NPO zet Akwasi in zonnetje: ‘Hij is dit jaar de held’

Rapper Akwasi wordt in het zonnetje gezet door de radiozender NPO FunX. Hij heeft woensdagavond tijdens de FunX Music Awards 2020 een prijs gewonnen die speciaal voor hem in het leven is geroepen: de Power Award. Dat meldt de zender. De publieke radiozender heeft Akwasi de prijs gegeven vanwege zijn strijd tegen racisme. “Hij draagt misschien geen cape, maar Akwasi is dit jaar de held en het boegbeeld geweest in de strijd tegen ongelijkheid in Nederland“, zo klinkt het.

Het is volgens de NPO-zender moedig dat Akwasi ondanks alle tegenwind gewoon door blijft gaan. “Ondanks alles dat hij over zich heen krijgt, geeft hij niet op en blijft hij doorgaan. En dat allemaal voor de good cause.”

Het NPO-station wilde per se dat Akwasi deze prijs zou krijgen. “Normaal gesproken worden alle awards door het publiek bepaald, maar voor deze bijzondere award maakte FunX een uitzondering door er zelf eentje te geven aan iemand die het verdient.”

Zelf is Akwasi overrompeld. “Ik weet niet wat ik moet zeggen“, zegt hij. “Ik ben heel erg blij met wat ik nu krijg en ben FunX superdankbaar voor de erkenning. Deze award wil ik graag opdragen aan iedereen die wel eens een vuist in de lucht heeft gegooid. Gooi ‘m nog hoger en raak de sterren aan.

Ook voor alle mensen die achter, voor en naast mij staan: het gaat niet om mij, maar om iets veel groters. Het gaat om ons allemaal. Dit is voor iedereen die strijdt voor gelijkwaardigheid en die de struggle kent. Onderdrukking mag er gewoon niet zijn. Deze erkenning geeft heel veel kracht, want nu zie ik in dat er ook nog liefde kan zijn naast alle haat die ik krijg.

Akwasi raakte onlangs voor de tweede keer in opspraak, ditmaal vanwege moordlustige tweets over Sinterklaas en Zwarte Piet die in zijn Twitter-archief zijn gevonden. Eerst wuifde hij het weg als leugens van de media, daarna distantieerde hij zich van zijn tweets.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen