Linda de Mol: ‘Qua carrière was bij RTL blijven beter’

Ruim een jaar na haar overstap naar SBS 6 ziet Linda de Mol in dat bij RTL 4 blijven waarschijnlijk beter was geweest voor haar televisiecarrière. Dat geeft ze vandaag aan in gesprek met De Telegraaf. Linda zet voor SBS-begrippen prima cijfers neer en Miljoenenjacht is nog steeds een hit, maar Ik Hou Van Holland moet zich tegenwoordig tevreden stellen met zo’n 700.000 kijkers: ongekend lage kijkcijfers voor dat format én voor Linda, die nog altijd tv-koningin wordt genoemd.

Niet langer staat Linda vanzelfsprekend aan kop. “Ik heb vanaf het begin gezegd dat er één reden was voor mijn overstap naar SBS6: dat mijn broer mijn hulp nodig had. Puur voor mijn carrière had ik beter bij RTL kunnen blijven.

Baalt ze achteraf gezien niet enorm van haar transfer naar Talpa? “We gaan Linda’s wintermaand maken en er komt een nieuwe film aan. Dus ik heb het hier enorm naar mijn zin.

En wat vindt ze ervan dat haar titel tv-koningin nu in twijfel wordt getrokken? “Er is maar één tv-koningin: Mies Bouwman. En kritiek, ach. In de familie zeggen we dan: ’Laat het van je afglijden als water van een eend’. Ik loop te lang in het vak mee om me daar nog druk om te maken.

De vlag uit

Linda staat dit weekend niet alleen in De Telegraaf, maar ook in het AD. Ook daarin wordt ze gevraagd naar haar gedaalde kijkcijfers: “Miljoenenjacht heeft tijden gekend dat er wel meer dan twee miljoen mensen keken. Dat het er nu 1,4 miljoen zijn is nog steeds geweldig, tegen zoveel ander tv-geweld. Bij SBS 6 gaat echt de vlag uit met dat soort cijfers.

Het is ook logisch dat we ietsje minder scoren dan op RTL, waar je direct uit het goed bekeken RTL Nieuws komt. Het blijft toch een vaste hit met vaste waarde. Het is moeilijker om iets nieuws te lanceren, mensen kijken liever naar iets wat ze al kennen. Misschien omdat het zulke onzekere tijden zijn.

SBS 6 zendt zondag de jubileumspecial van Miljoenenjacht uit.

Foto: Talpa

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Eva Jinek tijdens haar megalange vakantie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen