RTL 4-ster Katja staakt Insta-protest tegen coronaregels

RTL 4-ster Katja Schuurman staakt haar protest tegen de coronaregels. Ze heeft haar woeste Instagram-post, waarin een filmpje van een confrontatie met de politie stond, verwijderd. Dat laat ze weten op het sociale medium. Katja’s man Freek van Noortwijk had zijn restaurants dit weekend niet helemaal goed op orde: bij de ene zaak kreeg hij een waarschuwing omdat er na 22.00 uur nog mensen aan het toetje zaten, terwijl zijn andere zaak tegen middernacht de aandacht trok met borrelend personeel.

Bij die andere zaak waren medewerkers van het restaurant gezellig met elkaar aan het borrelen mét de lichten aan. Dat kan, maar is natuurlijk geen handig signaal. Het leidde tot een discussie met de politie, die Katja online slingerde. Het kwam haar op kritiek te staan: niet alleen van de politie, maar ook van Shownieuws.

Nu bindt Katja in. Enig warrig schrijft ze: “Mijn laatste twee posts heb ik verwijderd. Niet omdat ik er niet achter sta, maar omdat… Ik zal proberen niet teveel woorden te gebruiken, want de reacties van sommige media én politie hebben laten zien dat al die woorden daadwerkelijk lezen, hun eigen stukjes of verweer maar vervelend in de weg stonden.”

Ze vervolgt: “Ik zette vraagtekens bij bepaalde coronamaatregelen die ons boven het hoofd hingen, omdat ze niet goed werden uitgelegd of omdat ze niet consequent waren. Nu de maatregelen -als ook de consequenties voor reguliere zorg- feiten zijn, wil ik eigenlijk maar 1 ding communiceren: Laten we er samen voor gaan. In godsnaam. In de hoop dit kutvirus er zo snel mogelijk onder te krijgen.”

Katja stopt met rellen

Katja belooft minder te gaan rellen. “Ja, ik vind nog steeds een aantal maatregelen onterecht. En ja, ik ben het met onze president eens dat we onze energie niet teveel moeten steken in discussiëren, maar in het uitbannen van corona. Voor zover dat mogelijk is. Wat niet wegneemt dat we kritisch mogen blijven en vragen moéten blijven stellen. Om elkaar scherp te houden. En omdat ik nog steeds hoop op logisch en eerlijk beleid voor alle sectoren.”

Samenvatting: Laten we er de komende maand serieus voor gaan! Ik sluit af met de leus van het team van All Stars: ‘Samen is niet alleen!’”

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen