Henk Bres op SBS 6 in de bres voor Geert Wilders

Henk Bres, tv-persoonlijkheid en Haags fractievertegenwoordiger van de PVV, is gisteren in de vooravondshow Dit Vindt Nederland in de bres gesprongen voor Geert Wilders. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. Er werd in het programma gediscussieerd of Wilders te ver is gegaan met zijn minder-Marokkanen-toespraak en daar was Bres het uiteraard totaal niet mee eens. Sterker nog: hij was destijds toeschouwer van de toespraak en riep zelf ook ‘minder, minder, minder’.

Bres sprong in de bres voor Wilders. “Het was een heel gezellige avond. Ik was er zelf bij en heb uit volle borst meegelopen. We zaten allemaal te wachten tot Geert Wilders zijn speech zou komen doen. Het was leuk, we hadden wat gedronken en het was gezellig.”

Er waren volgens Bres ook helemaal geen tokkies aanwezig bij die toespraak. “Er waren allemaal gewone mensen van allerlei pluimage. Helemaal geen tokkies, er waren ook ondernemers bij. Toen kwam Geert binnen en toen zei hij: ‘Jongens, willen we meer of minder PvdA?’ Minder, minder! Toen ging het over Europa en toen over Marokkanen.”

Het verbaast Bres dat Wilders al jaren heen en weer moet naar de rechtbank vanwege deze uitspraak. “Ten eerste zouden ze ons allemaal moeten straffen, want hij heeft de vraag gesteld en wij het antwoord. Er stond daar een afdeling van de pers van de linkse kerk en die zijn te dom om te begrijpen dat hij enkel gewone criminele Marokkanen bedoelde natuurlijk. Dat soort mensen heeft hij bedoeld en die moeten het land uit.”

Studiogast Catherine Keyl: “Weet je wat het kost zes jaar procederen? Dat heeft ons allemaal als belastingbetalers heel veel geld gekost. En hoe vaak hebben we dat stukje wel niet gezien op tv? Allemaal gratis reclame voor de PVV.

Henk Bres vond het leuk om de studiogasten even te zien via de videoverbinding. “Catherine Keyl, dikke kus! En Wierd Duk, bedankt!

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen