RTL Boulevard zet Martien Meiland neer als racist

RTL Boulevard zet de grote ster van de concurrent, Martien Meiland, neer als een halve racist omdat hij in de Chateau Meiland van gisteren een lamp kreeg geleverd, waarvan de voet gevormd wordt door een donkere knul in traditionele kleding. ‘Chateau Meiland-kijkers niet te spreken over ‘racistische’ lamp’, kopt de showrubriek groot. “Chateau Meiland-kijkers reageren verbijsterd op het pronkstuk“, staat in het artikel. Vervolgens wordt er slechts één tweet waarin het r-woord valt geciteerd.

Ene Reindinho zegt in een Twitter-embed op de Boulevard-site: “Lekker racistisch lampje.

Gezien de stevige kop van Boulevard zou je verwachten dat heel Twitter volstaat met dit soort opmerkingen, maar uit een simpele zoekactie blijkt dat slechts twee mensen spreken van een racistisch lampje, namelijk deze Reindinho en ene Kim: “Lekker racistisch lampje, Martien.

Zelf weet Boulevard ook geen andere reacties over het ‘racistische’ lampje te reproduceren, dus het lijkt de zoveelste poging van de RTL-showrubriek om de SBS-ster zwart te maken.

‘Helemaal Hengelo!’

Het mag Martiens pret niet bederven. Hij was lyrisch over het lampje. “Kijk, dit is helemaal Hengelo. Meid, hij is niet kapot. Kijk, dit is een vloerlamp. Het is een mannetje, zie je het? Of is het een vrouwtje? Nee, het is een mannetje. Ik noem hem gewoon Kees. Kees gaat lekker straks in de bobbelfolie, maar ik laat hem eerst even aan Erica zien“, zei hij gisteren.

Erica: “Jezus, wat een groot ding. Heet hij Kees? Leuk. Het is heel leuk. Doet hij het wel? Ja, hij is wel mooi. Waar ga je hem zetten? In de gang of in de kamer? Hij staat zo van welkom.”

Martien: “Ja, hij staat zo van: kom maar! Entree! Hij was wel duur hoor, maar dat geeft niet. Ik ben er weg van.”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen