel. Onder meer het Commissariaat voor de Media zal daarover oordelen en mediaminister Arie Slob geeft dan groen of rood licht.

Drie miljoen

Als je een plan hebt, is het redelijk eenvoudig om aan de NPO-miljoenen te komen, stelt Dominique Weesie. “Als ik met zo’n plan bij welke bank in Nederland kom, zou ik keihard worden uitgelachen en wordt het plan meteen in de vuilnisbak gegooid. Terwijl je zonder enig trackrecord met een plan en het benodigde aantal leden bij het publieke bestel wel al snel een paar paar miljoen krijgt. Dat zal voor een aspirantenomroep zo’n drie miljoen zijn.”

Dominique Weesie is inmiddels helemaal ingeburgerd bij de NPO en dat zal Zwart ook moeten gaan doen, stelt hij. “Je kunt heel hoog van de toren blazen, dat deden wij natuurlijk ook, maar als je geen compromissen sluit, kom je niet op zender. Je komt in een vergadercultuur terecht. Het is opeens uit met de pret.”

Akwasi kan twee ton pakken

Als omroepbestuurder kan Akwasi een flink deel van die drie miljoen euro aan zichzelf toewijzen. Omroepbazen mogen dit jaar 201.000 euro per jaar pakken. Dominique Weesie weet daar alles van: hij gebruikt PowNed vooral om zichzelf te verrijken. Daar is in Den Haag ergernis over, dus mogelijk gaat dat op korte termijn veranderen.

Mochten Akwasi en mede-bestuurder Gianni Grot allebei gaan voor de maximale WNT-norm als salaris, dan zal een aanzienlijk percentage van het budget van Omroep Zwart naar het bestuur gaan. Ongetwijfeld zullen de media daar straks met een vergrootglas naar gaan kijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen