Sander laat podcast censureren na ‘lekkere Alexia’

Sander Schimmelpennink laat zijn podcast De Zelfspodcast censureren sinds hij over de schreef is gegaan met zijn uitspraken over prinses Alexia. Dat vertelde de alfakakker gisteren in De Vooravond. Sanders podcast ontpopte zich dit jaar tot schandaalpodcast. Voordat hij Alexia het ‘lekkerste prinsesje‘ van de Oranjes noemde, raakten Sander en zijn sidekick Jaap Reesema ook al in opspraak na walgelijke uitspraken over het uiterlijk van actrice Yolanthe Cabau (“kat met Down“).

Het heeft Sanders imago flinke deuken bezorgd. “Het hoort een beetje bij de beginfase van dit medium. Het medium is nog een beetje onbekend en sommige mensen denken dat wat je in zo’n podcast zegt dat dat een soort van radio-interview is en gaan dat dan opschrijven. Ik kan eerlijk gezegd niet zeggen dat ik het heel vervelend vind dat al die relletjes er waren, want het heeft ons enorm veel… (extra luisteraars opgeleverd, red.).

Ondanks dat Sander zogenaamd hartstikke blij was met die relletjes, zullen die er niet meer gaan komen. Voordat nieuwe afleveringen uitkomen, gaat de podcast nu namelijk langs meerdere lagen om een nieuwe rel te voorkomen. “Nou, kijk, we begonnen gewoon met z’n drieën en nu luisteren er wel tien oren naar voordat het online komt. Er zit nu wel een filter op. We zijn wel een beetje door schade en schande wijs geworden.”

Op de opmerking van mede-tafelgast Domien Verschuuren dat dat ‘doodzonde’ is, antwoordt Sander: “Het zijn gewoon mensen uit ons team. Je kunt wel zeggen: ‘Is dat nou nodig?’ Ik heb het af en toe weleens nodig. Als ik een inhoudelijk punt maak niet, maar wel als je iemand onnodig beledigt of iets zegt waarvan je denkt: moet dat nou?

Sander is hartstikke blij met zijn podcast. “Je hebt geen omroep of uitgever tussen jou en je fans. Dat geeft een gevoel van vrijheid. We kunnen maken wat we willen en hebben een directe relatie met mijn achterban. Ik heb van die vrijheid geproefd en ook van die beloning die het oplevert. Daarom wil ik ermee door.”

GeenStijl-ster Bart Nijman becommentarieert op Twitter: “Het kostte hem wel zijn baantjes bij Quote en bij Op1 maar daar heef NanoJort andere smoesjes voor paraat. Die laaf is overal gefaald en wordt nu op een zitverhoger gezet als podcastgoeroe? Lol. NPO’tje, gooi je telefoonklapper toch eens in een vagevuur.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen