Sander laat podcast censureren na ‘lekkere Alexia’

Geplaatst op di 13 okt 2020 om 10:30

Sander Schimmelpennink laat zijn podcast De Zelfspodcast censureren sinds hij over de schreef is gegaan met zijn uitspraken over prinses Alexia. Dat vertelde de alfakakker gisteren in De Vooravond. Sanders podcast ontpopte zich dit jaar tot schandaalpodcast. Voordat hij Alexia het ‘lekkerste prinsesje‘ van de Oranjes noemde, raakten Sander en zijn sidekick Jaap Reesema ook al in opspraak na walgelijke uitspraken over het uiterlijk van actrice Yolanthe Cabau (“kat met Down“).

Het heeft Sanders imago flinke deuken bezorgd. “Het hoort een beetje bij de beginfase van dit medium. Het medium is nog een beetje onbekend en sommige mensen denken dat wat je in zo’n podcast zegt dat dat een soort van radio-interview is en gaan dat dan opschrijven. Ik kan eerlijk gezegd niet zeggen dat ik het heel vervelend vind dat al die relletjes er waren, want het heeft ons enorm veel… (extra luisteraars opgeleverd, red.).

Ondanks dat Sander zogenaamd hartstikke blij was met die relletjes, zullen die er niet meer gaan komen. Voordat nieuwe afleveringen uitkomen, gaat de podcast nu namelijk langs meerdere lagen om een nieuwe rel te voorkomen. “Nou, kijk, we begonnen gewoon met z’n drieën en nu luisteren er wel tien oren naar voordat het online komt. Er zit nu wel een filter op. We zijn wel een beetje door schade en schande wijs geworden.”

Op de opmerking van mede-tafelgast Domien Verschuuren dat dat ‘doodzonde’ is, antwoordt Sander: “Het zijn gewoon mensen uit ons team. Je kunt wel zeggen: ‘Is dat nou nodig?’ Ik heb het af en toe weleens nodig. Als ik een inhoudelijk punt maak niet, maar wel als je iemand onnodig beledigt of iets zegt waarvan je denkt: moet dat nou?

Sander is hartstikke blij met zijn podcast. “Je hebt geen omroep of uitgever tussen jou en je fans. Dat geeft een gevoel van vrijheid. We kunnen maken wat we willen en hebben een directe relatie met mijn achterban. Ik heb van die vrijheid geproefd en ook van die beloning die het oplevert. Daarom wil ik ermee door.”

GeenStijl-ster Bart Nijman becommentarieert op Twitter: “Het kostte hem wel zijn baantjes bij Quote en bij Op1 maar daar heef NanoJort andere smoesjes voor paraat. Die laaf is overal gefaald en wordt nu op een zitverhoger gezet als podcastgoeroe? Lol. NPO’tje, gooi je telefoonklapper toch eens in een vagevuur.

Foto: NPO
21 Reacties op “Sander laat podcast censureren na ‘lekkere Alexia’”


 1. Dries Roel Vink

  Sander is een arrogante kwal en een lafbek! Opzouten met die met zichzelf ingenomen kwast!

 2. Stefan

  Waarom gaan Robert Jensen en Sander Schimmel niet samen een podcast maken, kan je lachen.

 3. MolTalk

  Sander Schimmelpick, Schimmelpenis, Schimmelpiemel, Schimmelscrotum, Schimmelaars, Schimmelzak, Schimmelzaad, bah!!

 4. JanH

  Daar is het lekkerste prinsesje weer. Wat een verschrikkelijke kleuters werken er toch bij MC. In het voet bal heet dat natrappen.

 5. BibleBeltBoy

  Wat is de connectie met Jaap Reesema en Sander eigenlijk? Beiden oud geld?

 6. oijoepio

  Sander zegt een keer wat honderdduizenden Nederlandse mannen (en tienduizenden vrouwen) denken en dat wordt hem tot in zijn nagedragen.

 7. Piet Sama

  Wanneer vertrek je definitief naar Zweden?

 8. bernhard

  Dit individu leert zeer langzaam. Vol haat gaat hij door met het enige dat hij kan: haat uitdragen en zaaien. Lijkt enorm op die domme Akwasi…Veel succes.

 9. Rastom

  Alsof je Voetbal Inside door een filter haalt. Hou dan maar op.

 10. Bo Ring

  Ga eens kijken op Shownieuws FB als er weer eens een kutkind de Insta van een bekende omhoog moet krikken voor de aandacht, hoe de reacties zijn. Het lijkt wel een groot walhalla voor en vol pedo’s. Vooral bij het joch van H6 en Rox en het meisje/jongetje/X van Yolanthe gaan ze tekeer alsof ze bijna klaarkomen.
  Daar is deze Schimmelpennink niks bij vergeleken!
  Bijzonder irritant en ook kinderachtig om zijn reactie op een prinses steeds erbij te moeten halen om uberhaupt een flutverhaaltje te hebben. Echt, grow up!

 11. Rubicon

  Ik proef een kift bij Nijman van Geenstijl. Zit zelf met dalende lees- en populariteitscijfers. Zijn medium is de urgentie kwijt en de advertentie boycot (overigens abject) nooit te boven gekomen. Schimmelpenninck heeft quote prima gedaan, Op1 was niet zijn ding en zag hij zelf ook en de podcast is een vondst. Bovendien is de column in Volkskrant vaak verfrissend. Wel benieuwd naar de houdbaarheidsdatum van de podcast overigens. Wordt wat sleets de laatste weken.

 12. Beau ter Ham

  Sander is inmiddels een nare man geworden.

 13. Leo knots

  Dus eigenlijk zegt hij dat hij wel degelijk een foute uitspraak heeft gedaan en dat na maanden. Had hij beter gelijk kunnen doen in plaats van iedereen de schuld geven

 14. IngridHenk

  Bart Nijman wil even de gelegenheid pakken om een moment-of-fame te scoren. Owkee, die heeft hij nu gehad.

 15. Achtmet

  Die schimmelpedo is een heel naar mannetje die moet aangepakt worden door justitie .

 16. Maup Caransa

  Schimmelpennink met je Alexia schaam je.

 17. Bastiaan

  naargeestig mannetje!

 18. J. van Lanschot

  Deze gekrenkte pedofiele poep dwerg heeft gefaald en dat probeert hij te maskeren met een zogenaamde ‘leuke babbel’. Deze arrogante dwaas die op werkelijk op schandelijke wijze mensen beledigt, krijgt een koekje van eigen strontdeeg recht in dat maffe boeren inteelt smoelwerk van hem. Pedodwerg Sander Schimmelpennink is niet de man van inhoud eerder van slap geleuter in de marge. Met inhoud zal het de stront in zijn onderbroek zijn. Sander Schimmelpennink is een zielige mislukte boerenlul die een goede harde schop onder zijn kont nodig heeft.

 19. Huismaker

  Deze man dacht met zijn vriendjes van het mediakartel hogerop te kunnen komen. Maar goed. Met dat elitaire kan hij zo aan de bak bij radio1. Die haten ook het plebs.

 20. Baudet For President

  Smerige vatserig ventje die Sander bah bah, goed dat MC hier elke dag een artikel over schrijft, die Sander moet elke dag door de mangel worden gehaald!
  en dan maar niet te spreken over die Jaap gebochelde langnek met zijn goldigger vrouwtje

 21. Coca Cola

  @MolTalk: Wordt je opgewonden als je zo praat of zo. Beetje sneu kom je wel over zo. Je grdraagt je als een moeilijk oppvoedbar puber.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.