Alexander Pechtold kritisch over Matthijs van Nieuwkerk

Alexander Pechtold vond het in zijn tijd als politiek leider van D66 nooit prettig om aan te schuiven bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Zijn desinteresse spatte van het scherm af. Dat heeft de oud-politicus gezegd op NPO Radio 1. Politieke interviews waren geen specialiteit van Matthijs, vindt de kritische Alexander. “Ik kwam weleens bij De Wereld Draait Door en met alle respect voor Matthijs van Nieuwkerk: hij vond het gewoon niet echt interessant“, zegt hij.

Matthijs vond het gewoon niet boeiend, merkte Alexander. “Welke politicus er ook zat, dat voelde je dan, dat merkte je. Dat is niet erg, maar dan moet je ze niet uitnodigen.

DWDD en alle andere hedendaagse talkshows vindt hij de moeite niet meer waard. “Ik ben de laatste jaren – dat was al voordat ik de politiek verliet – een beetje afgehaakt bij alle programma’s die een soort meningenfabriek zijn van journalisten die elkaar bevragen op het progamma dat ze zelf gaan presenteren.”

Het genre talkshows is volgens hem behoorlijk afgegleden. “Ik kijk met stijgende verbazing naar al die programma’s. De echte start van talkshows in Nederland, Barend & Van Dorp enzo, daar zat nog iets nieuws, ruws en informatiefs in. Maar het proberen te verbinden van amusement, actualiteit en grappigheid en dat dan onder grote tijdsdruk en ook nog met zo veel zenders… Ik vind het er allemaal niet interessanter op worden.”

De tv-makers van nu kunnen veel leren van Frits Barend en Henk van Dorp, denkt Alexander. “Beide kerels waren heel goed geïnformeerd. Niet alleen op sport, maar ook op politiek.

Foto: NPO

35 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Bert
oktober 29, 2020 10:40

Ik kon Barend en Van Dorp niet krijgen omdat hier nog geen TV kabel was aangelegd in het dorp, en met mij waarschijnlijk grote delen van Nederland. Ik kan die show niet vergelijken met wat er toen op de publieken kwam, maar dat zal een Sonja of Joosten&Jongbloed zijn geweest.

Gast
Jimmy
oktober 28, 2020 11:56

Wat een zielig figuur.Hij moet eens goed in de spiegel kijken alvorens commentaar te leveren.Net als wat mijn voorgangers zeggen klopt het helemaal plus nog dat die vrouwen slaat is al een slecht teken.Maar ja zelfs zulke balgehakten die doen het nog steeds in onze maatschappij.Jammer.

Gast
Ad
oktober 27, 2020 19:20

Maar had toen niet de ballen om te zeggen, “Ik kom niet.”

Gast
snoezigkleinhertje
oktober 27, 2020 16:22

Hij kreeg een penthouse omdat hij wel eens de plantjes water gaf.
Hij vergat het te melden.
Hij stemde voor een verdrag met Canada van wie hij dat penthouse kreeg.
Hij is een corrupte volksverrader omdat dat verdrag nogal nadelig is voor Nederland.
Hij heeft net op tijd zijn hielen gelicht omdat hij politiek niet meer houdbaar was.
Hij is gewoon een charlatan.

Gast
Keta Minek
oktober 27, 2020 14:12

)hij heeft wel een punt. Vooral hoe in Jinek en OP1 en de andere late night talkshows daarvoor) ineens de “TV draait door” flauwe youtube en nu tiktok grapjes plotseling langskomen tussen soms 2 bloedserieuze onderwerpen door is tenenkrommend.

Gast
robert
oktober 27, 2020 13:54

Ben het met Pechtold eens. Onder druk van de kijkcijfers is het allemaal erg navelstaarderig geworden. Jinek en Op1 hebben vaak dezelfde onderwerpen met dezelfde invalshoek en voor de rest het eeuwige kleine cirkeltje BN-ers die ook steeds inwisselbaarder worden. Ik kijk tegenwoordige heel even of het weer een halve aflevering over corona-herkauwen gaat en als dat zo is, kijk ik al helemaal niet meer. Dat kun je namelijk ook al zien bij het nieuws, bij Nieuwsuur, Hart van Nederland, etc, etc. Speculeren en meninkjes, daar gaat het voornamelijk nog over.

Gast
010
oktober 27, 2020 12:54

Zo, weten we ook weer hoe sommigen over Alexander Pechtold denken, zeer interessant. Laten die kniesoren ook eens zeggen hoe ze over hun eigen pa en ma denken.

Gast
Oprechte vraag
oktober 27, 2020 12:46

Heeft hij inmiddels het kind erkend die hij heeft verwekt bij zijn vorige maîtresse ?

Gast
Guttegut
oktober 27, 2020 12:18

Zorg trouwens eerst is dat je die kolere zooi bij het CBR op orde krijgt, lamzak!

Gast
Guttegut
oktober 27, 2020 12:17

Misschien vond hij het niet interessant omdat politici in talkshows nooit direct antwoord geven op een vraag. Dat lijkt me ook om horendol van te worden.

Gast
Sjon
oktober 27, 2020 12:11

Volkomen eens met Pechtold!!

Gast
Analiste
oktober 27, 2020 11:58

Er zijn nogal wat Kamerleden geweest die werden afgemaakt door hem of andere gasten zoals Martijn van Dam en Roemer. Daardoor durfden politici zelf vaak niet meer. Dijsselbloem en andere met name PVDA oud-kamerleden mochten meestal alleen over niet-partijpolitieke zaken praten.

Gast
chris?
oktober 27, 2020 11:54

Matthijs had een eigen mening en waarschijnlijk week die af van Pechtolds mening.
Bewust nodigde DWDD zelden politici uit.

Gast
amsterdammer
oktober 27, 2020 11:31

Pechtold is niet mijn vriend, maar hij heeft 100 % gelijk als hij zegt dat de talkshows tegenwoordig verworden zijn tot het elkaar interviewen van verslaggevers/presentatoren. Dit is gewoon een journalistieke DOODZONDE en was 30 jaar geleden absoluut niet gewoonlijk. Het hoort ook niet. Journalisten, verslaggevers horen nieuws te brengen en niet hun eigen mening te verkondigen.

Gast
46
oktober 27, 2020 10:45

Is dat de schuld van Matthijs of had hij misschien gewoon niets boeiends te vertellen?

Gast
Donald
oktober 27, 2020 10:41

Geen enkele politicus is boeiend en rondneuker en belastingontduiker Pechtold al helemaal niet. De man is een fantast, leugenaar en een stuk verdriet. Helemaal D66 dus. Ga maar verder rijbewijzen afstempelen knulletje.

Gast
Buitenechtelijk Ventje
oktober 27, 2020 10:22

Pechtoldje,vreemdganger,kakkertje dat je er bent,het mannetje wat wacht op burgemeesterspost,flikker toch op man

Gast
Sjaak echt
oktober 27, 2020 10:15

Hoe is het met het appartement van Pechtold? Gekregen van een Canadese diplomaat terwijl hij net moest stemmen over een handelsverdrag met Canada. Schaamteloos dat hij anderen de maat durft te nemen.

Gast
Roodkapje
oktober 27, 2020 10:13

Kereltje ‘appartement ‘ Pechtold, de mediageile salonsocialist..De veilingmeester, die de politiek inging om met zijn kop zoveel mogelijk op televisie te komen.
In al die jaren alleen maar gefocust op Wilders. Zoveel mogelijk Wilders interrumperen in debatten,
want Wilders zorgde voor ophef en haalde regelmatig het journaal en Pechtold wist dat hij nog net in het fragment zat.
Is toen gevolgd in een campagnejaar, waar hij ook het land inging.
Alleen als de camera naar hem draaide, heel eventjes met de discussie meedoen en dan weer vlug op zijn telefoon staren zonder enige interesse in wat zijn kiezers te zeggen hadden
Waren er geen camera’s bij, dan was kereltje alleen maar gefocust op zijn telefoon.
Alexander is een beetje hypocriet in deze.

Gast
Wim Lubbers
oktober 27, 2020 10:12

Je kon die desinteresse ook zien bij Matthijs. Hij zat altijd ijverig mee te knikken maar ondertussen vouwde hij zijn armen over elkaar.

Gast
Volgespoten Sok
oktober 27, 2020 10:06

Twee mensen wiens aanwezigheid op deze planeet volledig overbodig is.

Gast
Albert Verhinderd
oktober 27, 2020 10:06

Pfff, DWDD bestond uit gejatte ideeën, dezelfde pratende hoofden bij dezelfde voorspelbare onderwerpen en gesponsorde boeken en CD-praatjes. Een grote wassen neus. Geen gemis.

Gast
Harry
oktober 27, 2020 09:50

“Opa vertelt”. Andere tijden man, toen keek iedereen nog omdat dat er geen alternatieven waren om te kijken of om als gast je te profileren. Geen social media, internet in de beginfase.

Gast
Lachgas
oktober 27, 2020 09:48

In vele talkshows wordt er vaak 1 op 1 gesproken, rest zit er voor jandoedel bij. Dan volgende, rest zit er zwijgend bij. Enz.

Gast
Huismaker
oktober 27, 2020 09:43

Hoe is het met zijn Penthouse op Scheveningen ?
Was toch gewoon een kadootje van een vriendje ? (LOL)
We zouden nog het “hele verhaal” horen. Doet mij denken aan Jos Brech. Die wilde ons ook in slaap sukkelen.

Gast
idioot
oktober 27, 2020 09:43

Kritisch zijn kan ook niet meer omdat die gasten dan de volgende keer niet meer komen of bij de buren gaan zitten. Zo ontstaat dus vanzelf een soort sencuur. Lief blijven tegen je gasten, omdat je ze de volgende keer weer nodig hebt. Bijvoorbeeld een Henk Krol, die gaat vast niet meer bij Jinek voorbij.

Gast
Leo
oktober 27, 2020 09:41

Oneens met Pechtold. Matthijs heeft zelf aangegeven om minder met politiek bezig te zijn gegeven moment in DWDD doordat andere programma’s zich daar ook voor lenen (b.v. Paul & Witteman, Nieuwsuur destijds).

DWDD bood zeker ook meerwaarde door de “gemiddelde Nederlander” ook meer kennis te laten maken (op een toegankelijke manier) met andere cultuurstromen als kunst e.d. Persoonlijk vind ik dit wel een gemis tegenwoordig op TV. Geen ander programma die dit invult.

Gast
La
oktober 27, 2020 09:36

@ Kereltje PeHo: nee dat was extreem-rechts wat zonodig een nepreferendum moest organiseren om iets wat “ons niks kan schelen”, maar eigenlijk was bedoeld om Nederland te vernederen. Bewijzend dat Nederland veel te kinderachtig is om verantwoordelijk en fatsoenlijk met referenda om te gaan zonder dat het misbruikt wordt. Google “Oekraïne kan ons niets schelen – NRC” voor het hele verhaal.

Gast
Richard
oktober 27, 2020 09:32

Hij heeft eigenlijk ook wel een goed punt, ik heb er nooit zo over nagedacht maar waar ik vroeger inderdaad graag naar praatprogramma’s keek, vind ik het de laatste jaren ook maar een joligheid van likmevestje. DWDD was één van de ergste: alles kort, weinig diepgang en veel promotie van nieuw werk van gasten. Het werd zowat een Tel Sell gebeuren.

Gast
Kereltje PeHo
oktober 27, 2020 09:31

Was het Kereltje niet degene die het referendum heeft doorgespoeld?

Gast
Chiel
oktober 27, 2020 09:26

@Naam onbekend, inderdaad! Matthijs had er ook helemaal geen zin in – heeft hij al vaak verteld – omdat er toch alleen maar van tevoren ingestudeerde antwoorden uit komen.

Gast
Karbonade
oktober 27, 2020 09:26

Kan wel zijn Pechtold maar D66’ers vormen ondertussen wel de hoofdmoot aan politici in de vele babbelprogramma’s die ons kikkerlandje rijk is.

Gast
q8
oktober 27, 2020 09:22

och, daar is kereltje pecholltje, de speelbal van GEERT

Gast
Arseen
oktober 27, 2020 09:22

D’66 is verworden tot een ‘pukkeltjes, puistjes en niets partij’.
van Mierlo zou zich omdraaienin zijn graf bij types als Ollongren. Onkunde leidde tot totale vernietiging….van dat waar zij met haar vingertjes aan zat ooit.

En Pechtold is een oud veilingmeester. Die lullen maar een beetje raak en verkoopt je knollen voor citroenen.

Gast
Naam onbekend
oktober 27, 2020 09:19

Pechtold zijn geheugen laat hem in de steek!

Zeker de laatste 4 jaar had DWDD geen politieke gasten meer.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen