Martijn Koning wil ondanks debacle wéér tv-conference

Het was afgelopen oudejaarsavond een behoorlijke afgang voor Martijn Koning. Vanwege zijn slechte grappen zapten de kijkers van RTL 4 massaal weg bij zijn oudejaarsconference: er keken uiteindelijk gemiddeld maar 537.000 mensen, terwijl Guido Weijers er een jaar eerder nog 1,4 miljoen had. Voor dit jaar heeft de zender dus maar weer Guido besteld. Gelukkig voor Martijn is zijn zelfvertrouwen nog steeds aanwezig. Sterker nog: hij zou het graag nóg een keer willen proberen.

Op de vraag of hij het na zijn oudejaarsfiasco nóg een keer aan zou durven om een conference te maken, antwoordt Martijn: “Haha. Absoluut. Als ze het nu zouden vragen, zou ik het dit jaar nog doen.”

Het was gewoon even inkomen, aldus Martijn. “Van de vorige oudejaarsconference, waar ik trouwens nog steeds heel trots op ben, heb ik veel geleerd. De tour en de shows waren fokking leuk, maar de opnames waren vreselijk.

Wat ging niet goed? “Ik ben gewend om alles zelf te doen. En ik kan ook niet zo goed met mensen omgaan, eigenlijk ben ik een idioot, maar zo’n tv-show maak je met anderen, met een heel team. Je moet dus dingen delegeren, je moet mensen managen, maar dat kan ik niet. En dat was het grootste probleem met die oudejaarsconference.”

Dus nu leer ik hoe ik moet samenwerken en delegeren. En vooral: hoe ik mensen iets duidelijk maak zonder dat ze boos worden of beginnen te huilen. Ja, die oudejaarsconference was een leerzame ervaring. Maar er komt er zeker nog één.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen