Boze corona-BN’ers worden geleid door Viruswaanzin

De boze corona-BN’ers die met de hashtag ‘ikdoenietmeermee’ strijden tegen de coronaregels van de overheid, zijn samengebracht door Viruswaanzin-oprichter Willem Engel. Dat meldt NRC Handelsblad zojuist. Famke Louise is met een miljoen Insta-volgers veruit de grootste boze corona-BN’er, maar ook artiesten als Thomas Berge en Tim Douwsma doen mee. Achter de hashtag gaat een vooropgezet plan schuil: Willem Engel is al geruime tijd bezig BN’ers te mobiliseren.

De BN’er-actie is bedacht in een WhatsApp-groep met BN’ers die wordt gecoördineerd door Willem Engel, leider van Viruswaarheid (de nieuwe naam van Viruswaanzin). “We zijn er ruim een maand geleden mee begonnen”, zegt hij tegen de krant.

Willem zegt al zeventig BN’ers gemobiliseerd te hebben. “Ik kreeg contact met een aantal kritische BN’ers. Daarna hebben wij geprobeerd om meer BN’ers bij elkaar te brengen”, aldus Willem.

Er zitten ook wetenschappers in de appgroep, zegt hij. “We hebben een aantal wetenschappers onder wie Capel toegevoegd in de groep, zodat de BN’ers hun vragen kwijt kunnen.”

Hij heeft er bewust voor gekozen om met BN’ers te werken. “Als ik iets zeg, luisteren er ook wel mensen. Maar je moet meerdere doelgroepen aanspreken. Deze BN’ers spreken jongeren aan, die om hun gedrag al zo worden geshamed door de politiek. Ik denk dat jongeren zich door de BN’ers gehoord voelen en gesteund.”

Het artikel hierover leest u op de NRC-site.

Foto: Instagram

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen