Volkskrant begrijpt niet dat Ali B ‘flikker’ blijft zeggen

Julien Althuisius, tv-recensent van de Volkskrant, begrijpt niet dat Ali B maandag in de talkshow van Eva Jinek niet wilde toezeggen te stoppen met het gebruik van het woord flikker. Dat schrijft hij vandaag in de krant. Zijn collega-tv-recensent Haroon Ali riep Ali vorige week op om hem en andere homo’s geen flikker meer te noemen. De rapper vindt het daar nu nog te vroeg voor, maar hij wil wel in gesprek gaan met Haroon. Julien begrijpt niet wat er nou zo lastig is om te begrijpen.

Ali wrong zich bij Jinek in allerlei bochten om het gebruik van het woord flikker te verdedigen. Zo gaf hij aan dat hij vaker flikker zegt tegen hetero’s dan tegen homo’s. “O, dan is het goed“, zegt Julien cynisch.

Ook voerde Ali aan dat maar 5 procent van zijn bevriende homo’s het vervelend vindt om flikker genoemd te worden. Eén van hen blijkt zijn baas Peter van der Vorst te zijn.

Het overgrote deel vindt het echter helemaal prima, zegt Ali. “Ik ken trouwens ook nog een paar zwarte mensen die helemaal geen problemen hebben met Zwarte Piet“, aldus Julien.

Julien vindt het goed dat Eva Jinek hem er zo over doorzaagde. “Het werd een onverwacht en aangenaam schurend gesprek, dat brak met de godgeklaagde traditie waarin RTL-sterren RTL-talkshows gebruiken als veredelde reclamezendtijd voor hun eigen winkeltjes.”

Ali was ‘duidelijk niet meer op zijn gemak’, zag Julien. Hij verbaast zich erover dat Ali vast bleef houden aan flikker. “Het geflikker wilde hij nog niet in de ban doen, maar hij beloofde in gesprek te gaan.”

Het gesprek tussen Ali en zijn Volkskrant-collega Haroon vindt deze week plaatst. “Het is te hopen dat de uitkomst van dat gesprek het podium krijgt dat het verdient – en nodig heeft.”

Lees ook:
Ali B: ‘Ik blijf gewoon flikker zeggen tegen homo’s’ (zondag 30 augustus)
Tofik Dibi onthutst na flikker-uitspraken Ali B: ‘Clownerij’ (vorige week maandag)
Maik de Boer: ‘Kans groot dat Ali flikker als zoon heeft’ (vorige week maandag)
Geen Ali-ophef: ‘Als Johan Derksen dit gezegd had…’ (vorige week dinsdag)
Boulevard roept Ali op matje: ‘Wat is dit voor geflikker?’ (vorige week woensdag)
Volkskrant-journalist Haroon Ali: ‘Ali, stop met flikker’ (vorige week donderdag)
Eva Jinek zaagt Ali B volledig door over ‘flikker’ (gisteren)
Peter van der Vorst wil dat Ali B stopt met ‘flikker’ (vandaag)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen