RTL Boulevard: ‘Kijkcijfers Eva Jinek flink ingezakt’

Het feit dat Eva Jinek bij RTL 4 toch wel heel veel minder kijkers scoort dan ze deed bij de publieke omroep, valt ook haar collega’s op. Na één jaar Jinek bij RTL maakt RTL Boulevard de balans op en de showrubriek is niet mild. “De cijfers die ze bij de publieke omroep scoorde, zijn alleen al tijden ver uit zicht“, meldt de showrubriek, die de schuld geeft aan haar nieuwe concurrent Op1, onomwonden. Die talkshow boekt wel heel veel succes. “Qua kijkcijfers winnen ze doorgaans van Eva.”

Boulevard wijst ook op de recente kijkcijferdieptepunten van Jinek. “Waar de twee heren steevast rond de 300.000 kijkers of zelfs lager scoorden, ligt het dieptepunt van Eva iets boven de 500.000 kijkers. Maar doorgaans stemmen er zeker meer geïnteresseerden op haar talkshow af.”

De redactie van de showrubriek is al met al flink kritisch in het artikel ‘Eva Jinek één jaar bij RTL: zijn de verwachtingen waargemaakt?’, waarin Rob Goossens zijn licht laat schijnen over de Jinek-scores.

Rob stelt dat hij ‘qua kijkcijfers iets meer had verwacht’, maar dat hij wel rekende op een daling. “Dat ze in moest leveren is logisch. Je gaat namelijk naar een zender met reclameblokken. Dat kost je kijkers.

Hoewel Eva er niet in geslaagd is om haar topscores van de NPO mee te nemen, heeft ze de late avond van RTL wel een boost gegeven, zegt hij.

De producent van RTL Boulevard, Blue Circle, verzorgde tot dit jaar de late talkshows van RTL 4. Ze was verantwoordelijk voor onder meer de enorme flops van Art Rooijakkers en Twan Huys.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen