Willeke Alberti in tranen achter schermen Masked Singer

Willeke Alberti heeft na de opnames van de seizoenspremière van The Masked Singer flink gegriend. Ze was er achter de schermen behoorlijk van ontdaan dat ze als eerste BN’er het strijdtoneel moest verlaten. Dat zei panellid Gerard Joling gisteren in RTL Boulevard. The Masked Singer begon vrijdagavond enorm goed: met 2 miljoen kijkers verbeterde het RTL 4-programma van Ruben Nicolai zijn eigen record. Zij zagen ook dat niemand minder dan Willeke in het pak van de Vuurvogel zat.

Gerard zag dat Willeke er veel moeite mee had. “Ze vond het zo erg ook dat ze eruit was. Ze heeft ook zo gehuild erna. Ik heb ook nog gezegd: ‘Ik weet niet eens of het wel of geen zangeres is.’ Dat is natuurlijk verschrikkelijk voor zo’n mens met zo’n enorm oeuvre waar ik ook enorm van hou.”

Willeke dacht dat ze niet zo goed had gezongen, maar dat viel reuze mee, verklaarde ze daarna in een telefonisch interview met Boulevard. “Dat huilen dat had een hele… Dat was absoluut niet zo… Ik heb eigenlijk nu dat ik het zie, van: er was niks fout aan. Ik ben alleen heel laag gaan zingen met mijn stem.

Ze heeft er inmiddels vrede mee. “Het was fantastisch, ik heb echt genoten van alle keren dat we geoefend hebben. Ik mocht thuis natuurlijk niks zeggen. Maar ik vond het zo jammer dat ik niet méér kon laten zien en meer als Lady Gaga zou zijn.

Kijkcijfers

Gerard vindt het geweldig dat The Masked Singer 2 met een torenhoge twee miljoen kijkers van start is gegaan. “Het is natuurlijk niet mijn programma, maar het ging om 07.45 uur al van: ping, ping, ping. Ik dacht: o dat moeten goede kijkcijfers zijn. Nou, dan lig je nog wel even heel lekker tussen de zure lappen hoor, kan ik je vertellen.”

Van wie er in de andere pakken zit, heeft Gerard nog geen idee. “De productie moet daar heel hard om lachen. Bijna helemaal van: hoor je dat nou echt niet?! Nee, we horen het niet, nee.”

The Masked Singer is elke vrijdagavond te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen