RTL 4 mist Linda de Mol niet: ‘Alles is goed ingevuld’

RTL 4 is niet in een zwart gat gevallen na het vertrek van tv-koningin Linda de Mol. Sterker nog: de bezetting bij de zender is prima op orde, dus op een terugkeer wordt momenteel niet per se gehoopt. Dat heeft televisiebaas Peter van der Vorst gezegd op NPO Radio 1. Een terugkeer van Linda is niet aan de orde. “Of ik het hoop? Op dit moment hebben we heel goede presentatoren en zijn al onze programma’s ook goed ingevuld, dus nee: op dit moment hoop ik het niet per se“, legt hij uit.

Dat wil niet zeggen dat Linda welkom is als ze terug wil komen. “Stel dat we ooit weer in gesprek zouden raken, dan staat de deur toch open.”

De relatie tussen Linda en RTL is momenteel niet heel goed, omdat de tv-ster nog steeds over de zeik is dat ze haar shows Oh Wat Een Jaar en Weet Ik Veel heeft moeten achterlaten.

Ondanks die strubbelingen, koestert Peter geen wrok. “Ja, Linda hoefde van ons niet weg. We zijn blij met onze presentatoren en ik zie geen reden waarom ze niet terug zou mogen komen, dus ja hoor. Voor talent is bij ons altijd plaats en Linda is een enorm talent.

Snapt ze dat ze voor haar broer John de Mol heeft gekozen? “Ja. Ik weet hoe sterk hun band is en ik weet wat John voor de carrière van Linda betekend heeft, ook aan het begin. Dan snap ik dat je kiest voor de loyaliteit aan je broer.”

Ik weet niet of ik dezelfde keuze zou maken, want er is ook nog loyaliteit aan je werkgever uiteraard, maar in het geval van John en Linda begrijp ik dat.”

Foto: KRO-NCRV

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen