Oud-tv-presentator Jan des Bouvrie (78) overleden

Bijzonder verdrietig nieuws op deze herfstachtige zondagavond: Jan des Bouvrie is vanochtend op 78-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Naarden. Dat heeft zijn familie laten weten aan de media. Jan is niet alleen een beroemdheid op het gebied van interieur, maar in de jaren negentig was hij ook een succesvolle tv-persoonlijkheid. Van 1995 tot 2003 was hij te zien met TV Woonmagazine, dat hij samen met onder meer Judith de Klijn en Daphne Deckers presenteerde.

Ook was Jan regelmatig het onderwerp van spot in de beroemde tv-show Glamourland van Gert-Jan Dröge. Hij bracht Jan steeds weer in beeld met de tekst: ‘Hallo, daar zijn we weer!’.

Gert-Jan Dröge duidde Jan en zijn vrouw Monique in zijn programma steevast tongue-in-cheek aan met ‘de Bouvrietjes’. Zelf had de interieurontwerper daar geen bezwaar tegen, want door Glamourland werd zijn naamsbekendheid vergroot en daarmee ook zijn orderportefeuille.

Jan is overleden in de armen van zijn vrouw en in het bijzijn van zijn kinderen. Hij was al een tijd ziek; hij leed onder meer aan prostaatkanker.

Het overlijden van Jan des Bouvrie is groot nieuws. De NOS bracht het bericht in een pushbericht en nam het zojuist mee in de opening van het Achtuurjournaal.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen