Johnny de Mol stopt nu écht met Waar is De Mol

Johnny de Mol stopt na het komende seizoen écht met zijn programma Waar is De Mol. Hij wil wel weer een soortgelijk programma maken. Dat heeft hij laten weten aan Shownieuws. Johnny riep in januari ook al dat hij stopt met het programma, maar over twee maandagen begint er toch weer een nieuw seizoen. Vanwege de coronacrisis gaat hij dit keer niet met BN’ers op reis naar het buitenland, maar blijft hij met hen in het binnenland. Na dit jubileumseizoen is het voorbij, meent Johnny.

Dat reizen wilde Johnny sowieso niet meer. “Je bent meestal toch echt dik een week weg en thuis met de kindjes viel me dat toch steeds zwaarder. Toen kwam corona en waren we noodgedwongen om in Nederland te filmen.”

Laatste seizoen

Showkenner Bart Ettekoven: “Het is het laatste seizoen. Ik vind het op zich wel heel leuk dat ze dat in Nederland doen. Johnny zegt: ‘Je moet ook een beetje stoppen op je hoogtepunt.’ Hij voelt dat het verhaaltje rond is. Als ik zo die beelden zie, wordt het wel een heel leuk laatste seizoen.

Het is een mooi laatste seizoen geworden, denkt Bart. “Je hoeft ook niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om dit programma te maken. Het is op zich een heel goed idee om dat gewoon in Nederland te doen.”

Johnny wil wel voortborduren op dit format. “Hij zegt: ‘Ik vind het wel leuk om zo’n soort programma te blijven maken.’ Hij vindt het ontzettend leuk om gesprekken met mensen te voeren en je ziet toch dat hij altijd dingen los krijgt die een ander niet los krijgt. Mensen gunnen hem iets en zijn op hun gemak van hem.”

Johnny zegt: ‘Ik wil wel weer een nieuw programma gaan maken, waarin we dit soort gesprekken kunnen voeren, maar het wordt wel weer iets totaal anders.’ Daar gaat hij zich nu op richten en over nadenken.”

Droomgast

Terugblikkend op al die seizoenen van Waar is De Mol zijn er ook een aantal BN’ers die Johnny wel heel graag had willen hebben, maar die nooit ja gezegd hebben.

Wie zijn dat? “Anouk had ik heel tof gevonden, maar die had er nooit zin in. Ruud Gullit en Marco van Basten had ik ook heel tof gevonden, maar verder hebben we ze bijna allemaal wel gehad. Het is op, het is klaar.”

Foto: SBS

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen