Jinek heeft vermeende crush Thierry Baudet aan tafel

Eva Jinek heeft vanavond weer eens de controversiële politicus Thierry Baudet aan tafel zitten. Hij schuift samen met Lodewijk Asscher aan om vooruit te blikken op de Algemene Beschouwingen. Dat heeft RTL 4 laten weten. Thierry is in het verleden meerdere malen te gast geweest bij Eva en op een gegeven moment ging het gerucht dat ze verliefd op hem was. Dat ontkende ze: “Nee! Wat een gelul. Hoe kom je daarbij? Heb je de aanvaringen gezien tussen hem en mij in de uitzending?

Eva heeft naar eigen zeggen helemaal geen crush op Thierry. “Ik heb hem behandeld zoals ik alle politici behandel: soms pittig, soms plagerig, soms gewoon beleefd“, vertelt ze dik een half jaar geleden.

De talkshowkoningin begrijpt niets van die geruchten. “Het vreemde is dat als Asscher bij mij te gast zit de linkse goegemeente mij een rechtse trut vindt die bij WNL heeft gewerkt, maar als ik Thierry het vuur na aan de schenen leg dan zeggen ze dat ik op hem geil. Zo achterlijk.

Stemt ze op Forum voor Democratie? “Ik heb nooit gezegd op welke partij ik stem, en dat zal ik ook nooit doen. Als ik mijn voorkeuren moet omschrijven, ben ik een mix: rechts van het midden op sommige onderwerpen, en links op andere.

Prinsjesdag

Het was vandaag een Prinsjesdag zoals Nederland nog nooit heeft ervaren. Voor het eerst in meer dan een eeuw tijd werd afgeweken van het Binnenhof. “We bespreken de bijzondere dag met politiek journalist Sven Kockelmann en onze koningshuisdeskundige Francis van Broekhuizen.”

Verder gaat het over katten. “Ze lijken heel lief… Maar per jaar gaan er miljoenen vogels en andere dieren dood door katten. Voor ecoloog Chris Smit en jurist Arie Trouwborst is de maat vol: er moet een verbod komen op katten die buiten los lopen.”

Jinek is om 22.00 uur te zien op RTL 4, concurrent Op1 heeft onder meer minister Wopke Hoekstra van Financiën.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen