Harm Edens weigert vertrek bij Dit Was Het Nieuws

Harm Edens ziet het niet zitten om zijn tv-kindje Dit Was Het Nieuws af te geven aan een andere presentator. Hij wil gewoon het gezicht van de show blijven. Dat vertelt hij in Veronica Magazine. Hoewel de teamcaptains geregeld zijn vervangen, blijft Harm altijd zitten als presentator. Op de vraag of het niet eens tijd wordt voor een nieuwe host, zegt hij: “Ja, dit kan echt niet langer, hè!? Maar ik ga uit mezelf niet weg, hoor. Ik vind het ontzettend leuk om te doen en ben niet zwaar grijzend.

Harm wijst er ook op dat de show hem nog niet verveelt. “Ik heb op mijn negenenvijftigste nog bakken vol energie.”

Toch is hij met zijn 59 jaar wel een beetje aan de oude kant. “Moet ik weg omdat ik bijna zestig ben? Groucho Marx was vierhonderd toen hij nog mooie dingen deed. Dus sorry, zolang ik de energie heb om het goed te kunnen blijven doen, zit je met mij opgescheept.

De huidige teamcaptains zijn Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek. Het eerste duo was Raoul Heertje en Thomas Acda. Veronica Magazine noemt dit ‘verreweg het beste’ duo.

Daarop zegt Harm: “Het is in elk geval een stel waar ik dierbare herinneringen aan heb. Samen hebben we moeten uitzoeken hoe het in zijn werk ging, dit programma.

Maar Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek vormen ook een mix waarvan ik heel blij word. En ik zit er altijd tussenin, op rij één. Ik ben een bevoorrecht mens.

Foto: SBS, Elvin Boer

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen