Coen en Sander hadden Mattie en Wietze-achtige ruzie

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hebben weleens een Mattie & Wietze-achtige ruzie gehad, maar dan met minder verstrekkende gevolgen. Dat vertelt het Radio 538-duo in een interview op de zendersite. Coen (links op de foto) is weleens pislink geweest omdat Sander strategisch onhandig was tijdens een contractonderhandeling met BNNVARA. “Als ik het over onze hele samenwerking heb, dan is er wel een moment geweest waarop ik boos was op Sander“, aldus de radiomaker.

Wat was er precies aan de hand? “Dat was een contractkwestie, waarin Sander zijn contract al was verlengd, maar mijn contract nog niet. Dat zorgde er even voor dat het voor mij een moment was van: oké, ik heb geen keuze, mijn onderhandelingspositie is weg.”

Coen hoopte nog flink wat meer belastingcentjes te kunnen incasseren, maar Sander verhinderde dat. “Dat was heel vervelend, maar de verzachtende omstandigheid was dat Sander het ook heel vervelend vond. Hij heeft een fout gemaakt, zonder het zelf te weten.”

Dat maakt het ook anders dan de Mattie & Wietze-ruzie. “Het was geen bewuste actie van hem om mij een poot uit te draaien of wat dan ook. Het was wel even een moment waarop ik echt boos was op Sander. Gelukkig is die boosheid daarna ook weer snel naar de achtergrond verdwenen.”

Zes ton een een Tesla

Hoe kijkt Sander naar deze kwestie? “Ja, toen boden ze mij zes ton en een Tesla“, grapt hij. Dan serieus: “Wij hadden niet hetzelfde management en de mijne ging als eerst naar binnen en toen werd aan mij gevraagd: ‘Wat zou je willen verdienen?’ Ik zei: ‘Doe maar dat.’”

Sander zette hoog in. “Ervan uitgaande dat dan het spel gaat beginnen, van bieden, alsof je een huis koopt, en twee maanden later kom je ergens op uit. Nog geen tien minuten later zaten we samen op de redactie en werd ik gebeld: ‘Het is rond, het is akkoord.’ Die man dacht: dat is wat ‘ie wil.”

Collega Coen was er echter nog niet uit. “Als je twee managers hebt krijg je dat. Bij de eerstvolgende contractonderhandelingen heb ik gezegd: ‘Wat je doet, doe je, maar zorg dat het contract van Coen is wat hij wil dat het is.’”

Ongezond hoog salaris

Bij Talpa worden ze nu al helemaal lachend rijk. Verdienen ze ongezond veel geld? Coen: “Ik zou zeggen: haal het woordje ‘ongezond’ eruit. Ik denk niet dat Radio 538 of John de Mol een ongezond hoog salaris zou betalen, een salaris dat hij niet terug zou kunnen verdienen.

Ik denk dat wij ons salaris dubbel en dwars waard zijn, maar ik moet toegeven dat de kleine Coen nooit had gedacht dat hij dit salaris zou kunnen verdienen met een dagelijks programmaatje.”

Coen en Sander verdienen volgens Patrick Kicken per persoon 850.000 euro per jaar.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen