Astrid Kersseboom giftig van geweld tegen NOS’ers

Geplaatst op di 15 sep 2020 om 14:45

Astrid Kersseboom wordt er giftig van als mensen haar collega’s van de NOS fysiek lastigvallen. Dat zegt de presentatrice in gesprek met het AD. Een bepaalde stroming mensen keert zich heel erg actief tegen ‘die linkse NOS’ en dat merkt ook Astrid in haar dagelijkse werk. Het is niet nieuw, maar het wordt wel heviger. “Dat is natuurlijk niet iets van gisteren. Het enige verschil is af en toe de heftigheid waarmee mensen zich tegenwoordig uiten“, aldus de presentatrice.

Zelf heeft Astrid nooit last gehad van haar baan bij de NOS. “Het is mij nooit overkomen, maar mijn collega’s wordt het werk zo nu en dan onmogelijk gemaakt. Ze worden soms zelfs fysiek lastiggevallen. Daar kan ik goed giftig van worden.”

Mensen gaan soms echt te ver, vindt Astrid. “Kritiek mag altijd, maar blijf van mensen af. En het vervelendst is dat een discussie met die mensen heel lastig is. Collega’s die meer op straat staan, proberen dat echt wel. Wat ze ook zeggen, het is toch nooit goed.”

Baalt Astrid soms niet van een baan bij een nieuwsomroep? “Het zit altijd in je achterhoofd dat je elk moment kan worden opgeroepen. Maar ik geloof niet dat ik een negen-tot-vijfbaan zou willen hebben.

En misschien een leuke tv-klus ernaast? “Ik ben niet op zoek naar ander werk, als dat de vraag is. Maar…nou, kom maar op. Als iemand met een ander leuk programmavoorstel komt, houd ik me zeker aanbevolen.

Foto: NOS
44 Reacties op “Astrid Kersseboom giftig van geweld tegen NOS’ers”


 1. Jon Hagedoorn

  Als dat zo is, waarom gaan de NOS boys and girls dan door met dat linkse wegkijk gelul.

 2. Piet Pannelap

  Astrid behoord tot het clubje van heerlijke overrijpe milfs. 👅💦🍑🍆

 3. Charrel Kip

  Iedereen heeft er last van.

 4. Jan Hogedoorn

  Jon Hagedoorn

  Man, man! Als ik nu zeg dat jij een halvegare bent die zwakzinnige vragen stelt, stop jij dan met een halvegare zijn die zwakzinnige vragen stelt?

 5. Leo knots

  Zomaar een suggestie. Geen linkse prietpraat meer, niet meer de leugens van de regering als waarheid vertellen. En stop met alles wat rechts is te demoniseren. Kortom laat links en rechts uitpraten en hun mening geven zal het vanzelf minder worden. Voor nu meer of minder NOS?

 6. Marc

  Uiteraard blijf je met je tengels van journalisten af.

  Maar Mevrouw Kersseboom is ziende blind als ze niet in de gaten heeft dat de NOS op zijn zachts gezegd vooringenomen is en graag haar mening bij de kijkers en luisteraars door de strot duwt.

  Dat maakt mij nou giftig!

 7. Grodom

  Nee joh, echt joh. De NOS is er voor iedereen. Echt waar. Eerlijk. Dus niet alleen Trump, Trump, Trump en Trump. Of Die-Wilders. Of Baudet met alle vormen
  van -isten. Wel neen joh. Eerlijk alle meningen.
  En een open en eerlijke discussie over corona. Echt waar. Alle meningen mogen gehoord worden. En een discussie over “stikstof”. Wij 100km per uur en in Duitsland mag je net zo hard als je wilt rijden.

  Kom op. Geen sterveling neemt die NOS nog serieus. Eenrichtingsverkeer. En mensen zijn het zat !!!! Want wij betalen hier voor.

 8. Jon Hagedoorn

  @Jan Hogedoorn
  Op de man spelen, is nog altijd de makkelijkste weg.
  Kun je het Jeugdjournaal wel aan?

 9. Mono

  Ok stelletje roeptoeters dat de NOS zo links is en fake news verspreidt. Noem mij 1 concreet voorbeeld hiervan. En dan niet vage antwoorden als ‘er wordt weggekeken’ Nee, ik ben op zoek naar een concreet voorbeeld waaruit blijkt dat de NOS links is.

 10. Tina

  Die idiote diversiteitsbokaal?

 11. Curryworst

  De NOS net zo corrupt als de media in Rusland, Turkije en Wit-Rusland. De media in Nederland is 3x niks, vreselijk is alles!

  Robert Jensen is wél een topper, met het échte geluid 💪

 12. scott_0

  Linkse Truus moet gewoon de nieuwsberichtjes oplepelen en verder haar klep houwe.

 13. WEST

  De Nederlandse kijker en radio luisteraar heeft overal commentaar op, maar zelf presteren de meeste niets in het tv of radiovak. Het voorheen NTS JOURNAAL dat begon 6 januari 2056 en nu dan mensenheugenis het NOS journaal, is het beste betrouwbaarste , en objectieve Journaal met journaal lezers en lezeressen of hoe je het ook noemen wil , die er altijd heel verzorgt uitzien. Ook in de redactie van het NOS zitten betrouwbare redactie medewerkers, en de berichten die ze van internationale persburo`s krijgen worden echt niet naar de hand van het NOS JOURNAAL gekleurd ! Dat er iets ingekort wordt …dat kan Maar aan het NOS JOURNAAL daar is niets op aantemerken!!

  Maar er hoeft er maar èèn gek te zijn die wat in de krant schrijft, en het kudde volk gelooft dat

  Nederlanders zijn net papagaaien ze praten iedereen na, en hebben zelf geen menig ! en weten alles beter dan de insider !

 14. Jan Hogedoorn

  Jon Hagedoorn

  Het verwondert me dat je me niet begrijpt. En dat je denkt dat ik op de man speel. Ik had niet verwacht dat je daadwerkelijk een halvegare was die zwakzinnige vragen stelde, maar aangezien je een simpel bericht niet snapt: I stand corrected.

 15. Frank

  @marc

  en dat begint al bij het jeugdjournaal, niet de kindertjes volledig informeren.

  Bijvoorbeeld niet vertellen dat op Samos de boel in de brand is gestoken etc.,
  zelf over zwarte Piet werd een verkeerde voorstelling van zaken gegeven, bah

  H*tler kon het niet beter doen

 16. Arseen

  Al vind ik Mevr Keseboom nog zo aardig u werkgever, hier bedoeld het NOS Journaal manipuleert de beelden van nieuws in Nederland en over de hele wereld.
  Dan ziek ik elders andere beelden, of de gehele versie en denk ik: ‘ Waarom zat dat er niet in’ Waarom bleef die en die vraag liggen??
  Ik heb zojuist de verslaggeving na het circus van de Troonrede gezien met Rob Trip en Arjen Noorlander. Ja de man moet krtisch zijn maar praat iedereen zo het graf in, en wat een slechte vragen. Irrintant mannetje ook.

  Los daarbij ik schreef het al eerder op MC, er komen verkiezingen aan, u krijgt er volgend jaar 025% bij. Alast bedankt voor dat tientje bruto terwijl zorg, huur, energie en gemeentelijke lasten door het dak gaan. En bedankt nog dus voor je 10 piek.
  Het jaar daarna komt het echte zuur en de man met de zeis. Die hakt behoorlijk hard want het geld moet terug stromen in de schatkist.
  En daar gaan we weer. Nog meer mensen met schulden die aangewezen zijn op de voedselbank.
  Een cubje van de allerrijksten der aarde hebben zelf, vrijwillig dus aangegeven meer belasting te willen betalen, waarom grijpt het kabinet die kans niet?
  En de brievenbusfirma;s belasting laten betalen. De uitkering van Amalia over 1.5 jaar, het zakcentje van 1.5 miljoen.
  Laat de ouders net als iedere ouder verantwoordelijk zijn voor hun kinderen en daarbij hoort een kindgebonden budget.
  Wat moet zo’n meisje met 1.5 miljoen?
  En zo zijn er nog veel kleine dingen te bedenken die samen een grote vormen. En dat is dan bedoeld om ‘de kleine man’ waardig te laten leven waarbij de vreselijke vraag ‘Hoe haal ik het eind van de maand’ niet steeds hoeft te worden gesteld.

  Als er geen mooi en waardig leven mogelijk is hoef ik ook niet gered bij corona verschijnselen Ik wil dan liever waardig sterven, verlost van ziekte maar ook verlost van het gevecht door psychische ellende en chronisch geldgebrek.

 17. L.

  Helemaal met Astrid eens. Zwak als mensen geweld gebruiken of schelden. Ik kijk graag naar het Journaal. Actueel en goede duiding. En ja ook ik ben echt wel eens kritisch, maar het blijft ook mensenwerk. Over het algemeen goed en betrouwbaar nieuws. Dank daarvoor.

 18. Er kunnen nog veel meer antiwesterse asieleisers bij

  De staatsomroep is een eng ultralinks clubje waaraan door de burger verplicht moet worden meebetaald en anderzijds zichzelf vet bedruipt door allerlei commerciële nevenactiviteiten.

 19. oma

  @Piet Pannelap
  Milf?
  Volgens mij heeft ze geen kinderen, of ik heb wat gemist.

 20. Maup Caransa

  NOS en RTL hetzelfde nieuw maar dat pik je niet doe aangifte.

 21. Kuis

  “…Wat ze ook zeggen, het is toch nooit goed…”

  Pardon?

  Iedereen die een beetje andere mening heeft wegzetten als “samenzweerder” en het dan gek vinden dat mensen boos worden op de NOS?

 22. Geraldine, vriendin van Becky

  Natuurlijk heeft ze kinderen, grote,volwassen zonen.

 23. Wyatt

  Ach iedereen die niet in de kont van types als Wilders of Baudet kruipt word weggezet als links.

 24. Maria

  Er zijn een aantal onderwerpen die ik mis, maar dat kan je ook zeggen van de actualiteitenprogramma`s. Die vermijden nieuws over denktanks en conferenties die invloedrijk zijn.

 25. Maarten Spanjer

  Oh nee hè, WEER die Robert Jensen? Met zn vreselijke complottheorieën.
  HOE OUD BEN JIJ JENSEN?!

 26. Pakalu Papito

  Hahahah @ Curryworst. Jensen is een dikke chronische whopperverslaafde die zijn ziekelijke drang naar vet eten voedt dankzij de onzin die hij uitkraamt waarmee hij mensen lekker meer angst kan inboezemen.

  Echte geluid mijn derrière :D

 27. Master Beer

  Ach, Astrid is ook maar het doorgeefluikje van staatspropaganda.

 28. Logicus

  De NOS is de meest racistische organisatie van Nederland. Zij delen mensen in stereotypische zwart-withokjes in en zijn daar zelfs trots op. Geen wonder dat daar commentaar op komt. Die elitaire neplinkse kakclub is doodziek.

 29. Logicus

  Sorry voor mijn domme opmerkingen. Ik meende het niet. De hitte doet wat met mij.

 30. Maup Caransa

  Als je niet diep in hol van of Wilders of Baudet kruipt, dan ben je een racistische organisatie toch.

 31. WEST

  @ Er kunnen nog meer westerse…………….
  U bent niet goed bij uw hoofd Buiten dat het in heel Europa zo geregeld is, is dat ook voor Nederland zo dat Publieke omroepen/ infrastructuren/ via kabel/ directe belastingen, of kijkgelden door burgers worden betaald. en ben er trots op mijn bijdage te mogen betalen aan de NPO die niet uitsluitend uit Radio 1t/m 5 bestaat
  en NPO 1, 2, 3, maar zoveel meer heeft, en geeft ! maar u schrijf nooit over onze dagblagen die ook uit diezelfde pot veel geld krijgen, en , of culurele instellingen, orkesten , bijvoorbeeld en het houdt in de mediasector iedereen aan het werk !

  Maar u zal wel communist zijn of zo, of ook tegen het koningshuis , het leger
  dus komt u uit de koker van CPN of PSP

  VVD DAAR ZAL U WEL DE SCHURFT AAN HEBBEN !

 32. Oldnoskool

  Ze kijkt altijd in de camera met een blik van … Dom klootjesvolk

 33. NOS is af en toe steeds vervelend

  Het enige verschil is af en toe de heftigheid waarmee mensen zich tegenwoordig uiten“

  AF EN TOE
  Het staat er duidelijk.
  Het is dus weer drukte om niks.
  Net als met corona en dan niet af en toe, maar DE HELE TIJD door. Eerst de hele dag alle doden en nu de hele dag door alle positief getesten.

 34. aammehoela

  Het valt wel op dat de kritiek altijd komt vanuit rechtse hoek en dan met name het rechts dat veel rechtser is dan de VVD. En zo af en toe hebben ze een punt, denk aan het Zwarte Piet gedram. Maar zelf vind ik dat die Trump veel te weinig in het nieuws komt. Trump heeft namelijk een “climate change”ontkenner aangesteld aan het hoofd van de NOAA. Alsof je een atheist aanstelt aan pastoor van de kerk. En Trump liegt alles aan elkaar, maar ik verneem dat amper bij het journaal. Moet daar toch echt voor uitwijken naar andere kanalen……….. Dus nogmaals een enkele keer redelijk links maar in het algemeen objectief. En om ze dan aan te vallen slaat nergens op.

 35. Zo denkt dom links (de NOS?)

  “Bij zogenaamde ‘fact checkers’ heeft u kunnen lezen dat de bewering dat de enorme branden die de westkust van de Verenigde Staten teisteren door linkse activisten zijn aangestoken, niet bewezen en daardoor ‘onwaar’ is.” (citaat)

  Wat niet waar mag zijn, is onwaar? Wie bepaalt er wat niet waar mag zijn? Nou, het volk in ieder geval niet.

  Zou de NOS ook zo denken? Het zou me niet verbazen, dat ze achterbaks dom zijn en anderen ook achterbaks dom willen houden.

 36. Donald

  Journalisten val je niet lastig. Maar bij de NOS werken geen journalisten maar gelijkgeschakelde linkse activisten die hun eigen mening doordrammen en dat als waarheid verkopen.

 37. Pullekie

  Helaas voor Astrid is de NPO/NOS niet objectief!

 38. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Als je nagaat dat die NOS commie’s flink uit de staatsruif vreten (lees +- een salaris ontvangen van 5000,- netto) en continue de publieke opinie proberen te beinvloeden en draagvlak creeëren voor zaken die niemand iets intereseert; is het dan wel zo gek dat deze mensen worden “lastig gevallen” door het volk?

  Vind ik niet iniedergeval!

 39. Xxxx

  Ik heb het Nos-journaal altijd bekeken. Wat me opvalt zijn de kapsels tegenwoordig van de presentatoren. Sommige komen op tv alsof ze net uit bed komen.Kan daar niets aan worden gedaan? Jeroen Overbeek bijvoorbeeld een prima relaxte presentator. Doet het fantastisch. Maar zijn kapsel lijkt wel een vogelnest. Die man zou eens een ander kapsel moeten krijgen. Gerri Eickhof hoeveel “pruiken” heeft die man? Eva Wiessing met haar beeldvullende kapsel. Wat is er met Ron Fresen gebeurd? Heeft hij zijn ogen laten liften? Astrid Kerssenboom begint steeds meer het figuur van een Kerssenboom te krijgen zo vol. Kees van Dam heeft elke keer een ander pruikje op. Kortom het ziet er bij sommige niet uit. Vinden we het dan gek dat collega’s “aangevallen” worden. Ik niet! Over de presentatie van allemaal klaag ik niet maar het oog wil ook wat.

 40. Xxxx

  Daarbij vergeet ik nog te vermelden dat er in Hilversum sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw een “dictatuur” heerst wat muziek betreft. Je kunt de radio niet aanzetten of je waant je bij de BBC in Engeland. Voor 99,5 procent bestaat de muziekkeuze uit Engelstalige muziek. Vroeger stonden er ook Nederlandstalige, Duitstalige, Franstalige, Italiaanse, Portugese nummers in de hitparade. Een of andere idioot heeft dat destijds afgeschaft en wordt de hedendaagse luisteraar Engelse muziek door de strot geduwd. Waarom niet eens wat meer variatie op de radio? In Hilversum heerst wat dat betreft een dictatuur wat muziek betreft! Vaak is het niet om aan te horen!

 41. Ben

  Dit rare mokkel heeft haar beloning gekregen voor het jarenlang klakkeloos collaboreren. De winst bij de slimste mens. Zij redde het net. Zeg maar op een oortje! En de woede komt niet door t linkse geluid. Maar door de vele leugens, het wegkijken, goedpraten en keihard verdraaien van “nieuws”.
  En dat weet dit domme gansje wel. Maar tsja….het loonzakje maakt veel goed. Denkt ze.

 42. Richard de Bie

  JA mensen geweld of te ver gaan is nooit goed maar de NOS zou het sieren net als de gehele publieke Omroep om beter hun werk te doen ze liegen en bedriegen de mensen wel als je zelf op onderzoek uit gaat dan is het begrijpelijk dat mensen in opstand gaan ik kijk geen publieke omroep meer heb er 18 jaar rondgelopen als lid en vr lid het Journaal adios kijk ik ook niet meer ik zie en hoor dat een aantal mensen roepen om goede journalistiek te verslaan . Ik kijk alleen wie is de mol en dat is het dan .

 43. 😷Paulus

  😷Astrid, Nederland is 🤕ziek. Losgeslagen wild en het wordt alleen maar erger.

 44. Helena

  Astrid
  weet je waar. Mensen ook pissig om zijn,,
  Van dat niews van de staatsomroemp die eenziidig niews
  brengen!
  Neem nou het niews over kamp moria mensen die bepakt en gezakt klaarstonden voor ze de boel in de hens stookten.
  Beelden van een moeder dat haar kindje niet te eten had.
  Beelden omde mensen te imtimideren en emoties op te roepen!
  Er zijn nederlanders die op vakantie waren op lesbos die hebben gezien dat deze mensen geld opnamen bij de band en vervolgens bij een megagrote lidl. boodschappenn gingen doen!
  Daar geen beelden van net zomin als van de boerenn daar waar hun land beroofd is geen gesprek met Kyriakos Metsotakis nee dat niet en tot overmaat van ramp,
  beelden van een stelletje zogenaamde vluchtelingen in een bootje op zee waar toevallig de de turkse kustwacht met cameraploeg aanwezig was op zee laat me niet lachen zeg !
  Dus de nos gaat ons vertellen dat griekenland 13,000 vluchtelingen heeft en pakweg zes daarvan op een rubberbootje de zee opknald heeft niets met Turkye te maken .Flikker toch opjoh daar zijn wij pissig om en dat is noch zachtjes uitgedrukt!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.