RTL Boulevard: ‘Kijkcijfers Eva Jinek flink ingezakt’

Geplaatst op ma 21 sep 2020 om 8:30

Het feit dat Eva Jinek bij RTL 4 toch wel heel veel minder kijkers scoort dan ze deed bij de publieke omroep, valt ook haar collega’s op. Na één jaar Jinek bij RTL maakt RTL Boulevard de balans op en de showrubriek is niet mild. “De cijfers die ze bij de publieke omroep scoorde, zijn alleen al tijden ver uit zicht“, meldt de showrubriek, die de schuld geeft aan haar nieuwe concurrent Op1, onomwonden. Die talkshow boekt wel heel veel succes. “Qua kijkcijfers winnen ze doorgaans van Eva.”

Boulevard wijst ook op de recente kijkcijferdieptepunten van Jinek. “Waar de twee heren steevast rond de 300.000 kijkers of zelfs lager scoorden, ligt het dieptepunt van Eva iets boven de 500.000 kijkers. Maar doorgaans stemmen er zeker meer geïnteresseerden op haar talkshow af.”

De redactie van de showrubriek is al met al flink kritisch in het artikel ‘Eva Jinek één jaar bij RTL: zijn de verwachtingen waargemaakt?’, waarin Rob Goossens zijn licht laat schijnen over de Jinek-scores.

Rob stelt dat hij ‘qua kijkcijfers iets meer had verwacht’, maar dat hij wel rekende op een daling. “Dat ze in moest leveren is logisch. Je gaat namelijk naar een zender met reclameblokken. Dat kost je kijkers.

Hoewel Eva er niet in geslaagd is om haar topscores van de NPO mee te nemen, heeft ze de late avond van RTL wel een boost gegeven, zegt hij.

De producent van RTL Boulevard, Blue Circle, verzorgde tot dit jaar de late talkshows van RTL 4. Ze was verantwoordelijk voor onder meer de enorme flops van Art Rooijakkers en Twan Huys.

Foto: RTL
60 Reacties op “RTL Boulevard: ‘Kijkcijfers Eva Jinek flink ingezakt’”


 1. Rtd

  Dat blue cirkle ook maar van rtl boulevard af gaat…. is het misschien ook weer interesant om te kijken…

 2. Eva Jinek: alleen de media zelf is er nog mee bezig

  Hoe veel tijd kun je bezig zijn met niets.

 3. Geurtje Tabak

  Altijd heeft een ander de schuld bij Boulevard.

  Jinek is zelf bagger.

 4. Benny K

  hahahahaha, en nu over jullie eigen kijkcijfers…….

 5. Albert Verhinderd

  RTL bevuild z’n eigen nest? Nou nou, moet niet gekker worden.

 6. Geurtje Tabak

  Eva Jinek één jaar bij RTL?

  Ik tel nog geen 5 maanden

 7. Kwebbel

  Mw Jinek ging het anders wél om de kijkersaantallen getuige haar uitspraak “Als IK maar win!”.

 8. ,WEST*

  Je kunt het ook positief benaderen , als je in de kelder staat, kan je met de lift alleen maar omhoog gaan !Maar voor EVA moeten ze een kelder onder de kelder maken
  en dat is een verloren strijd , als ze wil winnen !

 9. ,WEST*

  1958 ik wil bolletje
  1990 ik wil winnen
  Eva heeft gewoon naar de tv reclame gekeken en de sloganl gejat

 10. ,WEST*

  IK BEDOEL 2019

 11. Twan

  Krijg je met dat linkse gezeik.

 12. Tvkijker

  Laten we eerlijk zijn. Deze journalistiek van RTL Boulevard slaat natuurlijk nergens op.
  1. Ze zit nog geen jaar bij RTL
  2. Waar Pauw en Jinek bij de NPO steevast ruim boven het miljoen scoorden. Lukt Op1 dat ook niet.

  Conclusie: Uiteraard hadden ze bij RTL wel hogere cijfers verwacht maar de score die ze nu gemiddeld behaald is echt niet verkeerd.
  Toen Humberto begon was het allemaal nieuw. Dagelijkse talkshow met entertainment en nieuws. Pauw en Witteman werden ingemaakt. Nu heeft Op1 dit ook omdat Pauw en Jinek dit ook gingen doen.

  Het heeft vaak te maken met de gasten maar ook met de vastgeroeste kijkers die automatisch naar de NPO kijken.

 13. Black Panther

  Ligt aan de gasten. Vraag mij al weer af welke bekende Nederlands er vanavond zitten. Martijn Koning? Joling? Nodig eens onbekende gasten uit over interessante onderwerpen.
  Ook is ze niet scherp genoeg en een mak lammetje. Ja was leuk toen Henk Krol er zat maar dat zijn uitzonderingen. Spannend is het nooit.

 14. Pieterke

  Eva betekent in het Tsjechisch ‘einde’.

 15. robert

  Je kunt gewoon niet op tegen ingesleten kijkgedrag, mensen pakken toch het eerste de nr 1 knop op de afstandbediening. Op 1 is echt niet beter, op veel avonden zijn de presentatoren voor 50% niks (Willemijn Veenhoven to mention 1) en de onderwerpen saai en voorspelbaar. Bovendien heeft Jinek ook wel wat humor en dat is bij Op1 ook ver te zoeken. Het is appels en peren.

 16. Mark2

  Jinek haalt met de reclameblokken niet het geld terug dat het Programma kost.in dat opzicht dus sowieso flop!

 17. Izzy van Gisteren

  Tan moest voor meer kijkers stoppen.

  Wat een blunders maken de directeurtjes die directeurtje spelen.

 18. Max

  @Robert, Jinek is vaak een boulevard 2.0 en dat kun je van OP1 niet zeggen. Voor de relevantie kun je het beste naar OP1 kijken en dat vinden er velen met mij.

 19. StefanV

  De kijkcijfers van Jinek zijn sterk afhankelijk van de lead-in. Vorige week was er een dag bij dat Jinek +112.000 kijkers scoorde ten opzichte van de voorganger, terwijl Op1 juist 112.000 kijkers minder had. Als Jinek aansprekende gasten heeft, kan ze de concurrentie met Op1 zeker aan. Verder blijft ze gewoon de beste interviewer van het hele stel.

 20. Twan Huys

  Ho, ho, ik had na de Voice altijd veel hogere kijkcijfers dan Jinek ooit gehad heeft.
  Dus de conclusie lijkt me duidelijk.

 21. Het is niet geworden dat wat verwacht is

  Dit is wat het is.
  Gaat ook niet meer veranderen de komende maanden.
  Niet slecht, niet goed.

 22. Art Rooijakkers

  Ik blijf nog steeds beschikbaar.

 23. Wilfred Degens

  Jah, Eva Jinek heeft in medialand het vaginale schimmel imago gekregen. Daarmee wordt het steeds moeilijker nog lekker te scoren met haar bezopen gage.

 24. Izzy van Gisteren

  Tour is afgelopen en blijven de npo1 kijkers weer langer hangen op NPO1 en dus NOG meer kijkers voor Op1.

 25. Shadow1100

  Vraag:
  “Waar kijkt u het liefste naar? A. Jinek of….
  Direct antwoord:
  “B”.

 26. Kwebbeldick

  En die boobies van vroeger zijn tegenwoordig uitgedroogde theezakjes. Nog afgezien van haar crackhoerkop.

 27. raam

  eigen schuld

  eva

  je moet nu stoppen met joint roken

  de overige echte vrouwen doen dat niet

 28. Bart

  Het is de visie van Rob Goossens en dus helemaal niet relevant. Hoort daar niet te staan want is helemaal geen deskundige op het gebied van media. De enigen die dat denken zijn hij zelf en de mensen bij RTL Boulevard.

 29. Richard van Leeuwen

  Hoe lang nog Eva er moet iets gebeuren.Je kunt niet het seizoen uitzitten bij RTL 4,kom terug naar op1.

 30. PeeWeeJee

  Deze kakeldoos wordt zo langzamerhand vermoeiend om naar te kijken en te luisteren, dus het verbaast me niet dat de kijkcijfers tegen gaan vallen. Hoe het ook zit… RTL en talkshows, het is geen gelukkig huwelijk tussen programma en wie dan ook maar presenteert. Misschien moet ze er nog maar weer eens een paar ,,Amerikaanse” items in gooien om te laten zien hoe ,,Amerikaans” ze wel niet is.

 31. Teuntje

  Janknek is uitgekotst arrogant zuipende hysterisch vals wijf

 32. Leo knots

  Eva is geweest. Gewogen en te links bevonden. Stomme gekrijs en Tromp baschen niemand vindt het eigenlijk nog leuk. Ze kan beter nu stoppen

 33. Ron

  Jinek valt nu door de mand omdat ze een exacte kopie van Op1 maakt. Je moet juist zorgen dat alle vergelijkingen met Op1 mank gaan. En dat doe je niet met politiek/maatschappelijk nieuws maar meer de luchtigheid op zoeken. Nu gebeurt dat al wat vaker moet ik zeggen, maar ze beginnen toch altijd met het nieuws en de gast van de dag (mochten ze zo’n gast weten te strikken omdat deze meestal bij Op1 al aanschuift). Daar moet je dus ver weg van blijven. En dat moet dan niet alleen Jinek doen maar ook Beau die het later weer overneemt.

 34. Bennie Dood

  Wij van Wc-eend adviseren: Boulevard 1 keurt RTL Boulevard 2

 35. Pàkme van Agteren

  Heb het idee dat de gemiddelde RTL/SBS kijker misschien wat meer rechts is dan de gemiddelde NPO kijker en dat Jinek daarom misschien ook niet helemaal lekker bij de kijkers ligt.

 36. robb

  Leo knots :Wat bedoel je met links .

  Ron :Rtl wil een serieuze talkshow met politiek daarom hebben ze Twan en nu Eva binnen gehaald maar er moet ook iets van boulevard in , als ze ongeveer 650.000 kijkers hebben doen ze het goed meer zit er niet in of Eva daar gelukkig van word dat denk ik niet maar het geld maakt veel goed .

 37. Jezus

  Jinek kan alleen scoren als een ander programma de uitslag van hun finale daar bekend maakt (Voice Sr.). Best triest eigenlijk en Jinek is het geld wat ze nu krijgt totaal niet waard. Haar kijkcijfers zullen tijdens het hoogtepunt van de Amerikaanse verkiezingen nog even pieken, omdat dan nuchter Nederland inschakelt om een overstuurde Eva, Hillary Clinton aanbidder, te aanschouwen. Dat wordt een heerlijk avondje popcorn eten en mediaapjes kijken.

 38. MC bezoeker 39

  Hadden ze nooit naar 22:00 moeten halen. Mis het regelmatig door een voetbalwedstrijd of programma dat nog bezig is op een andere zender. Dat terwijl de interessante onderwerpen altijd aan het begin van de uitzending zitten.

 39. Ron

  @Robb: dat snap ik, maar op deze voet verder gaan heeft geen zin. De kijker zit niet te wachten op een serieuze talkshow want als die luchtigere ‘RTL Boulevard’ items pas later in de uitzending worden behandeld zijn de kijkers die dat interessant vinden al weer weggezapt.

 40. ,WEST*

  ligt gewoon aan de tv toestellen in de huiskamers iedereen wil gebogen schermen en 8K QLED dus dan wil je ook kwaliteit op je scherm en laat je je dure tv niet verpesten door Evaatje

  Zo houd RTL alleen nog de tvkijker over die nog beeldbuis tv`s hebben of goedkope brol schermen gekocht hebben van 4, 500 euro
  daarom zijn de tv beelden zo mooi van Talpa op 8 K Q LED , en dat zie je aan de stijgende kijkcijfers

 41. ,WEST*

  WILLEN WE DUS MEER 8 K QLED IN DE HUISKAMERS , OF MINDER??

 42. ,WEST*

  HALLO IK VRAAG JULLIE WAT

 43. Curryworst

  WEST, mag ik met jouw kleine zus in bed slapen vannacht?

 44. ,WEST*

  EERST IK EN DAARNA MAG JE MIJN CUM VAN HAAR AFLIKKEN

 45. Curryworst

  Ik steek mijn lul zo hard in haar reet dat ik haar huig aantik.

 46. Gondorf

  Weg met Curryworst!

 47. Regina van Weerdhuizen

  Kan nou niemand eens normaal commentaar geven in plaats van die smerige scheldkanonnades? Dit is wel heel makkelijk. Deze grove beledigingen worden steeds normaler en dat is niet normaal. Ik kijk overigens ook liever naar OP 1 en ben ook blij dat Sander S. Weg is.

 48. ,WEST*

  @ JA HOOR DAT MAG DUBBELGANGER , MAAR ER ZIJN ER WEL 1000 VOOR U GEWEEST ZE ZIT IN DE STOOFSTEEG NR 12 IN DE GROTE BOZE STAD AMSTERDAM 1 BEURT KOST 50 EURO 3E BEURT GRATIS

 49. ,WEST*

  EN BINNENKORT OP DE WALLEN OOK HAMSTERWEKEN DUS 2 X WIPPEN VOOR DE PRIJS VAN 1

 50. Zeikerd

  Dat woke geleuter past gewoon minder goed bij RTL. Ik kijk zowieso nooit, kan er niet tegen

 51. Televisieman

  Dus producent Blue Circle van RTL latenight talkshow flops van Humberto, Twan Huys, Art Rooijakkers en de eerste versie van Beau, vindt iets van de kijkcijfers van een RTL latenight talkshow die wordt geproduceerd door de concurrent. Precies.

 52. Kees

  De hele godganse dag is die rtl met kijkcijfers bezig. Niet te geloven. Laat ze eerst hun eigen rommel maar eens op orde brengen.
  Geen wonder dat er geen hond naar deze kleuter zender kijkt.
  Lachwekkende, inhoudsloze flut programma’s. Daar ligt hun probleem

 53. RTL Boulevard is Jinek. Jinek is RTL Boulevard

  De verschillen zijn bijna niet meer te zien tussen beide programma´s.

 54. Ook Jinek is verdwenen in het RTL moeras

  Wie niet eigenlijk?

 55. Rohan

  Jinek is geen talkshow meer. Is 95% amusement geworden (met aanvullend 5% talkshow)

 56. Johan

  Niet om aan te gluren die linkse janknek. Op1 ook boycotten. Defund de NPO!

 57. Mooie Herman uit Gent

  Kijkcijfers flink ingezakt. Kijk daar krijg ik nou harde tepels van.

 58. Chelsey

  Talkshow Jinek is over het algemeen gezien veel minder geworden en is ook niet echt urgent meer sinds de overstap naar het commerciële Luxembourg TV4 van Duitser Bertelsmann. NPO Op1 voldoet ruimschoots in de behoefte van Late Night Talkshow en is bovendien informatiever en journalistieker van aard. Talkshow rtL Jinek is verworden tot het verlengde van een zeer ongelukkige mix van late night met Twan en Beau, in een zeer slechte uitvoering van Humberto Tan’s rtL late night. De enige juiste conclusie van rtL Boulevard zou dan ook moeten zijn dat rtL en Eva totaal geen match blijken te zijn.

 59. Ineke Vos

  Ik vond Jinek op Npo1 ook vreselijk, ik keek alleen als Pauw er zat. En nu heb ik een enkele keer naar RTL gekeken, maar een kakelende kip is er niks bij.

 60. Jimmy

  Die mietje van een programmadirecteur denk ook maar dat die alles kan.Kijk,een eigen mediabedrijf runnen of een bedrijf als rtl zijn 2 verschillende dingen.Hij heeft ook die bitch binnen gehaald als zijn parademerrie.Denkende dat hiermee zal scoren .Jammer voor hem maar het is totaal mislukt,en ook omdat die haar binnen heeft gebracht voor zo’n enorme bedrag zal die ook alles op alles moeten zetten om het tot een succes te brengen.Wat voor capriolen die hij ook uithaalt.Dus zijn tijd staat dan ook op springen.Dus hoe eerder beiden verdwijnen hoe beter het is voor rtl.Zal rtl handenvol geld schelen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.