Alexander Pechtold kritisch over Matthijs van Nieuwkerk

Alexander Pechtold vond het in zijn tijd als politiek leider van D66 nooit prettig om aan te schuiven bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Zijn desinteresse spatte van het scherm af. Dat heeft de oud-politicus gezegd op NPO Radio 1. Politieke interviews waren geen specialiteit van Matthijs, vindt de kritische Alexander. “Ik kwam weleens bij De Wereld Draait Door en met alle respect voor Matthijs van Nieuwkerk: hij vond het gewoon niet echt interessant“, zegt hij.

Matthijs vond het gewoon niet boeiend, merkte Alexander. “Welke politicus er ook zat, dat voelde je dan, dat merkte je. Dat is niet erg, maar dan moet je ze niet uitnodigen.

DWDD en alle andere hedendaagse talkshows vindt hij de moeite niet meer waard. “Ik ben de laatste jaren – dat was al voordat ik de politiek verliet – een beetje afgehaakt bij alle programma’s die een soort meningenfabriek zijn van journalisten die elkaar bevragen op het progamma dat ze zelf gaan presenteren.”

Het genre talkshows is volgens hem behoorlijk afgegleden. “Ik kijk met stijgende verbazing naar al die programma’s. De echte start van talkshows in Nederland, Barend & Van Dorp enzo, daar zat nog iets nieuws, ruws en informatiefs in. Maar het proberen te verbinden van amusement, actualiteit en grappigheid en dat dan onder grote tijdsdruk en ook nog met zo veel zenders… Ik vind het er allemaal niet interessanter op worden.”

De tv-makers van nu kunnen veel leren van Frits Barend en Henk van Dorp, denkt Alexander. “Beide kerels waren heel goed geïnformeerd. Niet alleen op sport, maar ook op politiek.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen