Fidan Ekiz laat crematie schieten voor De Vooravond

Fidan Ekiz heeft gisteren een crematie laten schieten zodat ze haar talkshow De Vooravond kon presenteren. Dat vertelde ze tijdens de uitzending op NPO 1. Fidan had graag naar de uitvaart gewild, maar ze werd gewoon op de studiovloer verwacht. “Ik had vandaag eigenlijk naar een uitvaart gemoeten. Een oud-docent van mij is overleden, Ruud Hoff, Midden-Oosten-kenner. Ik kreeg les van hem op de School voor de Journalistiek. Ze hadden gevraagd of ik wilde spreken bij zijn crematie.

Dat heeft Fidan echter niet gedaan. “Ik moest hier zijn, dus ik kon er niet zijn. Ik dacht: ik wil eigenlijk wel heel even een momentje pakken om hem te eren, want het was een van mijn favoriete docenten.”

Op de achtergrond was een foto van Ruud Hoff te zien. “Die man kon vertellen: erudiet, aimabel en vriendelijk. Ook iemand die bij mij heeft getriggerd dat ik wilde reizen.”

Ik ben echt niet de enige, want er zijn meer mensen in ons vak, collega’s, die les van hem hebben gekregen. Het is een leraar zoals je die zou wensen. Dat je met plezier naar zijn colleges ging.”

Telegraaf-journalist Pim Sedee zegt op Twitter tegen Fidan: “Mooi Fidan! Ik heb ook les gehad van Ruud en was altijd een van m’n favoriete colleges.

Foto: BNNVARA

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen