Arie Boomsma oneens met Rutte’s ‘bek houden’

Arie Boomsma is het niet eens met de sneer van minister-president Mark Rutte naar de supporters van Feyenoord. Het is nou eenmaal erg lastig om stil te zijn in een voetbalstadion. Dat heeft hij gisteren gezegd in RTL Boulevard. Normaal gesproken is Rutte altijd zeer beheerst, maar gisteren liet hij zich even gaan voor de camera van RTL Nieuws. “Gewoon je bek houden als je er zit en naar de wedstrijd kijken en niet schreeuwen. Dat is te doen“, riep hij. Het leek bijna Lucky TV.

Rutte ergert zich dood aan voetbalfans die zich luidruchtig gedragen in stadions. Vanwege het coronavirus is het momenteel niet toegestaan om te juichen bij voetbalwedstrijden.

Niet te doen, meent Arie. “Maar jongens, de emotie en dan ook nog eens een keer in de Kuip… Ik bedoel: als er gescoord wordt, dan ga je toch niet je mond houden? Dat kan niet joh! Dat kan niet!

Collega Luuk Ikink: “Ja, maar je vraagt ook mensen om daar naartoe te gaan en je aan de regels te houden.”

Arie: “Dat is zo, maar dan moet je zeggen: geen publiek, zoals in sommige andere landen. Je kun ze niet neerzetten en dan zeggen: ja, je mag er zijn, maar je mag niet juichen als je scoort.”

Bridget verbaasd

Het fragment van Rutte en zijn ‘bek houden’-uitspraak leidde op social media tot hilarische reacties. Ook Bridget Maasland vond het wel geestig: “Ik zag het zó niet aankomen!

Luuk: “Ik denk dat hij serieus echt gewoon geïrriteerd is en het gevoel heeft dat hij een soort babysitter is die continu weer moet zeggen: ‘Dit zijn de regels!’ En dat hij het echt zat is.”

Padvinder

Tot slot: wat heeft Arie in vredesnaam om zijn nek heen hangen? Het lijkt wel een padvinder. RTL Nieuws-persoon Renske Holwerda geeft het verlossende antwoord op Twitter: “Er wordt mij net ingefluisterd dat het kerststukje dat Arie draagt gemaakt is door styliste (!) Jetteke van Lexmond en haar gezin. Prachtig prachtig hoor.

Het fragment van Rutte:

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen