Bram verwijdert #MeToo-aantijgingen Carlo Boszhard

Youtuber Bram de Wijs heeft een aantal #MeToo-beschuldigingen aan het adres van Carlo Boszhard van zijn social media verwijderd. Twee video’s waarin hij vertelt over het vermeende incident op het Televizier-gala staan nog wel online. Dat is te zien op YouTube. Bram vertelt in zijn nieuwste video dat Carlo hem vorig jaar achter de schermen van het gala ongewenst betastte. “Hij stak zijn hand om mijn bil heen en gleed er heel goor overheen, terwijl ik er gewoon stond“, laat hij onder meer weten.

Een zoekactie op Google leert dat Bram daar vorig jaar ook al over getweet heeft. Die tweets zijn vandaag na de berichtgeving op deze site verwijderd van zijn social media, maar staan nog wel in cache. “Kinderen voor Kinderen heeft niet gewonnen en Carlo Boszhard heeft over m’n bil geaaid??? 😭😭“, twitterde hij op 9 oktober.

En: “Het ging zo:
*intense blik van Carlo B*
– ik kijk beetje bevreemd terug
– hij loopt achter me langs
– ik voel een hand over m’n bips glijden (niet subtiel)
– ik kijk om en zie Carlo B
– ik verstijf
– wtf
– #metoo
– gore man
– ik zeg niks??
– …
– toch wel gevleid

Bram gaf toen ook aan geen bewijs te hebben. “Had ik het maar gefilmd!

Ook een reactie die hij op 9 oktober 2019 gaf op een tweet van Tim Hofman heeft hij verwijderd. Daarin zei hij: “Sowieso echt leuk als je iemand hebt om mee naar dingen toe te gaan i.p.v. dat Carlo Boszhard die ongevraagd je bil betast je meeste actie in weken is.

Het berichtje dat hij drie dagen geleden plaatste op YouTube is nu ook weggehaald. Daarin stond: “De achteloze manier waarop hij het bij mij deed gaf me ook de indruk dat hij dit vaker doet en er altijd mee wegkomt. Dat is ook wat me achteraf zo kwaad maakte: die houding van ‘ik ben beroemd dus ik zit aan je als ik dat wil’. 🤢

De twee tweets staan hier en hier in cache, de collega’s van Superguide hebben zijn reactie op YouTube gescreenshot. Het YouTube-filmpje waarin hij vertelt over het vermeende incident, staat nog wél online (vanaf 20:00).

Waarom Bram zijn uitspraken heeft verwijderd is niet duidelijk. Het kan zijn dat hij spijt heeft van zijn uitspraken of dat Carlo boos bij hem aan de bel heeft getrokken.

Beschuldigingen niet nieuw

Bram vertelde vorig jaar ook al over het incident in een video op YouTube: “Carlo Boszhard liep achter mij langs. Hij keek me eerst al een beetje zo aan. Toen liep hij achter me langs en toen deed hij zijn hele hand over mijn bil. Niet een beetje subtiel van: ik loop er per ongeluk langs, maar echt helemaal. Ik dacht eerst: wat gebeurt hier? Toen dacht ik: oh, Carlo Boszhard. En daarna dacht ik: gadverdamme. En daarna dacht ik: ik ben toch ook wel een beetje gevleid.

Zijn reactie daaronder heeft hij nog niet verwijderd. Daarin zegt Bram: “Ik vind het ingewikkeld omdat ik het enerzijds écht niet vind kunnen wat hij deed – smerig, ongepast, machtsmisbruik – maar anderzijds sta ik zelf stevig genoeg in m’n schoenen om me er niet zoveel van aan te trekken. Aangifte doen voelt misschien als een te zwaar middel? Ik denk er nog even over na. Ik weet dat veel (jongere) homo’s hier bijna dagelijks mee te maken krijgen, dus ik wilde er toch over vertellen en mensen voor hem waarschuwen.

Bram reageerde op ene Robin H. Kohen, die adviseerde om aangifte te doen: “Je moet naar de politie want zulke mensen doen dat de hele tijd (en vaak ook erger) en ook bij mensen die veel kwetsbaarder zijn dan jij. Beroemd betekent niet dat ze dat mogen doen. Dat is nou net wat we van de #metoo beweging leren. Ook als iemand verkracht wordt (sorry voor het heftige voorbeeld) kan het deels goed voelen – zo werkt sexualiteit. Dat betekent niet dat je ook schuldig bent of het eigenlijk ook wel wilde.

Robin: “Bram, doe ajb aangifte, al is het alleen maar voor anderen die dat niet durven. En wie weet hoeveel anderen naar voren dureven komen als je dit aangeeft. En vraag duidelijk bij de politie en op je werk welke bescherming je hebt als diegene wraak wil nemen. Nogmaals, geweldig dat je het onmmiddellijk vertelde!

RTL reageert niet

RTL wilde vanmiddag desgevraagd niet reageren op de beschuldigingen van Bram de Wijs. Ook Carlo hult zich op social media in stilzwijgen.

Lees ook: Carlo Boszhard beschuldigd van #MeToo-misdraging (vanochtend)

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen