Eva Jinek: ‘Je was wel héél zuur, Angela de Jong’

Geplaatst op vr 25 sep 2020 om 8:30

De pH-waarde van Angela de Jong slaat dit seizoen ineens wel héél laag uit. Dat verwijt kreeg de AD-opiniedraak gisteren van haar idool Eva Jinek in haar talkshow op RTL 4. Angela kwam in augustus helemaal opgefokt terug van vakantie. “Pas maar op mensen, the bitch is back“, schreeuwde ze in de kiosk. Ze is sindsdien flink om zich heen aan het slaan. Zo riep ze vorige week dat de mannen van VI nu, na Gordon en Wendy van Dijk, de meest hypocriete sterren van Talpa zijn.

Het lijkt wel of Angela avond aan avond boos en geïrriteerd met de afstandsbediening in de kuil van haar bank zit. Wat is er allemaal aan de hand? Eva maakt zich zorgen en vroeg het even aan het zonnetje van de AD-redactie.

Eva: “De afgelopen zomer heb je een break gehad van je column. Het nieuwe tv-seizoen ging van start in september en toen ging je weer recenseren en toen was het een klein beetje alsof je een kilo citroenen op had.”

Angela: “O ja?

Eva: “Een klein beetje. Zeg ik dat goed?

Handen jeuken

Angela: “Ik was met vakantie geweest en ik citeerde iemand anders die zei dat haar handen jeukten. Ik dacht: mijn handen jeuken ook.”

Eva: “Je had het over mij, mijn handen jeuken altijd weer om te beginnen, maar het was best wel weer een heftige column. Je kwam er niet rustig in na je vakantie.”

Tafelgast Carlo Boszhard: “Hebben ze ruzie of waar gaat dit over?

Eva: “Nee, helemaal niet!

Angela: “Voordat iedereen nu weer rare dingen gaat denken: die column ging ook niet over jou hè?

Eva: “Weet ik, je maakte een grapje toch?

Angela: “Soms heb je een paar dingen die je opvallen in de vakantie en ik dacht: laat ik iedereen weer eens even weten dat ik er weer ben.”

Op de man af

Eva: “Ik vraag het ook – het is een serieuze vraag – want je bent een gezaghebbende recensent en men trekt zich er wat van aan, ze lezen het en praten erover. Het is niet zo dat je mensen met handschoenen aanpakt en soms zitten er zinsnedes in waarvan je denkt: het voelt bijna alsof het op de man af is. Dat het niet alleen over het programma gaat, maar over de personen.”

Daarmee doelde ze op de column over de ‘hypocriete VI-sterren’. Angela: “Ja, maar je wil het wel graag zo duidelijk mogelijk maken voor de lezer en ik schrijf op een manier zoals mensen thuis ook over televisie praten. Ongezouten.”

Carlo: “Ik ben het niet altijd met haar eens, maar ik vind het wel fantastisch dat er iemand is die met liefde over programma’s praat. Dat heeft ze. Tenminste, dat lees ik door. Mensen zijn bang voor haar in het vak – dat weet je. Van Jean-Pierre Geelen I couldn’t care less wat hij schreef, want ik zag nooit de liefde voor programma’s. Dat heeft zij niet en dat is mooi.”

Update: Aanvankelijk stond hier dat de pH-waarde van Angela de Jong heel hoog was, maar de oplettende lezer Maarten wees erop dat dit juist laag moest zijn.

Een fragment:

Foto: RTL
36 Reacties op “Eva Jinek: ‘Je was wel héél zuur, Angela de Jong’”


 1. idioot

  door

 2. NPO

  Go Angela!

 3. Boris

  Iemand die zo rancuneus kan doen en schrijven over programmamakers die kritisch over haar zijn geweest, kan je niet serieus nemen als recensent.

 4. Wyatt

  Jinek is weer lekker bezig ik was tijdje talkshow moe maar kijk weer elke dag.

 5. René

  “In de kuil van haar bank”, subtiel hoor MC.

 6. Vonzipper

  Zelfs een tv gigant als Carlo Boszhard heeft respect voor Angela Goddess…

 7. Karbonade

  Nou, dat weten we dan ook weer.

  ‘een gezaghebbende recensent’. Het moet niet gekker worden.

 8. Albert Verhinderd

  Tafelgast Carlo Boszhard heeft onder een steen geleefd: “Hebben ze ruzie of waar gaat dit over?”

 9. Fred

  Ik vind Angela de Jong het toch wel erg goed doen op TV bij die talkshows. Bij elk onderwerp heeft ze ook een duidelijke mening en kan het goed onderbouwen. Lekker scherp en spraakmakend. Ze kan zo de (mede) valse stiefzus zijn van Wilfred Genee.

 10. Zo is het ook

  Eva Jinek is een Top Notch Senior Talk Show Host. Maar bij de regio omroep zou ze misschien wel niet binnenkomen wegens gebrek aan talant.

 11. Willie

  Het is allemaal zo zinloos dat slappe gelul van die zich zelf noemende BN’ers.

 12. Maatje te groot

  Toch zag ik een netjes formulerende vrouw . Zelfs wat humor En wat is verkeerd aan kritiek? Nederlandse tv is vaak toch ruk. Wat ik waardeloos vind, is dat deze vrouw alleen maar op haar uiterlijk wordt aangevallen. Dat is pas min.

 13. Smerig Zwijntje Geronimo

  Je kan de voorleesmoeder wel uit het journaal halen, je haalt het journaal niet uit de voorleesmoeder.

 14. S.M. Kelders

  Ze kijkt TV met een pot augurken.

 15. Zalmneusje

  Eva kreeg van Carlo Boszhard ff wat tegengas op haar ‘woke’ opmerkingen over zwarten. Die zag ze niet aankomen.

 16. Lol

  Ik las de tekst met de stem van Jinek in mijn hoofd.

 17. Peter

  Wllie,

  Niet zeuren gewoon niet kijken, is wel moeilijk als je nieuwsgierig bent.

 18. Wilfred Degens

  Angela de Jong is oké. Jinek is zo kunstmatig popi jopi. Haar oneigen en gemaakt gewurm voor de camera is niet meer om aan te zien. Mooi voorbeeld van hoe ooit natuurlijk succes iemands oorspronkelijkheid kan vernietigen.

 19. robert

  En zo is Angela de Jong zelf weer een onderwerp. Nog leuker zou het zijn als ze haar eigen optreden vervolgens recenseert. Ga eens echte tv maken met z’n allen!

 20. Tjerrie

  Je lult uit Ji nek.

 21. Martien

  Heeft Carlo nog iemand in de billetjes geknepen? Hij zag er zo afgeleefd uit. Gelukkig mag hij weer op tv, raden wie er onder een masker zit….wat een carriere.

 22. Misutoria

  Ph graad hoog uit? Hoe zuurder, hoe lager de ph waarde amateur!

 23. Norvo

  Angela: “Soms heb je een paar dingen die je opvallen in de vakantie en ik dacht: laat ik iedereen weer eens even weten dat ik er weer ben.”

  Maar verder heeft ze geen ego hoor.

 24. Guttegut

  Dat was gisterenavond weer een heerlijk schaarsessie tussen Eva en dikke Angela

 25. Allard Wunderink

  Als iets zuur is, dan is de pH-waarde juist laag. (Hoe zuurder hoe lager).

 26. Klaas Flink

  Angela de Jong is geen televisie recensent, zij schept er een merkwaardig genoegen in om mensen neer te sabelen in plaats van mening over programma’s. Zij moet kijker kunnen voorlichten over de pareltjes, talenten. Dat eeuwige zurige gezeur over de Mol, BN-ers dat weten we nu wel. Behalve Genee, die mag je iedere dag onderuit halen, die deugt niet

 27. Wim

  MC waarom worden mij gewoon nette reacties verwijderd.
  Kunnen jullie niet tegen kritiek op Jinek, echt zielig van jullie.
  Dit zal ook wel verwijderd worden.

 28. Geronimo

  @Wim
  Je moet het wat subtieler doen. Hierbij kun je denken aan het verbasteren van haar naam naar Eva Engnek of Eva Jellinek. Ook een aardige is Vissenoog of golddigger.

 29. Geronimo

  Waar je ook wel mee wegkomt is een verwijzing naar de foto op haar nachtkastje van twee niet veroordeelde criminelen.

 30. Teuntje

  Zuiplap Eva is heel zuur als iemand iets over Pedofiel Clinton zegt dat zijn haar lovers die hypocriete alcoholist moet eens in de spiegel kijken kan die rotkop niet meer zien hoop dat ze gauw oprot en Beau weer terug is het blijft een golddigger

 31. raam

  eva en angela

  spelen een spelletje

  angela hoeveel geld krijg je om bij te zitten

  en anderen af te kraken met je opoe armen

  eva hoeveel joint rook je per dag

  of moet ik het aan peter vragen

 32. Oldo Stofjas

  Was ze zuur? Dan sloeg de pH-meter dus laag uit, niet hoog!

 33. tr

  Angel is absoluut de zuurste vrouw van nederland.
  Heel vies hoe ze elke keer het zuur krijgt en publiekelijk schaamteloos hard gaat boeren.. Ik walg van haar.

 34. Sap de Aardwortel

  Was Carlo daar om te praten over het feit dat hij structureel jongens in de business aanrandt? Of was er een andere reden?

 35. Jort Krijt

  Als de pH waarde hoog is dan is het juist minder zuur. PH 7 is neutraal, hoe lager hoe zuurder en hoe hoger hoe meer basisch.

 36. Suzanne

  Ik vind dat Jinek steeds beter wordt, gisteren met Angela was weer goed, ga zo door.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.