Ali B nog niet overtuigd, blijft toch flikker zeggen

Ali B blijft achter zijn gebruik van het woord flikker staan. Een gesprek over dit scheldwoord met columnist Haroon Ali van de Volkskrant heeft hem niet genoeg overtuigd. Dat laat hij weten in de krant. Drie weken geleden ontstond er ophef toen Ali aangaf dat hij homo’s gewoon flikkers blijft noemen. Het leidde tot ophef, een kritische reactie van zijn tv-baas Peter van der Vorst én een fel vragenvuur in de talkshow van Eva Jinek. Niet echt overtuigend, vindt de Voice-coach.

Ali beloofde in de talkshow van Eva het gesprek aan te gaan met Haroon Ali, net als Ali van Marokkaanse afkomst. In zijn omgeving werden scheldwoorden als flikker vaak gebruikt en dat heeft zijn coming-out bemoeilijkt.

Het gesprek tussen de twee heren staat nu online en Ali blijkt nog niet bereid om het gebruik van het woord flikker op te geven. “Ik ken nogal wat homo’s en die waren het bijna allemaal oneens met wat jij schreef.

Volgens Ali heeft 90 procent van de homo’s geen moeite met het woord flikker. “Is het jou niet opgevallen dat homo’s het woord ook onder elkaar gebruiken?“, vraagt hij aan Haroon. En: “Erken je dat je het woord flikker ook anders kan gebruiken? Als iemand die je iets flikt?

‘Eerst moeten homo’s stoppen’

Ali vindt dat homo’s zelf eerst moeten stoppen met het gebruik van het woord flikker, als hij dat ook moet doen. “Laten we mij niet discrimineren, in de zin dat ik bepaalde dingen niet mag zeggen en jij wel. Als homo’s vinden dat ze het woord mogen gebruiken, dan denkt iedereen dat ze het woord mogen gebruiken.

Homo’s moeten geen privilege op het woord flikker krijgen, vindt Ali. “Stel dat we dit woord afschaffen. Dan moet je ook in gesprek gaan met alle homo’s die mij een bericht stuurden, die dit woord vol gas blijven gebruiken.”

Ali buigt niet

Al met al weigert Ali te buigen voor de kritiek. “Je hebt rolmodellen die in een keurslijf rondlopen en iedereen tevreden willen stellen, maar dat is niet het rolmodel dat ik ben of wil zijn. Ik leef met de juiste intenties“, zegt hij.

Ik ga nergens mee stoppen voordat ik het helemaal begrijp.

Applaus voor Ali!

Lees ook:
Ali B: ‘Ik blijf gewoon flikker zeggen tegen homo’s’ (30 augustus)
Tofik Dibi onthutst na flikker-uitspraken Ali B: ‘Clownerij’ (31 augustus)
Maik de Boer: ‘Kans groot dat Ali flikker als zoon heeft’ (31 augustus)
Geen Ali-ophef: ‘Als Johan Derksen dit gezegd had…’ (1 september)
Boulevard roept Ali op matje: ‘Wat is dit voor geflikker?’ (2 september)
Volkskrant-journalist Haroon Ali: ‘Ali, stop met flikker’ (3 september)
Eva Jinek zaagt Ali B volledig door over ‘flikker’ (8 september)
Peter van der Vorst wil dat Ali B stopt met ‘flikker’ (9 september)
Volkskrant begrijpt niet dat Ali B ‘flikker’ blijft zeggen (9 september)

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen