Q-sterren Mattie & Marieke voor eerst langs Frank Dane

De nieuwe commerciële radiokoning Qmusic zorgt vandaag weer voor een enorm tranendal bij de baasjes van Talpa Radio: niet alleen verstevigt de zender zijn commercieel marktleiderschap, ook wordt Frank Dane van zijn 538-troon gestoten. Dat blijkt uit cijfers van NLO/GfK. Frank Dane erfde van Edwin Evers de best beluisterde ochtendshow van Nederland, maar hij weet die status niet vast te houden. De nieuwe ochtendmarktleider is de show van Mattie Valk en Marieke Elsinga.

De Ochtendshow met Mattie & Marieke is voor het eerst marktleider. Qmusic: “Sinds het vertrek van Edwin Evers in december 2018, zijn de kaarten in radioland opnieuw geschud. Deze meting noteert de ochtendshow van Qmusic, met Mattie Valk en Marieke Elsinga een marktaandeel van 18,7 procent in de doelgroep 20-49 jaar. Daarmee is Qmusic in het tijdslot van 6.00 tot 10.00 uur het best beluisterd (t.o.v. 18,5 procent bij 538).

Q-programmadirecteur Dave Minneboo (ex-538) zegt: “Na zes metingen op rij marktleider te zijn in de belangrijke doelgroep 20-49 jaar, zijn we nu ook de grootste in de ochtend én in bereik. De Ochtendshow met Mattie en Marieke scoort beter dan ooit en we zijn ontzettend trots dat in deze bijzondere periode steeds meer mensen afstemmen op Qmusic.”

Op dit moment zijn dat er bijna 2,8 miljoen per week. “In deze periode zijn Armin van Buuren, Bram Krikke en Tom van der Weerd begonnen bij Q en zijn we gestart met Het Geluid, dat onverminderd populair blijft.

De top vijf radiozenders in de algemene doelgroep bestaat uit NPO Radio 2 (12,4 procent), Qmusic (11,2 procent), Radio 10 (10,2 procent), Radio 538 (10,0 procent) en NPO Radio 1 (8,4 procent).

In de commerciële doelgroep wordt de top vijf gevormd door Qmusic (18,3 procent), Radio 538 (15,4 procent), NPO Radio 2 (12,8 procent), Radio 10 (10,3 procent) en Sky Radio (9,0 procent).

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen