Carlo Boszhard beschuldigd van #MeToo-misdraging

Geplaatst op wo 16 sep 2020 om 10:45

YouTube-maker Bram de Wijs is in het verleden op een ongewenste plek aangeraakt door Carlo Boszhard. Het gebeurde achter de schermen van het Televizier-gala. Dat vertelt hij in zijn programma Gay Talk. Het hoogtepunt van de #MeToo-crisis ligt nu alweer een poosje achter ons, maar af en toe komen er nog verhalen naar buiten. Nu is het de beurt aan Bram de Wijs. “Tijdens de Televizier-uitreiking had ik een vervelende ervaring met Carlo Boszhard“, onthult de contentmaker.

Carlo vond dat hij het vanuit zijn positie kon maken om hem ongewenst te betasten, meent Bram. “Hij stak zijn hand om mijn bil heen en gleed er heel goor overheen, terwijl ik er gewoon stond.”

Op het moment zelf was Bram verbouwereerd, maar pas daarna kwam de shock. “Op het moment zelf dacht ik: wow, Carlo Boszhard zit aan m’n bil, maar achteraf dacht ik: gadverdamme, hoe haalt hij het in z’n hoofd?

Bram baalt dat hij op dat moment niet iets assertiever was. “Ik wou dat ik had gezegd: ‘Vieze lul, flikker op!’ Maar dat kwam niet in me op.”

Zelf zou Bram zich hier nooit schuldig aan maken. “Ik vraag soms ook wel eens toestemming aan iemand voordat ik hem zoen.

‘Ik ben beroemd, dus ik doe wat ik wil’

Ene Gerrit Groot Karsijn heeft eenzelfde soort ervaring, vertelt hij onder de video van Bram. “Grappig wat je zegt over Boszhard. Ik zong 10 jaar geleden als backing vocal tijdens een event dat hij presenteerde. Hij legde toen ook z’n hand op een typische manier op m’n onderrug, waar ik een gek gevoel bij kreeg. Natuurlijk niet hetzelfde en hardly een #MeToo te noemen, maar het maakt wel dat ik je ontegenzeggelijk geloof.

Daarop antwoordt Bram: “Oh bah, wat naar. De achteloze manier waarop hij het bij mij deed gaf me ook de indruk dat hij dit vaker doet en er altijd mee wegkomt. Dat is ook wat me achteraf zo kwaad maakte: die houding van ‘ik ben beroemd dus ik zit aan je als ik dat wil’. 🤢

Update 13.10 uur – RTL laat weten hier niet op te willen reageren.

Update 16.20 uur Bram verwijdert #MeToo-aantijgingen Carlo Boszhard

Lees ook: Carlo Boszhard laat piemel zien aan RTL-directie (26 mei)

De bewuste video van Bram (vanaf 20:07):

Foto: RTL
63 Reacties op “Carlo Boszhard beschuldigd van #MeToo-misdraging”


 1. nvm

  Ken genoeg verhalen van Carlo die zijn gasten bij Life4You(vooral jongens van in de 20 / begin 30) lekker bij hun kruis greep. En vervolgens vieze dingen fluisterde. Is een openbaar geheim in Hilversum.

 2. Chil Persoon

  Eens een viezerik altijd een viezerik.

  Wat een schoften werken er bij RTL. Men kijkt er na en zwijgt.

 3. Ben

  Een vd grootste engnekken en ook nog eens zwaar overschat. Ook hij gaat op zijn bek. En wat vaak vergeten wordt is de gruwelijke wijze waarop hij irene bedonderd heeft. Tijdens de laatste uitzending zei zij :” wij gaan vast weer samen iets anders bedenken”. Hij zat druk ja te knikken en zei ook nog eens ja hoor. En hij had toen al een ander contract getekend zonder haar. Want dit enge narcistje wil alle aandacht. Het is een hele enge stiekemerd. En net als paultje pefo al jaren dezelfde onzin brengen. Walgelijk.

 4. Curryworst

  Goedkope aandachtsh0ertjes.
  Lopen huilebalken over een kleinigheidje wat een jaar geleden en zelfs 10 jaar geleden gebeurd is.
  PTSS-nichten

 5. Oke

  Yikes. Nou Carlo. Daar ga je.

 6. Robert

  als dat dan een openbaar geheim is in Hilversum is het mij een wonder dat die nog nooit een klap op zijn tronie heeft gehad.

 7. De Vertrutting Viert Hoogtij

  Get a life aandachtstrekkertjes!

 8. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Niks van meegekregen; nepnieuws dus!

 9. Tycho Graagnat

  Hoe kom ik in de publiciteit en mogelijk uitgenodigd worden in talkshows waar de presentatoren met een en al empathie ( maar dan geacteerd) je verhaal beluisteren??
  Op deze manier dus.
  Steeds weer staan er van die personen op.
  Dan beleef je opnieuw een hausse en dezelfde verhalen. Bram en alle anderen ga iets zinnigs met je leven doen. Wellicht had je een natte droom.

 10. Tycho Graagnat

  Moet zijn:
  ‘En wordt ik mogelijk uitgenodigd in een van de vele talkshows’

 11. Klaas Flink

  Ik hoop dat Carlo zich realiseert dat de beste reactie gewoon geen reactie is. Plotseling herinnert hij zich het ongepaste gedrag en dan moet het worden verteld, onzinverhaal uiteraard. Je moet wel heel erg afgewezen gay zijn als je een hand op je rug vertaalt in ongewenst gedrag.

 12. Teuntje

  Ik snap niet dat je jaren na het accident er nog over zeikt pak die handtastelijke Carlo meteen aan niet pas na jaren

 13. Tycho Graagnat

  @ Klaas Flink,

  Exact. Negeren die handel!!
  Een of andere Youtube mavo leerling die hunkert naar aandacht. Het levert hem views, dus geld op.
  Denk daar maar eens over na.

 14. Rinke

  Bram was vorig jaar enorm depressief en is ook in behandeling daarvoor. Het feit dat dit een jaar geleden is, hij de naam niet goed wegpiept is een schreeuw om aandacht.

 15. Nee

  Bram de Wijs, 33 jaar met vriendjes van een jaar of 20 gaat hier nu ineens huilie huilie over doen?
  Haha.

 16. Brokje de Fouth

  Verbazingwekkend hoeveel mensen hier ongewenst en grensoverschrijdend gedrag goedpraten. Klaas heeft het artikel niet eens goed gelezen, anders wist hij dat Carlo met een hand over zijn kont wreef.

  Als iemand zich daar ongemakkelijk door voelt, is het ongewenst gedrag. Dat is verder niet aan een kudde anonieme reaguurders om te bepalen.

 17. Genderneutraal

  Bram…..
  Spandoek misschien? ‘Blijf met je poten van deze poot’

 18. Louis Tinner

  Ik heb geen idee wie je bent. Wow 10 jaar geleden je bil aangeraakt….moet je kop ook in het nieuws of zo. Pleur toch op man.

 19. Gerard Cocks

  Carlo is een nare, arrogante en onsmakelijke vent, het zou me niets verbazen. Maar omdat nu nog eens in een vlogje- jaren later – te benoemen? Get a life. Is is niet zo dat je anaal verkracht bent.

 20. Pieter Porsche

  Lieve, lieve social justice warriors; zie asjeblieft in dat dit losertje misbruik maakt (nog steeds!) van de MeToo gemeenschap. Bram de Wijs gooide vorig jaar al een video online waar hij (met weinig moeite) ditzelfde verhaal vertelde met andere details en met weinig moeite Carlo’s naam wegcensureerde. Puur om uit te lokken. Het is bespottelijk. Het is gewoon carrière vernietigend.

  Dit is gewoon een smerige hetze, en ik vind dit absoluut een zielige hetze. Nog even en hij komt zeiken hoe hij vroeger bij Telekids te gast was en Carlo hem op een rare manier aanraakte… asjeblieft zeg. Wees een vent en spreek iemand gewoon direct aan van joh, luister eens, waar sloeg dit op? Serieus, doe normaal.

 21. Aflaat kopen, € 50!

  Hardly? Is dat hoe taalkneuzen tegenwoordig nauwelijks zeggen? Of bedoelt hij dat hij er enigszins hard van werd?

 22. Steeds een andere naam

  Je hebt het maar druk met reageren op dit bericht Carlo

 23. Hepie

  Hij zat aan mijn bil. ohhh wat errug. Bram doet het zelf maar al te graag met jonge jochies en doet alles voor aandacht.

 24. Gerard

  Het einde van deze site, dit kan je simpelweg niet maken. Dit is gewoon: BN-er proberen kapot te maken. Ik heb het hele verhaal gelezen, de video gezien en deze site probeert het op te blazen. Ik denk zelfs dat Bram de Wijs dit te ver vind gaan. Elke BN-er kan nu aangeschoten worden. Ik hoop dat Carlo hier niet op in gaat en dat de bezoekers van deze site dit zijn als een keerpunt.

 25. Coca Cola

  WTF, is dat zielige typetje die elke keer onder diverse namen hier post? Dan ben je echt triest, en doorrrrrr

 26. Pieter Porsche

  @Steeds een andere naam: makkelijk scoren-reactie. Boszhard reageerde al niet op die eerste video van aandachtstrekker eerste klas Bram in 2019, en ook nu zal ie slim genoeg zijn om deze onzin aan zich voorbij te laten gaan.

 27. Tycho Graagnat

  Blader nog eens door het sprookjesboek uit het verleden. Er was ene Jelle Brandt Cortius die een verhaal in de wereld slingerde en dan vermenigvuldigd met de factor 10 van dit mannetje.
  Hij kon zijn verhaal vertellen, huilie-huilie doen en uiteindelijk aan het eind van het verhaal ving hij bot.
  Het was een top documentairemaker voor de VPRO. Hij bracht allerlei toestanden van Rusland bij ons in de huiskamer. Heel mooi.
  Maar Brandt Cortius heeft zijn eigen stropje gehangen en dat zal de reden zijn dat ik de mooie documentaires niet meer kan zien of makkelijk terug vinden.De man werd door eigen toedoen gehumilieerd en een weg naar boven lijkt er nauwelijks in te zitten.

  Bram, misschien iets om je te realiseren.

 28. Tycho Graagnat

  ‘ De wereld in’

 29. Joey

  Hebben we De Wijs ook weer

 30. Nee Bram

  nee bram jij bent degene die keer op keer op stagiairs onder de 18 af stapt en ze inpalmt met je mooie praatjes en alcohol waardoor het voor jezelf miss lijkt dat ze consent geven maar face it: je bent in de 30! je hebt niks te zoeken bij (on)zekere twinkies van onder de 25 en vaak zat ook onder de 18

 31. Joey

  BRAM DE WIJS HAD JARENLANG MET EEN JONGEN VAN TOEN 16 JAAR TOEN HIJ MIDDEN 20 WAS DIE JONGEN KRIJGT AL GENOEG AANDACHT MET ZN YOUTUBE ONZIN

 32. Minou

  Sterkte Bram in deze moeilijke tijd.

 33. Linde

  Wat toch een treurigheid om dit eerst via een vlog en daarna via een interview te doen. Dit is echt vragen om aandacht en Bram is geen haar beter dan Jelle. Heeft Bram in de gaten wat hij hiermee veroorzaakt? En heeft Bram in de gaten dat als je stomdronken loopt te vloggen, dat dat niet lekker overkomt.

  Je wil gewoon aandacht, dieptriest.. Arme Carlo

 34. Rielle

  @ben

  Je kent het verhaal dus niet, hoe het met Irene is gegaan. Jammer joh

 35. Martien Wijnland

  Waaaaatttt goeoeoeoeoeooeoeoeoeoeoeddddttttt…..!

  WIJNEN🍷WJNEN🍷WIJNEN

 36. Rick

  He bah, wat een vies, immoreel figuur, die Carlo. Volstrekt onacceptabel, dit soort gedrag.

 37. Mick

  Oh dus Bram is bang voor de cancelcultuur, maar flikt het vervolgens zelf, met hulp van deze site. Bravo Bram, je bent de eikel van de dag. Aandacht nodig?

 38. Jan

  Tijden veranderen….Ruud Lubbers is ooit eens een baan misgelopen omdat hij zijn secretaresse een tik op de billen gaf.

  Vroeger toen ik uit ging (Reguliersdwars) werd ik regelmatig op mijn bibs getikt. Vond ik niet leuk. Nu 20 jaar later gebeurde hetzelfde in een andere kroeg in Den Haag. Vond het eigenlijk een eer. En ook ongemakkelijk….omdat het eigenlijk niet meer kan. Net als roken op kraamvisite enzovoort…Tijden veranderen.

 39. Pieter Porsche

  @Brokje de Fouth: men is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Een aandachtshoer die dit roept noem ik niet bewezen.

 40. Pieter Porsche

  In deze tijd wil je geen tv-presentator zijn. Een verkeerde afwijzing, een verkeerde opmerking of 1 foute grap en je bent meteen “minderheden aan het kwetsen”, “handtastelijk”, “fout bezig” of “achter de schermen een vieze aanrander”.

  Of je bent Bram de Wijs die eens per jaar dit verhaal optrommelt omdat je anders helemaal van aan de aandachtsschaal valt. Ja jammer Brammer, Corona heeft nu al een paar maanden de volle aandacht.

 41. Pettie Fart

  80 procent van bekend Nederland bestaat uit smerig paupervolk dat overal mee wegkomt. Echt onbegrijpelijk dat het gros van deze paupers bejubeld en aanbeden wordt, de media mogen domineren en daar dus ook flink aan verdienen. Bah.

 42. Jelte

  O N Z I N verhaal

 43. Michael

  Als dat al #metoo is dan word ik wekelijks ge#metood. Wat een jankebalk.

 44. John

  Chil persoon,

  Als jij maar kunt schoppen tegen RTL, zal je wat vertellen
  komt overal voor ook bij SBS.

 45. Bernie

  Wat dom en ondoordacht om dit soort uitspraken te doen, kan mensen enorm schaden. Daarnaast kunnen Oude herinneringen in het hoofd nog wel eens Een eigen leven gaan leiden. Pure zoektocht naar aandacht dit. Daarnaast; ik heb ook nagenoeg meegemaakt in een GayBar, maar je kunt er ook direct wat van zeggen.

 46. Edje

  Sorry Bram, maar er zijn genoeg verhalen te vertellen over jou in Hilversum en daar hoor je ook niemand over. En dat is ook niet fraai

 47. Tessa

  Bram biecht zelf op in zijn vlog ‘Hij heeft mijn leven veranderd 👨‍❤️‍👨 | vlog #70 | Q&A met m’n boyfriend’ zelf op dat ie heel handtastelijk wordt van Jack Daniels maar dat ie dat nu allemaal niet kan vertellen. Rond 1.48 in de video. Doei Bram!

 48. Brokje de Fouth

  @Pieter Porsche:

  Ironisch dat je Bram ervan beschuldigt een aandachtshoer te zijn, zonder dat het bewezen is :)

 49. bram

  Het spijt me, dit wordt totaal uit zijn verband gerukt. Ik had dit nooit zo moeten plaatsen op YouTube om meer viewers en abonnees te krijgen.

 50. Carlo B

  Het is je vergeven Bram!

 51. Jordy van Eijndhoven

  Ik was jarenlang fan van Carlo totdat hij meer van mij wilde!! Je kan veel beter Irene of de buurvrouw hebben. Ik ben fan van Telekids en daar hoort Carlos helaas bij.

 52. Corry Jankbal

  Gelukkig! Ik dat dat de MeToo hype al voorbij was na slechts een paar dozijn beschuldigingen, maar we gaan weer verder!
  Kom maar met alle ranzige details!

 53. Marijke

  Waar gaat dit nog over? Leg die hand weg, zeg dat je dat niet wil, klaar. Dit is voor heel veel mensen een volstrekt geaccpeteerde versierpoging. Jaren na dato op deze publiekelijke manier hierop terugkomen is schadelijk voor Carlo en alleen maar ter meerdere eer en glorie van Bram zelf. Naar ventje.

 54. Kvk'tjes

  Ach, Bram. Laat gaan, hij wil al zoveel aandacht van jonge jochies, maar krijgt het niet..

 55. Ettertje

  Bram baalt dat hij op dat moment niet iets assertiever was. “Ik wou dat ik had gezegd: ‘Vieze lul, flikker op!’ Maar dat kwam niet in me op.” LUL, eh ik bedoel LOL!

 56. Pieter Porsche

  @Brokje de Fouth – wo 16 sep 2020 om 13:31
  Het feit dat Bram dit voor de tweede keer naar buiten brengt en blijft leuren met dit verhaal. Dat is de bevestiging. En daarnaast is élke vloggende contentcreator een aandachthoer. :)

 57. Pullekie

  De correcte Carlo blijkt dus een vieze smeerlap te zijn , ballenknijper , Darkroomridder , en Gore poepstamper !

 58. jonathan

  Gevalletje karaktermoord als de media hier aandacht aan geven. Je weet dat het niet klopt maar om de kijkcijfers en views toch brengen. Het is de wereld waarin we nu leven.

 59. Joop55

  Kom dan met concrete bewijzen,vandaag is wel de dag van het roeptoeteren net zoals dat Wilders Nederland een intens corrupt vindt. Ernstig dat zelfs anno 2020 de Trumpiaanse tactieken zegevieren.

 60. J

  wo 16 sep 2020 om 14:11
  Als lurker (meelezer) ben ik absoluut niet gediend van het misbruik van mijn eigen naam. Hou mij lekker buiten deze reactiediscussies.

 61. Dr. Bibber

  ‘Content’ maker… waarvan akte. Doe eerst maar eens officieel aangifte, then we’re talking. Vooralsnog is dit vooral lasterpraat die Carlo’s naam beschadigt. Als ik hem was zou ik er maar een stevige advocaat op zetten. Het zal je gebeuren!

 62. Jaap Aap

  Ach een debieltje op YouTube wil aandacht. Rot toch op engnek.

 63. Axl

  “wauw! Carlo Boszhard zit aan mijn billen”…😆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.