Op1 gaat midden in de nacht uitzenden over Trump

Geplaatst op za 26 sep 2020 om 8:10

Jeroen Pauw keert terug bij Op1 om midden in de nacht tv te gaan maken over de Amerikaanse verkiezingen. Dat heeft de publieke omroep laten weten. Op1 zendt de komende weken de drie grote verkiezingsdebatten tussen de twee presidentskandidaten Donald Trump en Joe Biden rechtstreeks uit in speciale nachtuitzendingen. Voorafgaand aan de debatten zal Op1 vooruitblikken met gasten, direct na de debatten volgen de eerste reacties en analyses van deskundigen.

e uitzendingen op NPO 1 beginnen steeds om 02.30 uur en duren tot 05.15 uur.
De eerste uitzending, in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 september, wordt gepresenteerd door Jeroen Pauw en Sophie Hilbrand en is van BNNVARA.

De tweede nachtelijke Op1 is van donderdag 15 op vrijdag 16 oktober, door Omroep WNL, en wordt gepresenteerd door Jort Kelder en Welmoed Sijtsma.

De reeks wordt in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 oktober afgesloten door Jeroen Pauw en Tijs van den Brink. Hier gaat het om een samenwerking tussen BNNVARA en EO.

Charles Groenhuijsen van Omroep MAX is bij alle uitzendingen aanwezig als Amerika-deskundige. Daarnaast zullen ook oud-minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders, Amerika-correspondent Laila Frank en Amerika-deskundigen Koen Petersen en Raymond Mens acte de présence geven.

De debatten in de Verenigde Staten zullen naar verwachting door 100 miljoen kijkers worden bekeken. In Nederland zullen ze blij zijn met 100 duizend kijkers.

De reguliere uitzendingen van Op1 blijven van maandag tot en met vrijdag op de vertrouwde plek te zien.

Foto: NPO
60 Reacties op “Op1 gaat midden in de nacht uitzenden over Trump”


 1. Sem

  India heeft 5 x meer inwoners dan de USA en heeft ook een democratisch systeem.
  Waarom zo weinig aandacht voor India en zoveel voor de USA?

 2. Flip de Beer

  Wie gaat daar naar kijken???

 3. Trui Halfmouw

  Klasse NPO.

  Wat zal Jinek jaloers zijn!!!

 4. Carin

  Klasse belastingbetalers!

  Voor het financieren van deze onzin die ook al via een miljoen online sites en zenders te bekijken is.

 5. ZeerNetteDame

  @Sem
  Omdat India een middeleeuws land is waar nog steeds een kastenstelsel heerst. Daar moet jij als uitkeringstrekker toch van walgen. In India zouden ze op je spugen als je over straat loopt en je niet mogen aanraken. Bovendien wonen daar zoveel mensen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Beter Amerika in het nieuws, dat is tenminste een interessant land. Nederland is bovendien haar schoothondje en doet alles wat Amerika wil.

 6. Frans

  Lekker links sausje erover toch.

 7. Harco Sanders

  Worden de hollandse verkiezingen daar ook live op times square uitgezonden? Met langdurige close ups van onze helden van groen links en d66?

 8. Sem

  @8:16

  Tijd om je mening over India bij te stellen. India, Vietnam en China hebben de toekomst terwijl de westerse wereld verzuipt in decadentie en weerloosheid met haar angst voor foute woordjes en zwarte meninkjes.

 9. Smerig Zwijntje Geronimo

  Ben het wel eens met wat de ZeerNetteDame zegt, maar toch vind ik het een verspilling van belastinggeld. Je staat op, je kijkt op je phone of op teletekst en je weet of er weer een marionet van Wallstreet, het militair-industrieel en medisch-industrieel complex aan de macht is of niet. Daar hoef ik die vooringenomen meningen van de onvermijdelijke Charles Groenenhuijsen of Maarten van Rossem niet voor te aanschouwen. Sterker nog, een normaal mens gaat gewoon slapen wetende dat die wekker weer op een incourant uur staat afgesteld. Maar blijkbaar gunt de NPO SBS zelfs geen diepterecord qua kijkcijfers.

 10. WEST*

  Wat kan ons die meuk in Amerika schelen. Laat ze daar lekker hun eigen land verkrachten aan de corona.
  Zonde van het belastinggeld deze uitzendingen

 11. Smerig Zwijntje Geronimo

  @Sem

  Vergeet angst voor nieuwe ziektes niet.

 12. Sport 7 kijker

  West wat kan ons jouw mening schelen. Laat lekker jouw omgeving verkrachten met jouw mening. Zonde van de lettertjes deze bijdrage.

 13. WEST*

  In India poepen ze nog in een greppel. Ze zijn zo anti-LHBTI als de nete. En ze geloven nog teveel in de illusie met de naam Allah en Godje

 14. WEST*

  Sport 7 kijker is ook een illusie want Sport 7 bestaat al kang niet meer. Het heeft amper bestasn gehad.

 15. Sem

  @Smerig Zwijntje Geronimo

  Ik vergeet nog te noemen: de obesitasepidemie die de landen ten onder zal laten gaan. De vreetzucht van de bevolkingen van westerse landen zal alles verzwelgend zijn.

 16. Wim

  Over de Amerikaanse verkiezingen dus. Waarom staat dan alleen Trump in de titel?

 17. Stanislav

  Ik verheug me nu al op de huilbuien van Engnek na de verkiezingen.

 18. Aad

  Die linkse mensen kunnen toch gewoon op CNN kijken?

 19. Karbonade

  Zouden ze bij de publieke omroep wel doorhebben dat wij niet kunnen stemmen op de nieuwe Amerikaanse president?
  Anders kan ik die overdreven aandacht hiervoor niet verklaren.

 20. Rick

  Sem, je maakt een geintje toch met je idee dat China beter is? Concentratiekampen waar volkeren worden gemarteld omdat ze de verkeerde telefoonapps op hun telefoon hebben, je reinste corruptie, massacontrole en gezichtsscanners overal en elk tegenwoord wordt neergesabeld.

  Serieus? Jij hebt dit liever dan Amerika?

 21. Sem

  Rik, je leest dingen die ik niet schrijf.

  In schrijf dat de toekomst aan China, India en Vietnam is. En dat is niet op grond van mensenrechten, maar op grond van economische en demografische realiteiten.
  Je kan het niet leuk of ethisch vinden, maar daar trekt de realiteit zich niets van aan.

 22. Maria

  Waarom geen evenredige aandacht voor verkiezingen in andere landen?

 23. Rick

  @ Sem:

  En het staat jou vrij daar wat van te zeggen. Ik kan moeilijk geloven dat je op het westen zit te schijten want “decadentie” en oh ze houden ook nog van eten. Maar landen met concentratiekampen en massaverkrachtingen komen dan kritiekloos door jouw keuring?

 24. Gerda

  Heerlijk, ik verheug me er op!

 25. Sem

  Tja Rick. je begrijpt mijn punt niet. Geeft verder niet.

 26. Don

  Vreselijk!!! :-(

 27. Jantje

  Bij Nederlandse 2e Kamer verkiezingen ging de de NPO om 12 uur op zwart toen het grootste deel van de uitslagen nog binnen moest komen. Moet werkelijk niet gekker worden US obsessie.

 28. Maup Caransa

  Amerikaanse verkiezingen een president zit er twee x 4 jaar anders doe je iets goed fout.

 29. Mr. Theo

  Haha, ik denk dat die Biden het nog niet 1 debat volhoudt en zal worden afgevoerd naar een verzorgingshuis. Dat wordt dus huilen bij de NPO.

 30. Peter

  Helaas is dit veelste laat, maar ik ga dit zeker wel terug kijken.

 31. show nieuws sbs KANAAL 37

  lekker interessant met die gestoorde Amerikanen en dan heb ik het niet over die trump dat is de grootste l..l van alle maal .zal wel een top uitzending worden

 32. Mike

  Trump 2020 – 2024 👍👍👍

 33. Ik word niet geaccepteerd door mc/john de mol

  Trump exit. Een hele geruststellen watgoeeeed

 34. Youp

  Dat gaat een heel zuur programma worden omdat nu al zeker is dat Trump de verkiezingen op zijn sloffen gaat winnen.
  We kunnen ons opmaken voor heel veel fake nieuws als ik zo die extreem linkse cultuur marxistische samenstelling van de redactie en presentatie zie.
  Propaganda staatsomroep 2 punt nul.

 35. Joop55

  Joe Biden onder invloed van China.
  Donald Trump onder invloed van Rusland.

  De USA is naar de kloten.

 36. Otto

  Jeroen Pauw is bezig de nieuwe Heintje Davids te worden.

 37. Help

  Ik zal in een deuk liggen als Trump weer gaat winnen.
  De dagelijkse haat op de NPO/Radio1 om Trump. Dezelfde truckjes als bij Brexit met (daar komt ie … ) “Het Nieuws Van Alle Kanten”. Echt waar, ik verzin het niet.

 38. Otto

  Trump heeft aardig mismanagement laten zien het laatste jaar en de Democraten hebben geen serieus programma. Dat wordt dus alleen maar schelden.

 39. Jezus

  Joop55, je weet dat na jaren onderzoek (haat campagne vanuit de democraten) er niks is gevonden wat betreft Trump en zijn vermeende banden met Rusland? De zoon van Biden daarentegen heeft ‘zomaar’ 3.5 miljoen dollar op zijn rekening bijgeschreven gekregen van een Russische miljardair en dan hebben we het nog niet gehad over zijn rariteiten wat betreft Oekraïne. Over Joe Biden en China heb je gelijk.

 40. Paul Lamote

  @Rick
  In het Westen worden vrijheid en anarchie verward, dat is het laatste halfjaar pijnlijk duidelijk geworden. In Azië heeft men zijn zaken gewoon beter op orde.

 41. Bertje

  De Duitse verkiezingen 2021 zijn voor Europa en ons land veel relevanter dan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Een Amerikaanse president is eigenlijk een passant en voor Europa een bijzaak. De nieuwe Duitse Bondskanselier heeft echt invloed op het leven en de keuzes in Europa. Maar de NLse media verstoken hun geld liever in het volgen van Amerika.

 42. Peter

  Help

  Daar kom jij nog van terug wacht maar af, dan ben je uit gelachen.

 43. Wyatt

  Ik kijk altijd via online via Amerikaanse zenders. Alsof ik op Nederlandse deskundigen zit te wachten.

 44. chris?

  Beter het alleen aan Jeroen Pauw over te laten !

 45. Jiyani

  India is nooit een kolonie geweest van Nederland, vandaar geen interesse voor dat land. Indien er geld valt te verdienen aan India dan is Nederland er als de kippen bij.

  In Engeland zal er wel aandacht besteed worden aan India, vanwege de kolonisatie.
  Vergeet niet dat de grootste groep nazaten van Indiërs binnen Europa in Engeland woont. Deze nazaten van de Indiërs zijn goed geïntrigeerd in de de Engelse maatschappij en doen op haast alle fronten mee. Ook in de politiek.

 46. Britt Scholte Lover

  2.30 tot 5 uur in de morgen, wie gaat dat kijken? alleen uitkerings trekkers

 47. Gerda

  Ja dat klopt @Britt Scholte Lover, AOW, maar wel vijftig jaar gewerkt, dus dik verdiend

 48. Mark

  Ik zie de domme koppen op MC al voor me:

  Dramatische kijkcijfers voor Op1, all-time laagterecord. Zonder erbij te vermelden dat het ’s nachts was. Alles voor de reacties.

 49. Waarom worden mijn berichten tegengehouden?

  Dat wordt weer eenzijdige propaganda! Een hele uitzending Trump bashen en selectief wegkijken. Uiteraard van belastinggeld.

 50. Jeroen

  Brit scholte lover@ Dus jij denkt dat willem alexander dit gaat kijken??

 51. Jiyani

  @ZeerNetteDame,

  Jij leeft zelf in de middeleeuwen. India is met grote sprongen vooruit gegaan op zowat elk gebied, ook met de moderniteit.
  Het Westen zal binnen niet al te korte tijd nog een diepe buiging maken voor het Oosten.
  Ik ben al een paar keer op vakantie geweest in India. Was erg verbaasd dat India in slechts enkele jaren op haast elk gebied vooruit is gegaan.

  De jonge Indiërs zijn modern. Ze doen niet onder voor de jongeren in het Westen. Ze kleden zich modern, gaan uit, dansen tot in de vroege uurtjes en zijn net als de jongeren uit het Westen dol op drinken en het gebruiken van drugs met alle gevolgen van dien.

  Er is nog armoede, dat zal nog jaren duren eer er ook voor de armen betere tijden zullen aanbreken. Het kastenstelsel is al zo oud, dat het tijd en geduld zal kosten eer dat tot het verleden zal behoren. In elk geval laten studenten hun stem horen
  tegen het kastenstelsel, tegen het uithuwelijken, tegen verplichte bruidsschenkingen, tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.
  Kon in Nederland Zwarte Piet afgeschaft worden zonder te mokken, maar neen dat is traditie en moet blijven bestaan, maar wel de mond vol hebben over de tradities van andere landen.

  Je beweert dat Indiërs spugen op mensen. Dat heb ik nog nooit gezien tijdens mijn vakanties. Alsof het Westen zo beschaafd is in de omgang met anderen.
  Alsof Nederland de hemel op aarde is.
  Ach ZeerNetteDame voor mij ben jij een ZeerSlechtGeīformeerdMens.

 52. anoniem

  Voor zover ik dan nog wakker ben, hoop ik dat het ook over andere onderwerpen zal gaan dan alleen die meneer Trump.. :-)

 53. Klaaswaal

  Trump, Biden, wat kan ons het schelen????
  Maakt voor NL geen zak uit dus weggegooid geld deze uitzendingen. Die zgn hoogopgeleiden die het willen zien kijken maar naar CNN of zoiets.

 54. anoniem

  @Klaaswaal Om verveling tegen te gaan, is af en toe wat buitenlands nieuws leuk ter afwisseling.. :-)

 55. Philips de Goede

  Daar zal Jeroentje Pauw’s productiebedrijf TVBV wel een heftige factuur voor klaarzetten. Zo, dat wordt weer een bahama vakantie oid.

 56. Wil van Bil

  Het zal mij me reet roesten wat ze daar in Amerika aan het doen zijn, ga daar echt niet naar kijken en volgens mij nog miljoenen andere Nederlanders ook niet.

 57. toxilogic

  Treurige reacties hier , de ongeinformeerden klagen over het aanbieden van informatie. Als in de US de burgeroorlog uitbreekt is corona slechts een griepje voor de economie vergeleken met de gevolgen van totale chaos in de niet langer verenigde staten, enof we daar wat van merken.

 58. JoopH

  Wat een fantastisch initiatief van Op1! Dit is informatie optima forma! Voor mensen zoals ik mateloos geïnteresseerd zijn hoe een oplichter, aanrander, achterbaks over zijn inkomen etcetera. toch tot nu toe 42% van de mensen achter zich weet te krijgen.
  Op1 heeft ons ook nooit in de steek gelaten in de zomer inzake informatie verschaffen over corona, zoals Eva Jinek wel deed.

 59. Opa henk

  Wat een onozel commentaar hier je hoeft niet te kijken stelletje azijnzeikers

 60. AlexF

  op zich een gemiste kans voor ANP nieuws om bij sbs zon uitzending te maken dan wel bij RTLZ.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.