Talpa was zwaar in paniek na Akwasi-grap in VI

Talpa was behoorlijk in paniek na de grap van Johan Derksen over rapper Akwasi in Veronica Inside. Niet alleen de persvoorlichting, maar ook de directie zat op het puntje van zijn stoel. Dat onthulde de voetbalanalist vrijdagavond in Veronica Inside. Er ontstond mega-ophef na het zwartepietgrapje van Johan. Geheel onterecht, vindt hij nog steeds. “Ik maak een grapje over Akwasi en iedereen wist dat dat een grapje was. Het was niet eens zo’n slecht grapje, maar het was een grapje.”

Dat grapje bezorgde Talpa echter veel negatieve publiciteit. “Dan komt de voorlichtingsafdeling van Talpa van: ‘Paniek, paniek, want er komen boze telefoontjes uit het land.’ Die maken dan een persbericht van: we nemen afstand van alles wat met racisme te maken heeft. Nou, wij ook. Dat hebben we honderd keer aan tafel gezegd.”

Na het zwartepietgrapje van Johan Derksen begonnen Arie Boomsma en zijn vrienden op te roepen tot een adverteerdersboycot. Prima, de blokken zijn toch al erg lang, reageerde Johan.

Die grap viel bij de Talpa-top niet in goede aarde. “De directie meteen een mail: ‘Doe dat niet, geen olie op het vuur gooien, want het is een zeer ernstige zaak!’ Dan denk ik: pleur op, ga achter je mensen staan. De gekste mensen laten je vallen.”

Pedofiel

Je wordt in dit land bij het minste en geringste al voor van alles uitgemaakt, zegt Johan. “Al die klootzakken die zitten te wachten op een verspreking hier of een grapje wat verkeerd valt, die plakken je meteen een etiket op. Het trieste is dat serieuze media het opnemen. In de krant is het dan al een ‘racistische opmerking’.”

Wat een bullshit, vindt Johan. “Als we ons daar bij neerleggen, want wat willen ze? Ze willen iedereen die een mening heeft die afwijkt van hun mening, monddood maken in Nederland. Als we daaraan toegeven – en daar zijn we snel toe geneigd – dan is Nederland dadelijk één groot trutland. Ik heb het meegemaakt en ik ben in sommige dingen zo teleurgesteld.

Ik ben alles al geweest, behalve pedofiel. Ik zal ook nooit een klein jongetje over zijn bol aaien, want dan ben je de lul.

John de Mol

Johan laat zich de mond niet snoeren. “Ik ben 71 jaar en heb mijn hele leven een grote muil gehad. Ik ben onaantastbaar. Als John de Mol het te gek vindt worden, dan stuurt hij me weg, geef ik jullie een hand en dan ga ik zingend naar Drenthe terug. Ze kunnen van mij allemaal barsten! Ik blijf gewoon zeggen wat ik ervan vind en wat de consequenties zijn: die aanvaard ik graag.

Joh, het is allemaal hypocriet, achterbaks, het is om misselijk van te worden en ik heb er schijt aan!

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen