Megatokkies in Rijdende Rechter: ‘Ik haal je kop eraf!’

De Rijdende Rechter bracht de tv-kijker vrijdag weer ouderwets topamusement. Alle ingrediënten voor een ijzersterke aflevering waren in huis: een stel doorgeslagen tokkies, doodsbedreigingen én – last but not least – een schutting. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De aflevering speelde zich af in een volkswijk in Ridderkerk, in een straat waar alle buren een lage schutting hebben zodat ze tegen elkaar kunnen lullen. Vreselijk, vond ook de nieuwe bewoner, een Italiaanse knul.

De Italiaan en zijn vriendin vonden het een beetje vrijpostig dat de buurvrouw elke ochtend ‘goedemorgen lieverd’ riep en daarom besloten ze een hoge schutting aan te schaffen. De buurvrouw wilde daar niet aan, dus plaatste hij hem tegen die lage schutting aan. He-le-maal over de rooie was ze.

Het gevolg: een jaar lang een tierende buurvrouw (foto: midden) aan de andere kant van het hek. Ze is wóest dat de buurman een hoge schutting heeft genomen; zij wil gewoon in de tuin van de buren kunnen blijven kijken. “Privacy krijg je als je in een hutje op de hei gaat zitten! Dan moet je hier niet komen wonen!

Die tierende buurvrouw bleek een soort Ma Flodder From Hell als zus te hebben (foto: links). Ze schroomde er niet voor om, zelfs in aanwezigheid van de camera én rijdende rechter John Reid, allerlei bedreigingen te uiten.

De gruwelzus op een gegeven moment tegen de Italiaan: “Jij moet uitkijken, mannetje, echt waar! Jij moet voor mijn echt uitkijken, geloof me!

De Italiaan wees de rechter er direct op dat hij met dit soort bedreigingen te maken krijgt. Onzin, dat zijn helemaal geen bedreigingen, kaatste ze terug: “Ik bedreig niet, ik geef een belofte! Geloof me, want ik maak je af! Helemaal gek geworden!

‘Ik vermoord hem!’

Later in de studio bekende ook de buurvrouw zelf dat ze nogal grof is geweest. “Ik heb letterlijk gezegd: ‘Ik vermoord hem.’

Onzin, aldus de Italiaanse buurman. “U zei: ‘Ik haal je kop eraf.’”

De buurvrouw: “O nou ja, dat zou kunnen, ja. Je moet het natuurlijk niet zo zwart-wit zien, hè? Dat is het hele punt. Je bent dan gewoon boos en dan zeg je: ‘Ik vermoord hem.’ Natuurlijk is dat wel heftig, maar het is een heel heftige periode geweest.”

Uitspraak

Bij de uitspraak gaf de Italiaan ook nog aan voor buitenlander te zijn uitgemaakt. “Ik heb nooit en te nimmer jou uitgemaakt voor buitenlander!“, riep zijn buurvrouw daarop boos.

Haar zus: “Dat was ik. Ik heb spaghettivreter gezegd. Ik ben helemaal geen racist ofzo hoor, maarrreee…”

De aflevering Bij Hoog en Laag kunt u hier terugkijken.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen