Zaterdagshow Matthijs van Nieuwkerk krijgt al vorm

De nieuwe zaterdagavondshow van tv-god Matthijs van Nieuwkerk, die op oudejaarsavond in première gaat, krijgt al enigszins vorm. Dat heeft de presentator vrijdagavond gezegd in de talkshow van Eva Jinek. Matthijs zit nu al een paar weken om tafel met zijn team. “We zijn nu twee, drie weken met een heel klein clubje – veel kleiner uiteraard dan een dagelijks programma – aan de slag. Het is ontzettend inspirerend, maar ook wel ingewikkeld, moet ik zeggen“, aldus de tv-ster.

Wat maakt het ingewikkeld? “Dat heeft de praktische reden dat de coronacrisis onvoorspelbaar is. Kun je een orkest uitnodigen, kun je publiek uitnodigen? Er is een studio bedacht in een sfeer, die getekend is. Hij is nog niet gezaagd, omdat je niet weet of er publiek zit. Als er geen publiek zit, is het totaal andere koek.

De tv-show komt tot stand tijdens brainstormsessies. “Bij De Wereld Draait Door is ontzettend veel bedacht op de fiets, maar ook door veel andere mensen in de club. Nu zijn we met een klein clubje en bedenken we het als we bij elkaar zitten. We zijn met z’n vijven nu. Het zijn mensen die ik bij DWDD heb leren kennen en ik daar zeer heb gewaardeerd.”

Wordt de nieuwe show meer Matthijs dan De Wereld Draait Door was? “Misschien wel, ja. Misschien is dat wel zo. DWDD heeft te maken met de waan van de dag, maar mijn grootste lol en misschien ook wel ambitie lag daarbuiten. Dat was niet per se hoefde of wat beter aansloot bij een sfeer in het land of een sfeer die ik zelf voelde.”

Matthijs wil met de show tegenwicht bieden aan de deprimerende coronasfeer. “Zullen we eens kijken of we een antiserum kunnen bedenken? We zijn niet blind of doof voor de werkelijkheid – die kennen we maar al te goed – maar we willen een programma maken waar mensen een opkikker van krijgen, zonder dat we blije eikels zijn of zoiets.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen