Fidan Ekiz laat crematie schieten voor De Vooravond

Geplaatst op do 24 sep 2020 om 14:45

Fidan Ekiz heeft gisteren een crematie laten schieten zodat ze haar talkshow De Vooravond kon presenteren. Dat vertelde ze tijdens de uitzending op NPO 1. Fidan had graag naar de uitvaart gewild, maar ze werd gewoon op de studiovloer verwacht. “Ik had vandaag eigenlijk naar een uitvaart gemoeten. Een oud-docent van mij is overleden, Ruud Hoff, Midden-Oosten-kenner. Ik kreeg les van hem op de School voor de Journalistiek. Ze hadden gevraagd of ik wilde spreken bij zijn crematie.

Dat heeft Fidan echter niet gedaan. “Ik moest hier zijn, dus ik kon er niet zijn. Ik dacht: ik wil eigenlijk wel heel even een momentje pakken om hem te eren, want het was een van mijn favoriete docenten.”

Op de achtergrond was een foto van Ruud Hoff te zien. “Die man kon vertellen: erudiet, aimabel en vriendelijk. Ook iemand die bij mij heeft getriggerd dat ik wilde reizen.”

Ik ben echt niet de enige, want er zijn meer mensen in ons vak, collega’s, die les van hem hebben gekregen. Het is een leraar zoals je die zou wensen. Dat je met plezier naar zijn colleges ging.”

Telegraaf-journalist Pim Sedee zegt op Twitter tegen Fidan: “Mooi Fidan! Ik heb ook les gehad van Ruud en was altijd een van m’n favoriete colleges.

Foto: BNNVARA
12 Reacties op “Fidan Ekiz laat crematie schieten voor De Vooravond”


 1. Remi

  “Ik kreeg les van hem op de School voor de Journalistiek”.

  Tuurlijk, lieve Fidan.
  We zien elke avond dat u les heeft gehad op dat extreem-links bolwerk.

 2. M

  Ik heb Fidan ook uitgenodigd voor mij programa, ze laat toch alles schieten. Zoveel had ik daar niet voor hoeven te doen.

 3. Winterklaar

  Door niet de moeite te nemen iemand de laatste eer te bewijzen, en daar dan onbekommerd en onbescheiden achteraf over zit te kakelen, maak je met je onvermogen tot empathie, jezelf onsterfelijk belachelijk.

 4. Norvo

  Ruud was een goede docent en een veelgevraagd tv-commentator na 9/11. Veel te jong overleden.

 5. Midi

  @Remi Als u zo’n afkeer heeft van links (weet niet precies wat u daarmee bedoelt, maar associeer dit zelf met progressief/samen/solidariteit/maatschappij – mooie waarden dunkt me -) waarom kijkt u dan nog naar dit programma? Ga op dat tijdstip op het andere net Binnenste Buiten kijken (daar willen ze nog wel eens een rechtsdraaiende yoghurt maken) of voor mijn part Jensen op YouTube.

 6. Olle

  Dit had je voor jezelf moeten houden, dame.
  Nu lijkt het dat jouw ego belangrijker is.
  Weer eentje door de mand gevallen.

 7. Pietpiet

  Hoe ze haar uberhaupt durven vragen, terwijl ze weten dat ze een miljoen kijkers dan moet vermaken… Als ze t zo belangrijk vinden een grote spreker te hebben, dan hadden ze de crematie s ochtends moeten doen.

 8. Midi

  Net even over mijn nek gegaan van mijn eigen reageersel hier een stukje boven.

 9. AlexF

  Iedereen zou ook haar crematie schieten.

 10. Teuntje

  Ik zie Fidan en Renze 1000x liever dan zuiplap Jinek M of andere extreem linkse ouwe hoeren

 11. Koos

  Men kan het blijkbaar niet verkroppen dat Fidan staat voor haar mening. Geen gelegenheid laat men passeren om haar in een fout rechtse hoek te plaatsen. Nare misselijke mensen met jullie onverdraagzaamheid. Ik word werkelijk steeds zieker van jullie. Fidan, top vrouw, mooi mens, jij bepaalt gelukkig zelf waar je prioriteiten liggen. De warme woorden die je spreekt over je oud docent zullen zijn nabestaanden goed doen. Blijf vooral je unieke zelf. Prachtig mens.

 12. Teuntje

  Fidan moet niet zo zeuren! Gewoon naar je werk in Amsterdam. Er moet brood op de plank.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.