Albert Verlinde: ‘Quote-Sander heel erg geschrokken’

Albert Verlinde denkt dat Sander Schimmelpenninck na Op1 ook bij Quote vertrekt, omdat hij heel erg geschrokken is van het leven in de schijnwerpers. Dat heeft de showkenner gisteren gezegd in Shownieuws. De afgelopen periode lag Sander behoorlijk onder vuur, vooral vanwege zijn opmerkingen over het ‘lekkere’ prinsesje Alexia. Sander verwees zelf al naar die rel in zijn afscheidsbrief en ook Albert denkt dat het hem niet in de koude kleren is gaan zitten.

Het is hem allemaal behoorlijk tegengevallen, denkt Albert. “Denk je ook niet dat meespeelt dat hij zo omstreden is geraakt? Hij is eigenlijk met z’n neus in de suikerpot gevallen: én Op1 presenteren én Quote. Het was een beetje het nieuwe talent waar iedereen naar uitkeek.”

Van het een op het andere moment vertrekt dat nieuwe talent naar zijn vriendin in Zweden. “Ik denk dat hij geschrokken is van de impact dat als je Op1 presenteert, je kritiek kunt krijgen, en dat als je kritiek op andere mensen hebt, dat je het heel hard terug kunt krijgen. Ik denk eigenlijk dat hij geschrokken is van een leven dat hij misschien wel ambieerde, maar ontzettend tegengevallen is.”

Zijn vriendin is oesterzwemmer in Zweden. “Ik denk dat het hem tegengevallen is wat die ambitie hem opgeleverd heeft. Hij kan nu daar lekker gaan wonen met z’n vriendin en wie weet komt dat gezinnetje dan dadelijk uit die oester.”

Hij kan zijn columns bij de Volkskrant blijven schrijven en Dragons’ Den zal ook wel een vervolg krijgen. Ik denk dat hij af en toe terugkomt voor een leuke klus. Een soort los leven eigenlijk, met de oesters.”

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen