‘Shownieuws scherper en spannender dan Boulevard’

Het programma Shownieuws is een stuk scherper en spannender dan het hedendaagse RTL Boulevard. Dat schrijft tv-columnist Gerry van der List in Elsevier. Waar Boulevard zijn best doet om het meest niet-spraakmakende programma van Nederland te worden, wordt het in Shownieuws soms nog best spannend dankzij types als Albert Verlinde en Guido den Aantrekker. Met name Guido heeft er een handje van om af en toe lekker politiek incorrect uit de hoek te komen.

Gerry kijkt er best graag naar. “Het aardigste praatprogramma van SBS6 is zonder meer de late editie van Shownieuws. Aan het eind van de avond worden op een luchtige manier allerlei vormen van entertainment behandeld door redelijk vlotte ingewijden.”

Het is een variërende en onderhoudende rubriek, vindt hij. “Soms zetten ze vrolijk het mes erin, waardoor het programma scherper en spannender is dan het tegenwoordig wel erg gezapige RTL Boulevard.”

Nieuws maken doet Shownieuws ook, zegt Gerry, wijzend op de foto’s van de bruiloft van Ferd Grapperhaus. “De intelligentsia doen nogal laatdunkend over paparazzi. Maar weinig serieuze onderzoeksjournalisten slagen erin om met het aantonen van misstanden zo veel politieke invloed uit te oefenen.

Over de nieuwe journalistieke programma’s van SBS 6, De 5 Uur Show en Dit Vindt Nederland, is Gerry minder enthousiast. Meer daarover leest u in zijn Elsevier-column.

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen