Talpa brengt vriendin Hélène Hendriks in problemen

Een goede vriendin van Hélène Hendriks is ernstig in de financiële problemen gekomen doordat ze haar freelance-job bij Talpa Network verloor vanwege de coronacrisis. Dat vertelt de presentatrice aan BMTV. Hélène heeft een vast contract bij Talpa, maar dat gold niet voor haar vriendin. Ze voelde zich er een beetje lullig over. “Ik voelde me op meerdere fronten best wel bezwaard. Eén van mijn beste vriendinnen is freelancer en die werkt dus ook voor Talpa“, zo legt ze uit.

Talpa heeft alle freelancers eruitgegooid. “Zij had in één keer geen werk meer en die kwam enorm in de problemen. Als freelancer krijg je dan nog wel iets van de overheid, maar toch kwam ze in de problemen.”

Hélène zag haar tv-salaris wel gewoon elke maand binnenkomen. Om zich minder schuldig te voelen ten opzichte van haar vriendin, besloot ze er hard voor te gaan werken.

Het zou te gênant zijn om met een vast salaris achterover te gaan zitten leunen, vindt Hélène. “Ik dacht: ik heb een contract, krijgt doorbetaald en ik voelde me best wel bezwaard. Je wil iets doen en je werkgever blijft je doorbetalen en dan moet je ook leveren. Dat heb ik al een aantal keren gezegd.”

Je kunt twee dingen doen: achterover zitten en wachten tot het voorbij is, maar dat is geen optie. Ik ben daarom dingen gaan ondernemen zodat je van nut bent voor de zender.”

De aflevering van BMTV met Hélène Hendriks kunt u hier bekijken.

Foto: SBS

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen