Willeke Alberti in tranen achter schermen Masked Singer

Geplaatst op zo 27 sep 2020 om 8:10

Willeke Alberti heeft na de opnames van de seizoenspremière van The Masked Singer flink gegriend. Ze was er achter de schermen behoorlijk van ontdaan dat ze als eerste BN’er het strijdtoneel moest verlaten. Dat zei panellid Gerard Joling gisteren in RTL Boulevard. The Masked Singer begon vrijdagavond enorm goed: met 2 miljoen kijkers verbeterde het RTL 4-programma van Ruben Nicolai zijn eigen record. Zij zagen ook dat niemand minder dan Willeke in het pak van de Vuurvogel zat.

Gerard zag dat Willeke er veel moeite mee had. “Ze vond het zo erg ook dat ze eruit was. Ze heeft ook zo gehuild erna. Ik heb ook nog gezegd: ‘Ik weet niet eens of het wel of geen zangeres is.’ Dat is natuurlijk verschrikkelijk voor zo’n mens met zo’n enorm oeuvre waar ik ook enorm van hou.”

Willeke dacht dat ze niet zo goed had gezongen, maar dat viel reuze mee, verklaarde ze daarna in een telefonisch interview met Boulevard. “Dat huilen dat had een hele… Dat was absoluut niet zo… Ik heb eigenlijk nu dat ik het zie, van: er was niks fout aan. Ik ben alleen heel laag gaan zingen met mijn stem.

Ze heeft er inmiddels vrede mee. “Het was fantastisch, ik heb echt genoten van alle keren dat we geoefend hebben. Ik mocht thuis natuurlijk niks zeggen. Maar ik vond het zo jammer dat ik niet méér kon laten zien en meer als Lady Gaga zou zijn.

Kijkcijfers

Gerard vindt het geweldig dat The Masked Singer 2 met een torenhoge twee miljoen kijkers van start is gegaan. “Het is natuurlijk niet mijn programma, maar het ging om 07.45 uur al van: ping, ping, ping. Ik dacht: o dat moeten goede kijkcijfers zijn. Nou, dan lig je nog wel even heel lekker tussen de zure lappen hoor, kan ik je vertellen.”

Van wie er in de andere pakken zit, heeft Gerard nog geen idee. “De productie moet daar heel hard om lachen. Bijna helemaal van: hoor je dat nou echt niet?! Nee, we horen het niet, nee.”

The Masked Singer is elke vrijdagavond te zien op RTL 4.

Foto: RTL
33 Reacties op “Willeke Alberti in tranen achter schermen Masked Singer”


 1. Sem

  Labiele vrouwtjes die hun vloeistoffen niet meer onder controle hebben.
  Dat noemen ze woke en zij bepalen de maatschappelijke en politieke agenda tegenwoordig.

 2. Stanislav

  Hysterische Willeke in pinopak.. Is daar ook een filmpje van?

 3. Liefhebbende Moeder

  Willeke Alberti is een echte liefhebbende moeder.

 4. Tycho Graagnat

  Ik ben niet meer van deze wereld zo twijfel ik voortdurend en alom. Waarom scoort dit programma zo hoog?
  ‘ Ohh wat ben ik benieuwd wie er in het pak zit’ Al zou de paus er in zitten. En dan zo’n jury ( of hoe noem je dat?) die spanning, ongeloof speelt allemaal in opdracht van de programmamaker en zender. Want…dat is duidelijk,het brengt iets in het laatje. En datzelfde geldt voor een verklede kip als Alberti. Uit angst voor een leven achter de geraniums en een inkomen op bijstandniveau leent deze dame zich gemakkelijk voor klussen als dit.
  Zo transparant allemaal.

 5. Norvo

  Met alle respect voor haar giga-norme staat van dienst… Willeke heeft vocaal gezien de afgelopen jaren ook veel verloren. Haar optredens zijn inmiddels meer praten dan zingen. Niet onlogisch als je 75+ bent. Alleen: niemand wil dat zeggen omdat het Willeke is. Door het masker kreeg ze eindelijk een pijnlijke maar niet oneerlijke recensie.

 6. John de Mol

  Oma heeft haar aandacht weer gehad, next….

 7. Robbygay

  Tycho Graagnat, met John De Mol als ex man, en Johnny De Mol als haar zoon, zal deze vrouw nooit op bijstandsniveau hoeven te leven. Écht niet

 8. Astra

  ‘Van wie er in de andere pakken zit, heeft Gerard nog geen idee’
  Ok, we willen je voor deze ENE keer nog geloven . ( not)

 9. Bart

  Willeke is heel laag gaan zingen met haar stem voor de Mask singer zegt ze. Terwijl ze dit al heel lang doet. Haar stem is natuurlijk niet meer zo als vroeger. Je kan het haast geen zingen meer noemen. De meeste zinnen in de liedjes zegt ze gewoon op. Het is een keer klaar om op het grote podium te staan. Wel leuk wat ze doet voor alle oudjes in verzorgingshuizen! Deze mensen genieten daar echt van en je ziet ook aan Willeke dat ze dat oprecht doet. Voor weinig tot geen geld. Daar doet ze niet voor. Hoeft ze ook niet meer natuurlijk.

 10. Marianne Weber

  Tijd voor een tuintje op haar buik

 11. Brad Wursten

  Ga voortaan uithuilen bij je zoon.

  RTL Boulevard maakt je alleen maar belachelijk om te kletsen over andere achter de schermen voor de kijkcijfers.

  Wat een schoft is Jolink toch.

 12. Uuuh

  Volgens Carlo B. wilden héél veel BN-ers héél graag meedoen aan het programma en wie komt er uit het eerste pak gekropen? Willeke A.! Die van ‘Telkens Weer’ en ‘Tis nog niet voorbij’! Mocht zeker meedoen vanwege haar ‘connecties’? Zoals ze destijds ook op het Songfestival terecht is gekomen (én onderaan de lijst belandde). In de laatste kersteditie van de Beste Zangers bleek eveneens dat ze haar beste tijd heeft gehad want ze kwam niet verder dan wat sentimenteel gerochel. Weer zo’n oude artieste die ‘telkens weer’ moet en nu haar eigen finale staat te verpesten. Tis wél voorbij, Willeke! Dag huis, dag ouwe woning!

 13. Jantien Visser

  De media benadrukt tegenwoordig almaar dat Jan, Piet of Klaas zo in tranen was om een liedje of situatie. Tabitha, Suárez, Diggy Dex, Angela Groothuizen enz…
  En in het geval van Willeke speelt ook nog mee dat deze vrouw bejaard is en dan janken ze om alles en vaak willen ze je ook kussen.

 14. Katrien

  Het is een schat van een mens, maar een zángstem heeft ze idd niet meer. Hoge noten zéggen (óf door het publiek laten zingen). Idem bij Lee Towers. Is geen schande, maar ik ben daardoor (als lid van een simpel gezelligheidskoor) ook gestopt. Dus laat staan als je ervan moet “leven”.

 15. Guttegut

  Willeke Alberti trekt als ze zingt ook altijd een gezicht alsof de wereld vergaan is

 16. robb

  En was was Ruben Nicolai goed .

 17. Bart

  @Guttegut Ha Ha! Ja inderdaad!

 18. Astra

  Ze heeft toch ooit een nummer opgenomen met de titel: ‘Tis nog niet voorbij’.
  Luister daar vanavond nog even naar Wil, het tegendeel lijkt me nu wel bewezen.

 19. Teuntje

  Willeke Johnny Linda de hele kliek moet weg hebben ze nu nog niet genoeg geld!!

 20. , WEST*

  Schande, veel repect voor een vrouw met een levenslange carriere ,> waar menig hedendaagse artiest alleen maar van kan dromen <, is er niet meer!
  Onbeschofte vlegels , dat zijn de meeste hier !
  Willeke staat nog steeds op een voetstuk, heeft meer platen/cd `verkocht dan al die hopeloze eendagvliegen die zogenaamd opeens nr èèn staan,in de top 40 , en daarna nooit meer aan de bak komen !
  Willeke verdient respect !

 21. Ikke

  De tijd van gaan komt vanzelf, wat meer respect voor Willeke mag wel, hou je niet van haar muziek, luister gewoon naar iets anders.!

 22. Ik weet alles van de tv

  Het is de ho.r van .Amsterdam 3 kinderen van 3 verschillende mannen tel uit je wins .en maar zielig doen .

 23. Pieter

  , WEST*
  Mijn vrouw zei vannacht: ‘Wel op het hoogtepunt stoppen, dan is het goed geweest’
  Dat had Alberti ook moeten doen.

 24. Gerda

  Als er nu één artieste is, die zich belangeloos inzet voor kwetsbare in onze samenleving is dat Willeke Alberti..
  Wat dat aangaat heeft Johnny het niet van een vreemd, niet van senior tenminste..
  Veel respect voor Willeke

 25. Astra

  Gerda

  Als je met kwetsbare de ouderen bedoelt daar waar zij voor ‘zingt’ in verzorgingshuizen dan moet je weten dat ze dat Dagbesteding….aan twee kanten noemen.
  Het mes snijdt dus duidelijk aan twee kanten. Oma is er weer een dagje uit en de bewoners ……zijn blij, eindelijk weer een advocaatje met slagroom.

 26. Gerda

  Willeke Alberti treedt op voor de meest uiteenlopende gezelschappen. Of het nu is voor ouderen in een verzorgingshuis of voor mensen met een verstandelijke beperking, zelfs tijdens uitvaarten. De Willeke Alberti Foundation doet dit sedert 2001..Deze stichting heeft tot doel om structureel het welzijn en de levenskwaliteit van ouderen, kinderen en zieken in verpleeginstellingen en verzorgingshuizen te verbeteren door het organiseren van uiteenlopende culturele activiteiten. Men doet dit onbezoldigd..

 27. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Ongetwijfeld een sympathieke leuke vrouw maar vocaal nooit een hoogvlieger geweest. Meer ritmisch praten dan zingen.

 28. Gerard Joling verlaat TMS?

  Hoop dat Gerard komende week uit de jury wordt gegooid.

  Vergane glorie.

  Na 35 jaar kent Nederland het wel.

 29. Bastiaan

  hoe moet je aandacht krijgen he

 30. Hans van Degen

  Ik kan me nog een merkwaardige opmerking herinneren over haar afgebroken relatie met Wibo van de Linde. Ze liet zich ontvallen dat hij ‘te groot’ was voor haar. Het bleef altijd een beetje onduidelijk wat ze daar nu mee bedoelde lol…

 31. AlexF

  Mooi hoor die Willeke. Telkens weer.

 32. Wibo

  Vroeger was het een tutje.

 33. Wil van Bil

  Willeke Alberti heeft haar sporen al ruimschoots verdiend en moet niet meer meedoen aan die ranzige troep van de commerciélen. Over een paar weken kijkt er sowieso geen hond meer naar dit gedrocht op een paar leeghoofden na.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.