Carlo Boszhard beschuldigd van #MeToo-misdraging

YouTube-maker Bram de Wijs is in het verleden op een ongewenste plek aangeraakt door Carlo Boszhard. Het gebeurde achter de schermen van het Televizier-gala. Dat vertelt hij in zijn programma Gay Talk. Het hoogtepunt van de #MeToo-crisis ligt nu alweer een poosje achter ons, maar af en toe komen er nog verhalen naar buiten. Nu is het de beurt aan Bram de Wijs. “Tijdens de Televizier-uitreiking had ik een vervelende ervaring met Carlo Boszhard“, onthult de contentmaker.

Carlo vond dat hij het vanuit zijn positie kon maken om hem ongewenst te betasten, meent Bram. “Hij stak zijn hand om mijn bil heen en gleed er heel goor overheen, terwijl ik er gewoon stond.”

Op het moment zelf was Bram verbouwereerd, maar pas daarna kwam de shock. “Op het moment zelf dacht ik: wow, Carlo Boszhard zit aan m’n bil, maar achteraf dacht ik: gadverdamme, hoe haalt hij het in z’n hoofd?

Bram baalt dat hij op dat moment niet iets assertiever was. “Ik wou dat ik had gezegd: ‘Vieze lul, flikker op!’ Maar dat kwam niet in me op.”

Zelf zou Bram zich hier nooit schuldig aan maken. “Ik vraag soms ook wel eens toestemming aan iemand voordat ik hem zoen.

‘Ik ben beroemd, dus ik doe wat ik wil’

Ene Gerrit Groot Karsijn heeft eenzelfde soort ervaring, vertelt hij onder de video van Bram. “Grappig wat je zegt over Boszhard. Ik zong 10 jaar geleden als backing vocal tijdens een event dat hij presenteerde. Hij legde toen ook z’n hand op een typische manier op m’n onderrug, waar ik een gek gevoel bij kreeg. Natuurlijk niet hetzelfde en hardly een #MeToo te noemen, maar het maakt wel dat ik je ontegenzeggelijk geloof.

Daarop antwoordt Bram: “Oh bah, wat naar. De achteloze manier waarop hij het bij mij deed gaf me ook de indruk dat hij dit vaker doet en er altijd mee wegkomt. Dat is ook wat me achteraf zo kwaad maakte: die houding van ‘ik ben beroemd dus ik zit aan je als ik dat wil’. 🤢

Update 13.10 uur – RTL laat weten hier niet op te willen reageren.

Update 16.20 uur Bram verwijdert #MeToo-aantijgingen Carlo Boszhard

Lees ook: Carlo Boszhard laat piemel zien aan RTL-directie (26 mei)

De bewuste video van Bram (vanaf 20:07):

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen