Coen en Sander hadden Mattie en Wietze-achtige ruzie

Geplaatst op ma 12 okt 2020 om 14:00

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hebben weleens een Mattie & Wietze-achtige ruzie gehad, maar dan met minder verstrekkende gevolgen. Dat vertelt het Radio 538-duo in een interview op de zendersite. Coen (links op de foto) is weleens pislink geweest omdat Sander strategisch onhandig was tijdens een contractonderhandeling met BNNVARA. “Als ik het over onze hele samenwerking heb, dan is er wel een moment geweest waarop ik boos was op Sander“, aldus de radiomaker.

Wat was er precies aan de hand? “Dat was een contractkwestie, waarin Sander zijn contract al was verlengd, maar mijn contract nog niet. Dat zorgde er even voor dat het voor mij een moment was van: oké, ik heb geen keuze, mijn onderhandelingspositie is weg.”

Coen hoopte nog flink wat meer belastingcentjes te kunnen incasseren, maar Sander verhinderde dat. “Dat was heel vervelend, maar de verzachtende omstandigheid was dat Sander het ook heel vervelend vond. Hij heeft een fout gemaakt, zonder het zelf te weten.”

Dat maakt het ook anders dan de Mattie & Wietze-ruzie. “Het was geen bewuste actie van hem om mij een poot uit te draaien of wat dan ook. Het was wel even een moment waarop ik echt boos was op Sander. Gelukkig is die boosheid daarna ook weer snel naar de achtergrond verdwenen.”

Zes ton een een Tesla

Hoe kijkt Sander naar deze kwestie? “Ja, toen boden ze mij zes ton en een Tesla“, grapt hij. Dan serieus: “Wij hadden niet hetzelfde management en de mijne ging als eerst naar binnen en toen werd aan mij gevraagd: ‘Wat zou je willen verdienen?’ Ik zei: ‘Doe maar dat.’”

Sander zette hoog in. “Ervan uitgaande dat dan het spel gaat beginnen, van bieden, alsof je een huis koopt, en twee maanden later kom je ergens op uit. Nog geen tien minuten later zaten we samen op de redactie en werd ik gebeld: ‘Het is rond, het is akkoord.’ Die man dacht: dat is wat ‘ie wil.”

Collega Coen was er echter nog niet uit. “Als je twee managers hebt krijg je dat. Bij de eerstvolgende contractonderhandelingen heb ik gezegd: ‘Wat je doet, doe je, maar zorg dat het contract van Coen is wat hij wil dat het is.’”

Ongezond hoog salaris

Bij Talpa worden ze nu al helemaal lachend rijk. Verdienen ze ongezond veel geld? Coen: “Ik zou zeggen: haal het woordje ‘ongezond’ eruit. Ik denk niet dat Radio 538 of John de Mol een ongezond hoog salaris zou betalen, een salaris dat hij niet terug zou kunnen verdienen.

Ik denk dat wij ons salaris dubbel en dwars waard zijn, maar ik moet toegeven dat de kleine Coen nooit had gedacht dat hij dit salaris zou kunnen verdienen met een dagelijks programmaatje.”

Coen en Sander verdienen volgens Patrick Kicken per persoon 850.000 euro per jaar.

Foto: Radio 538
9 Reacties op “Coen en Sander hadden Mattie en Wietze-achtige ruzie”


 1. Piet Sama

  Een ruzie moet kunnen.

  Je kan er als kleuters mee omgaan of als volwassenen uitpraten.

 2. Bertus

  “volgens Patrick Kicken”/ Patrick Kicken serieus nemen als media publicatie is ongeveer Lange Frans toevoegen aan het OMT. Dat die clown van een man nog geciteerd wordt zegt genoeg over hoe serieus de MC moet nemen. Had er ook even bij gezegd dat Sander dit ontkent heeft en het gewoon niet waar is.

  maar ja.. Dat vult je comment sectie niet he?

 3. jan

  toch veel geld voor poep en pies humor

 4. Sven L.

  Je had ook beide managers van tevoren kunnen inlichten zodat die met 1 mond zouden praten….

 5. Magnus Dickendorfer

  Prima toch als ze 850K per jaar verdienen? Het zijn geen belastingcenten, dus who cares? En 538 zal het wel terugverdienen qua reclameinkomsten anders waren deze 2 allang gedumpt.

 6. Huismaker

  Het is wat allemaal. Hoe komen we de winter door ?

 7. Frank

  850.000 voor dat gezwets
  daarom luister ik er niet meer naar

 8. geen slimme opmerking

  @ Magnus Dickendorfer, zijn inderdaad geen belastingcenten maar wie betaalt uiteindelijk de reclame? Juist ja de consument dus jij en ik o.a.

 9. Simon Dekker

  @Bertus: Kicken zegt tenminste iets. TALPA zwijgt je gewoon dood als je te negatief over ze schrijft.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.