Talpa brengt vriendin Hélène Hendriks in problemen

Geplaatst op do 13 aug 2020 om 10:35

Een goede vriendin van Hélène Hendriks is ernstig in de financiële problemen gekomen doordat ze haar freelance-job bij Talpa Network verloor vanwege de coronacrisis. Dat vertelt de presentatrice aan BMTV. Hélène heeft een vast contract bij Talpa, maar dat gold niet voor haar vriendin. Ze voelde zich er een beetje lullig over. “Ik voelde me op meerdere fronten best wel bezwaard. Eén van mijn beste vriendinnen is freelancer en die werkt dus ook voor Talpa“, zo legt ze uit.

Talpa heeft alle freelancers eruitgegooid. “Zij had in één keer geen werk meer en die kwam enorm in de problemen. Als freelancer krijg je dan nog wel iets van de overheid, maar toch kwam ze in de problemen.”

Hélène zag haar tv-salaris wel gewoon elke maand binnenkomen. Om zich minder schuldig te voelen ten opzichte van haar vriendin, besloot ze er hard voor te gaan werken.

Het zou te gênant zijn om met een vast salaris achterover te gaan zitten leunen, vindt Hélène. “Ik dacht: ik heb een contract, krijgt doorbetaald en ik voelde me best wel bezwaard. Je wil iets doen en je werkgever blijft je doorbetalen en dan moet je ook leveren. Dat heb ik al een aantal keren gezegd.”

Je kunt twee dingen doen: achterover zitten en wachten tot het voorbij is, maar dat is geen optie. Ik ben daarom dingen gaan ondernemen zodat je van nut bent voor de zender.”

De aflevering van BMTV met Hélène Hendriks kunt u hier bekijken.

Foto: SBS
29 Reacties op “Talpa brengt vriendin Hélène Hendriks in problemen”


 1. Wendy's dealertje

  Sjeez, wat een onbelangrijk nieuws. Kunnen we niet gewoon door met Wendy-bashing: “Wendy van Dijk wint slag om failliet fitnessbedrijf”

 2. rolah

  Ja hallo …Dat gebeurd zo veel mensen .Ook mijn vrienden is dat overkomen .

 3. q8

  een vrouw naar m”n hart,
  ( je haalt de opvoeding eruit )
  ouder mogen trots zijn op zo’n dochter

 4. Gondorf

  Heleen Henrichs

 5. Kees

  Dus zij is nog harder voor TALPA gaan werken zodat er nog minder werk overbleef voor uitbesteding aan freelancers?

 6. Maaike

  Je had haar ook wat geld kunnen geven van jouw salaris als het zo een goede vriendin is en je je bezwaard voelt dat jij wel nog werkt en zij niet.

 7. Tim

  Talpa maakt meer kapot dan je lief is.

 8. Tja

  Tuurlijk worden die op straat gezet, de Molletjes willen ook wel weer eens lekker geld uitgeven op Ibiza

 9. Greet

  Als Helene wat ouder was geweest had ze er net als Selma van Dijk ook gewoon uitgelegen bij Talpa hoor
  Corona is daar gewoon gebruikt om een grootscheepse ontslagronde wegens wanbeleid te verdoezelen
  Vriendjes van Erland en Sjonnie mogen blijven

 10. John

  Maaike

  Dat zou jij ook doen, je laat een paard nog lachen!!!!!!!!!!!!!!!

 11. Paul Lamote

  Tja, als freelancer weet je dat dit kan gebeuren en moet je dus altijd voor een financiele buffer zorgen en niet je hele inkomen op hypotheek zetten.

 12. Remi

  “Zij had in één keer geen werk meer
  en die kwam enorm in de problemen”…

  Hélène en haar basisschool groepje zeven-niveau taal-beheersing …
  Wat een lieverd is het toch ;)

 13. arie

  Is onze brave Helene nou wel of géén pot ?

 14. Morten

  Een vast looncontract is zo gek nog niet hoor.. natuurlijk geeft dat ook geen ultieme garanties, maar toch net wat meer dan als zelfstandige.

  Tegenwoordig wil iedereen maar vrij zijn, werken als freelancer of ZZP’er.. nergens aan vast zitten en geen ‘baas’ die je dagelijks vertelt wat je moet doen. Nu komen ze de keerzijde tegen van die vrijheid en onafhankelijkheid.

 15. Teuntje

  Dan deel je toch het salaris met jouw goede vriendin??

 16. Ikke

  Straks moeten de uitzend studios weer veranderd worden, gaan er weer mensen uit, alleen de vriendjes mogen blijven en eventuele nieuwe er in.

 17. Niet zo slimme meiden hoor, wie werkt er nou bij een waardeloos bedrijf als Talpa

  Oh oh het blijven infantiele gedachten bij Helene en haar dierbaren. Talpa is bedrijf wat niet hoog staat aangeprezen als werkgever.

  Een dictator als ceo is geen pretje. En als het zo slecht gaat met dit bedrijf dan moet je op tijd weg zijn. De geldgraaiers hebben alles al binnen de werkpaarden zijn het haasje.

 18. Hipster

  Ik ken iemand die iemand kent die z’n baan kwijt is. Wanneer kan ik mediacourant verwachten voor mn interview ??

 19. Guttegut

  Zou ze van de vrouwenliefde zijn onze Heleentje??

 20. Hopsakees

  Als je enorm in de problemen raakt als je er ergens uitgeknikkerd wordt, dan leef je op te grote voet; heb je niet goed opgepast; of ben je te lam om ergens anders te gaan werken. Er staan in Nederland nog vele vacatures open.
  dus niet zo zeiken.

 21. Black Jack

  Freelancen heeft veel overeenkomsten met een verstandig casinobezoek. Spreid je kansen en zet geen geld in dat je eigenlijk niet kunt missen. M.a.w. nooit voor slechts één opdrachtgever werken, zuinig leven en van het geld dat je daardoor overhoudt een buffertje opbouwen voor mogelijk mindere tijden.

 22. JAME

  Helen, krijg eens wat talent want je bent zwaar overschat, je hebt net zoveel kennis en ervaring met voetbal als die witte chinees.

 23. Sjaak

  Probleem van alle vrouwen: zich bezwaard voelen. Meid ga lekker niets doen, boeien. Alle mannen zouden in hun vuistje lachen

 24. Jan van Eerten

  Is die vriendin lesbisch??

 25. Jan Koekepan

  @jan van eerten

  wat zou dat of ze lesbisch zijn.
  je kijkt zeker naar lesbische porn? ouwe g*ilaard.

 26. AlexF

  Wellicht kan Johan derksen de hond uit zijn bed schoppen en dan haar een plaatsje aanbieden?

  Ach ja dan gaat ze maar naar de voedselbank met een sneetje.

 27. toxilogic

  Na zo’n inleiding zou je toch verwachten dat de rijke Helene , haar arme vriendinnetje een baan als persoonlijke assistente zou aanbieden, maar nee hoor, ze gaat harder werken voor haar baas, wat een fantasieloze trut is het toch.

 28. Ben

  Zij is niemand wat verschuldigd. Hier wordt over haar gepraat. Niet met haar. Gewoon een topvrouw!

 29. Blaat aap

  Jow, (pre)millennials.
  Applausgeneratie, opgegroeid in het fluwelen koninkrijk van hun ouders.
  Freelance is de zwakke compromisevog van werken voor een baas oude verantwoordelijkheid voor een eigen bedrijf (en de mensen in dienst).
  Nou dit is een risico van zogenaamd ” freelance”.
  Gelukkig worden freelancers tijdens hoogconjunctuur dusdanig overbetaald dat ze een buffer kunnen opbouwen voor dig soort tijden.

  Alles anders is autism.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.