Ali B nog niet overtuigd, blijft toch flikker zeggen

Geplaatst op ma 21 sep 2020 om 9:00

Ali B blijft achter zijn gebruik van het woord flikker staan. Een gesprek over dit scheldwoord met columnist Haroon Ali van de Volkskrant heeft hem niet genoeg overtuigd. Dat laat hij weten in de krant. Drie weken geleden ontstond er ophef toen Ali aangaf dat hij homo’s gewoon flikkers blijft noemen. Het leidde tot ophef, een kritische reactie van zijn tv-baas Peter van der Vorst én een fel vragenvuur in de talkshow van Eva Jinek. Niet echt overtuigend, vindt de Voice-coach.

Ali beloofde in de talkshow van Eva het gesprek aan te gaan met Haroon Ali, net als Ali van Marokkaanse afkomst. In zijn omgeving werden scheldwoorden als flikker vaak gebruikt en dat heeft zijn coming-out bemoeilijkt.

Het gesprek tussen de twee heren staat nu online en Ali blijkt nog niet bereid om het gebruik van het woord flikker op te geven. “Ik ken nogal wat homo’s en die waren het bijna allemaal oneens met wat jij schreef.

Volgens Ali heeft 90 procent van de homo’s geen moeite met het woord flikker. “Is het jou niet opgevallen dat homo’s het woord ook onder elkaar gebruiken?“, vraagt hij aan Haroon. En: “Erken je dat je het woord flikker ook anders kan gebruiken? Als iemand die je iets flikt?

‘Eerst moeten homo’s stoppen’

Ali vindt dat homo’s zelf eerst moeten stoppen met het gebruik van het woord flikker, als hij dat ook moet doen. “Laten we mij niet discrimineren, in de zin dat ik bepaalde dingen niet mag zeggen en jij wel. Als homo’s vinden dat ze het woord mogen gebruiken, dan denkt iedereen dat ze het woord mogen gebruiken.

Homo’s moeten geen privilege op het woord flikker krijgen, vindt Ali. “Stel dat we dit woord afschaffen. Dan moet je ook in gesprek gaan met alle homo’s die mij een bericht stuurden, die dit woord vol gas blijven gebruiken.”

Ali buigt niet

Al met al weigert Ali te buigen voor de kritiek. “Je hebt rolmodellen die in een keurslijf rondlopen en iedereen tevreden willen stellen, maar dat is niet het rolmodel dat ik ben of wil zijn. Ik leef met de juiste intenties“, zegt hij.

Ik ga nergens mee stoppen voordat ik het helemaal begrijp.

Applaus voor Ali!

Lees ook:
Ali B: ‘Ik blijf gewoon flikker zeggen tegen homo’s’ (30 augustus)
Tofik Dibi onthutst na flikker-uitspraken Ali B: ‘Clownerij’ (31 augustus)
Maik de Boer: ‘Kans groot dat Ali flikker als zoon heeft’ (31 augustus)
Geen Ali-ophef: ‘Als Johan Derksen dit gezegd had…’ (1 september)
Boulevard roept Ali op matje: ‘Wat is dit voor geflikker?’ (2 september)
Volkskrant-journalist Haroon Ali: ‘Ali, stop met flikker’ (3 september)
Eva Jinek zaagt Ali B volledig door over ‘flikker’ (8 september)
Peter van der Vorst wil dat Ali B stopt met ‘flikker’ (9 september)
Volkskrant begrijpt niet dat Ali B ‘flikker’ blijft zeggen (9 september)

Foto: RTL
58 Reacties op “Ali B nog niet overtuigd, blijft toch flikker zeggen”


 1. Geurtje Tabak

  Dan blijf je dat toch zeggen. Volgend jaar zit je op de bank.

  Doei doei

 2. Vonzipper

  Niks mis met flikker… weer zo’n uitwas van kwetsgejank.. Iemand noemt je flikker., lekker boeiend

 3. Dr. Bibber

  Juist ja, negers moeten dan zeker ook eerst stoppen met het zeggen van ‘neger’? Wat een waanzin. Hoe moeilijk is het Ali B? Het feit dat jij het persoonlijk niet kunt voorstellen dat het kwetsend zou kunnen zijn om flikker genoemd te worden wil nog niet zeggen dat het niet kwetsend is.

 4. Jantien Visser

  Ach heeft Ali B een onderwerp gevonden waarmee hij fijn in the picture blijft.
  Dat is gewoon de bedoeling. Maakt hem onderhand een ouwe zielige zeur.
  Wat kan mij dat schelen wat hij tijdens verjaardagsfeestjes met zijn familie of vrienden er allemaal uitkraamt. kan die man ook door de achterdeur verdwijnen, die heeft zijn hand allang overspeeld.

 5. Willie

  Ali heeft gelijk ik zou niet weten waarom ik Aquarium geen vuile flikker zou mogen noemen.

 6. Daan van der Keur

  Harpoen Anus moet niet zo zeiken. Wat een mietje.

 7. Curryworst

  En zo is het maar net.
  Als ne gers elkaar ‘ni gga’ mogen noemen waarom zou ik dat woord dan niet mogen gebruiken?

 8. Zalmneusje

  Ok Ali. Dan ook nooit meer zeuren over hoe erg discriminatie en/of racisme is. Met jouw instelling ben je onderdeel van hetgeen je zegt te willen bestrijden. We hebben daar een woord voor: hypocriet. Een hypocriete k*tmarokkaan. Want dat ben je. Is aardig bedoeld hoor.

 9. Corry Jankbal

  Erg geestig hoe al die hypocriete extreem linkse deugmensjes nu te kakken worden gezet door een moslim.
  Nee D66 types, islamieten denken 100% anders dan jullie wensen :-) Go Ali! hahaha

 10. Blinde Herdershond

  Zo geredeneerd zou het voor Ali ook geen probleem zijn om n e g e r en n i k k e r te herintroduceren in het dagelijks taalgebruik. Zwarte mensen spreken elkaar onderling aan met die woorden en we moeten immers niet willen dat zij privileges op die twee woorden krijgen. Laten zij eerst stoppen met n e g e r en n i k k e r, dan volg ik ook … aldus de redenatie van dhr. B.

 11. Blinde Herdershond

  Meteen Zwarte Piet terughalen in z’n originele vorm! Dat sommige POC daar aanstoot aan nemen, tja dat zal best maar ik ken een heleboel zwarten die Zwarte Piet helemaal te gek vinden. Dus. En daarbij .. “Ik ga nergens mee stoppen voordat ik het helemaal begrijp.”

 12. AFCA (Asociale Fan Club Ajax)

  oke dus als zwarten stoppen met het woord nigger te gebruiken dan pas doen wij dat ook, althans volgens de denk methode van Ali. Ali je bent echt heel erg dom, ongelooflijk zeg.

 13. Ik ben een knecht!

  ma 21 sep 2020 om 9:35: als de gemiddelde televisie-kijker rondvraagd dan is het antwoord meestal dat men Zwarte Piet een warm hart toegunt. geen idee waar de televisie-zenders al die wanen vandaan halen.

  Sinterklaasje Kom Maar Binnen Met Je Knecht! :)

 14. Annoniemus

  Nederlander = kaaskop , mogen ze rustig tegen me zeggen , slaap er geen minuut minder om !

 15. Van Halen

  Zullen wij jou dan voortaan Bergaap noemen?

 16. Van Halen

  Of licht-getinte Noord Afrikaanse crimineel?

 17. Van Halen

  Jij hoort nl bij die minder minder macro’s!

 18. Kut marokkaan.

  Ali blijft flikker zeggen tegen homo, vindt hij oke.
  Ik blijf kut marokkaan zeggen tegen marokkaan, vindt hij niet oke.
  Hier klopt iets niet
  ,
  ,

 19. Gerda

  Dus…geitenneuker, kutmarokkaan..
  Negerzoen enz mag dan ook..
  Ik ben er klaar mee, laat me door niemand meer zeggen, wat ik wel of niet mag zeggen.. Helemaal klaar
  En leven zoals ik wil, al beledig ik mensen ermee..

 20. Keta Minek [DE ECHTE]

  Durft Ali dit ook te roepen over Neger/Nigger?

 21. Ricky

  Precies de achterban van Ali B zijn de kereltjes die homo’s in elkaar slaan en niet mannelijk zeker genoeg zijn. Onbegrijpelijk dat Rtl hem niet cancelt uit alle programma’s. Laat nou net de Marokkanen het enige volk zijn dat moeite heeft met homoseksualiteit.

 22. AlexF

  gecondoleerd alvast

 23. MolTalk

  Dier leipe Mocro Flava!

 24. HBaz

  Voor iemand met een verstandelijke beperking heeft ie ’t nog ver geschopt.

 25. Patty

  Als Peter vd Vorst ook maar een beetje ruggengraat had, had hij die Ali allang de laan uit gestuurd voor dat soort uitspraken. Durft die natuurlijk niet, het mietje. Ondertussen wel de mond vol hebben van homo-emancipatie-spraak. Kots.

  Wat een aanfluiting.

 26. Joris

  Ali B. vind ik een achterlijke kutmarokkaan. De h o m o en J o d e n h a a t vanuit de vuilnisbak gemeenschap (Marokkaanse Gemeenschap) is mij als h o m o genoegzaam bekend. Ik noem h o m o ’s geen flikker, dan doen h o m o ’s niet naar elkaar. Ali B. kletst maar wat.
  Veel achterlijke kutmarokkanen gebruiken ook het woord k an k e r in elke zin en bijzin. Ook k a n k e r h o m o wordt door dit genetisch afval zeer veel gebruikt.
  Het is niet alleen de ernstige criminaliteit, de fraude, de uitkeringsafhankelijkheid maar ook het hufterige gedrag vanuit deze schaamte en wij en zij gemeenschap die tseen aan been klaag over diescrieminatie en rassisme (Nederlands spreken is lastig voor ze, zelfs door de 3e generatie). In Marokko zijn deze nep Marokkanen ook niet erg gewild.
  Ali B. ga zo door maar zolang jij mij flikker noemt ben jij voor mij genetisch afval en een kutmarokkaan.

 27. Joris

  Ali B. vind ik een achterlijke kutmarokkaan. De h o m o en J o d e n h a a t vanuit de vuilnisbak gemeenschap (Marokkaanse Gemeenschap) is mij als h o m o genoegzaam bekend. Ik noem h o m o ’s geen flikker, dan doen h o m o ’s niet naar elkaar. Ali B. kletst maar wat.
  Veel achterlijke kutmarokkanen gebruiken ook het woord k an k e r in elke zin en bijzin. Ook k a n k e r h o m o wordt door dit genetisch afval zeer veel gebruikt.
  Het is niet alleen de ernstige criminaliteit, de fraude, de uitkeringsafhankelijkheid maar ook het hufterige gedrag vanuit deze schaamte en wij en zij gemeenschap die steen aan been klaagt over diescrieminatie en rassisme (Nederlands spreken is lastig voor ze, zelfs door de 3e generatie). En maar klagen dat ze geen stageplek kunnen vinden. In Marokko zijn deze nep Marokkanen ook niet erg gewild.
  Ali B. ga zo door maar zolang jij mij flikker noemt ben jij voor mij genetisch afval en een domme vervelende hufterige kutmarokkaan.

 28. Intenties

  Ik leef net als Ali B. met de juiste intenties. Ik vind Marokkanen smerig, grof, crimineel en over het algemeen nogal dom op me overkomen. Ook gebruik ik vanuit de juiste intenties het woord neger en ben ik een fan van zwarte Piet. BLM vind ik een ranzige bende van schreeuwers, plunderaars en geweldplegers.
  Fijn dat we als woordkunstenaars vrijuit kunnen communiceren naar elkaar.

 29. Intenties

  k leef net als Ali B. met de juiste intenties. Ik vind Marokkanen s*erig, grof, crim*ineel en over het algemeen nogal dom op me overkomen. Ook gebruik ik vanuit de juiste intenties het woord n*ger en ben ik een fan van zwarte Piet. BLM vind ik een ranzige bende van schreeuwers, pl*nderaars en gew*ldplegers.
  Fijn dat we als woordkunstenaars zo vrijuit mogen communiceren naar elkaar.

 30. Barbara

  Met het verstand van een marokkaan kan je dat ook niet snappen.

 31. Tja

  Stink isla(miet) DAT is wat er hier speelt… hij word gewaardeerd als hij tegen de in NL geldende wetten/gebruiken is… ALLES te maken met die stink islam

 32. ropart

  weet je waar ik ook altijd flikker tegen zeg…. allah uit respect

 33. Ali Chemicali

  Over een paar honderd jaar bestaan er geen mensen zoals Tja meer. Oude generatie. Dom. Laatste stuiptrekkingen. Ik huw je dochter en maak een kroesbaby.

 34. Bep

  Wat heeft die jongen toch een laag IQ.

  Peter,waarom ontsla je hem niet?Echt zo’n beledigende sukkel die Ali B.

 35. Curryworst

  Die Curryworst van hierboven is een troll/fake. Ik doe zelf nooit aan politiek correctheid. Jammer dat zo’n 11-jarige beugelbekkie reageert in mijn naam. Trouwens, eerder bloedirritant.
  Ali B haalt overigens de woorden uit mijn mond, vrijheid van meningsuiting is dat.
  Mijn voorbeeld is woordkunstenaar Akwasi, ik kijk echt op tegen deze grootheid!

 36. T.E.D.

  Dusss… Negers gebruiken ook ‘nigger’ onder elkaar. Maar het is toch niet gepast voor een blanke man, als ik, om een donkere medemens op die manier aan te spreken.

  De intentie en de onderlinge band tussen zender en ontvanger bepalen wat je wel of niet tegen elkaar kunt zeggen (wat je accepteerd van elkaar en hoe je de intentie geinterperteerd is). Als hij gay vrienden met ‘Yo, Flikker’ aan wil spreken, en onderling is er geen proleem, prima! Maar door, zoals hij nu doet, het gebruik van dit woord te generaliseren en te bagataliseren, geeft hij een vrijbrief aan mensen om dit woord te pas en te onpas (ook op een negative manier) te gebruiken.

  Dus, Ali, weet wanneer je fout bent. Zeg sorry, doe in prive sfeer wat je wil, maar besef dat het voor veel mensen (vooral mensen die nog in de knoop met zichzelf over hun geaardheid) erg negatief over kan komen!

 37. Mike

  Kut Marokkaan

 38. Boe Ali? Nee, Ali vrijdenker !!!!

  Niet Ali Bouali is irritant, maar al die intens domme deugkneuzen.
  Als ik zeg opsodemieteren dan heb ik ook geen enkele bijgedachte.
  Zo is het ook met Zwarte Piet. Nooit heeft een autochtone Nederlander daar iets racistisch achter gezocht. Totdat een linkse kneus begon te roeptoeteren.

  Marxisten, satanisten, toppedofielen, superrijken, de grote bedrijven en de banken willen ons in hun keurslijf dwingen en ze worden geholpen door nuttige idioten als De Volkskrant, de grote media, politici, de BN’ers en allerlei gefrustreerden zoals Antifa, Black Lives Matter en andere kwetsbare, tere zieltjes en huilstruiken.

 39. Nickerie, de rivier hoor, dus niks ernstigs

  Hetzelfde gejank om het woord neger.
  Vroeger toen Nederland nog niet bevolkt werd door ZWAKZINNIGEN, was NIKKER een scheldwoord en neger het woord dat algemeen gebruikt werd.
  In het Engels is NIGGER het scheldwoord. Niet voor niets schelden figuren uit de Amerikaanse ghetto’s elkaar regelmatig voor NIGGAH uit. Als ouwe jongens krentenbrood die elkaar staan uit te schelden. Zie flikkers, die elkaar voor flikker uitschelden, zoals Ali B. meldt.
  Marxisten gaan ons niet de wet voorschrijven. Marxisten gaan onze taal niet stelen en verkracht terugzetten.
  Stem volgende jaar rechts. Veel Afro-Americans stemmen ook rechts, want wat koop je voor je gelijk, als je het met geweld gaat halen, zoals BLM en Antifa doen.

 40. Ronald

  Het blijft een mongool.

 41. De Kosbie Sjoo

  Wij allemaal hoor Alie. Geen enkel probleem

 42. Bianca

  Ali sukkel B. vind ik een middelmatige kut Marokkaan die veel teveel onzin kletst en die zich overduidelijk onaantastbaar waant. Maar Ali, hoogmoed komt voor de val.

 43. Roos

  De koning van Marokko is volgens ‘publiek geheim’ homoseksueel en Ali is een opportunist en een lafaard. Laat Ali zo moedig zijn om de koning van Marokko flikker te noemen. Dat durft Ali niet want dan weet hij wat de gevolgen zullen zijn. Laffe lul is het.

 44. Ed Rekkin

  Vervang het woordje flikker voor nikker,
  Wat vindt Ali dan?

 45. By the way

  Ik snap niet precies waar de heer B. een punt van wil maken of wat hij wil bereiken. Ben benieuwd of hij straks ook het n-woord gaat gebruiken. Vreemde vogel.

 46. Roodkapje

  Arie b gaat nu ook adverteerders bellen en het Nederlands elftal gaar Ali b boycotten?

 47. Roodkapje

  Ha ha ha, wat een grappenmaker ben ik toch.

 48. Gerda

  Ali blijft voor 80 procent van de bevolking een lieve jongen hoor, want je wil niet weten hoeveel homo haat er is..
  Zijn haat kan hij bedekken, door te zeggen, dat Nederlanders discrimineren.. Dus wie heeft er schuld? De Nederlanders dus.. Of moet ik zeggen: de witten? Dat de haat voor homo’s, antisemitisme, rassenhaat vooral uit de islamitische kringen komt daar kunnen zij zich nu los van maken…Het zijn de witten..
  Hij is niet dom hoor, Ali..het is heel slim juist..

 49. Rotterdammer

  Kutmarokkaan…
  Rifrat…

  Minder , minder , minder!

 50. Onze Held Geert

  Ik zeg ; MINDER !!!

 51. 😷Paulus

  😷Ik ken heel wat KUT MARROKANEN, daar hoort Ali niet bij! Voor al die kutriool figuren die hem hier constant afzeiken, heb ik de volgende vraag. Wat deden jullie op moment dat hij bezig was een bloemetje bij de oudjes te bezorgen? Misschien heeft jouw oma of opa ook een bloemetje gekregen. Voordat jij weer gaat zeiken en hem gaat uitschelden, kijk even eerst in de spiegel hoe lelijk je zelf bent 🐷. Een hond heeft vergeleken bij jou nog meerwaarde.

 52. Saaie kaaskoppen

  Ik vind Ali altijd vol humor. Hij komt bijzonder adrem uit de hoek, waar anderen in blijven zitten. Een programma met hem is nooit saai.

 53. Andrew

  #alibvantv

 54. Rita

  Ali vind ik een Rifaap, en een kutmarokkaan. Hij is niet ad rem, hij is wel dom. Zijn humor is flauw.
  Ali vind ik ook niet betrouwbaar.

 55. Michel Oosterman

  Ali is een lekker bezig met zijn BLM vriendjes.

  Ps ik vier die jaar gewoon Sint en zwarte Piet

 56. Zwarte Piet

  Wij vieren dit jaar in ons fijne dorp ook Sinterklaas met Zwarte Piet. We laten ons niet intimideren door die geweld oproepende neger aquarium met zijn boze gekke negerclub.

 57. Blanke Dame

  Wij vieren dit jaar in ons fijne dorp ook Sinterklaas met Zw arte Piet. We laten ons niet intim ide ren door die ge we ld oproepende ne g er aquarium met zijn b o ze g ek ke n e ge r cl ub.

 58. M.

  Heugelijk nieuws in deze tijden… Ik wil dit al tijden met jullie delen, eindelijk vanaf vandaag mag heel Nederland weten, Er komt een nieuw omroep: Omroep Zwart, word lid… #OMROEPZWART #KONINGAKWASI

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.