Astrid Kersseboom giftig van geweld tegen NOS’ers

Astrid Kersseboom wordt er giftig van als mensen haar collega’s van de NOS fysiek lastigvallen. Dat zegt de presentatrice in gesprek met het AD. Een bepaalde stroming mensen keert zich heel erg actief tegen ‘die linkse NOS’ en dat merkt ook Astrid in haar dagelijkse werk. Het is niet nieuw, maar het wordt wel heviger. “Dat is natuurlijk niet iets van gisteren. Het enige verschil is af en toe de heftigheid waarmee mensen zich tegenwoordig uiten“, aldus de presentatrice.

Zelf heeft Astrid nooit last gehad van haar baan bij de NOS. “Het is mij nooit overkomen, maar mijn collega’s wordt het werk zo nu en dan onmogelijk gemaakt. Ze worden soms zelfs fysiek lastiggevallen. Daar kan ik goed giftig van worden.”

Mensen gaan soms echt te ver, vindt Astrid. “Kritiek mag altijd, maar blijf van mensen af. En het vervelendst is dat een discussie met die mensen heel lastig is. Collega’s die meer op straat staan, proberen dat echt wel. Wat ze ook zeggen, het is toch nooit goed.”

Baalt Astrid soms niet van een baan bij een nieuwsomroep? “Het zit altijd in je achterhoofd dat je elk moment kan worden opgeroepen. Maar ik geloof niet dat ik een negen-tot-vijfbaan zou willen hebben.

En misschien een leuke tv-klus ernaast? “Ik ben niet op zoek naar ander werk, als dat de vraag is. Maar…nou, kom maar op. Als iemand met een ander leuk programmavoorstel komt, houd ik me zeker aanbevolen.

Foto: NOS

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen