Nicolette’s Insta-lachzak Bas: ‘We hebben 19 bedrijven’

Geplaatst op do 13 aug 2020 om 11:35

Insta-lachzak Bas Smit, de man van Nicolette van Dam, runt samen met zijn vrouw 19 bedrijven. Hun brasserie in BN’er-enclave is er daar slechts één van. Dat zegt hij in de AT5-show De Zwoele Stad. Bas heeft het helemaal gemaakt. “Mijn vrouw en ik hebben samen zo’n negentien bedrijven. Dat is bijvoorbeeld een restaurant hier in Amsterdam: Brasserie Van Dam. Dat is dan wat meer van m’n vrouw. Verder is het vooral de marketingkant. We doen veel dingen in Amsterdam.”

Niet al die bedrijven zijn even indrukwekkend. Er zitten ook flauwekulletjes tussen als The Healthy Snackbox en iets met wenskaarten. “Ik run niet alles de hele dag vooraan. Ik kom binnen, ik doe mijn plasje en ik ga weer door.”

Maar wat is dat lach-of-ik-schiet-gedoe op zijn Instagram de hele tijd? Dat is om een volgersbase op te bouwen. “Met 600.000 volgers heb je best wel een marketingkanaal, dus we kunnen wel leuke dingen doen. Je kan in de Kalverstraat een winkel hebben, maar ik heb een online winkeltje. Zo moet je het een beetje zien.

Die volgersschare zet hij in om geld te verdienen, legde hij eerder uit in Quote: “Nicolette en ik sluiten het liefst equity for media-deals. Dan leveren wij dus bereik, in ruil voor aandelen. Wij zijn namelijk ondernemers, geen influencers. We willen geen producten aanprijzen, we willen ownen. Als ik moet zeggen dat ik die nieuwe Nikes helemaal top vind, dan voel ik me hoerig. Nu is het: wij hebben schoenen gemaakt, moet je kijken, lachen toch?

Narcist

BN’ers die meer met hun Instagram bezig zijn dan met hun kinderen zijn wel een beetje narcistisch. “Het hele social media heeft natuurlijk iets narcistisch. Je laat jezelf de hele dag zien, maar je bepaalt wel wat je laat zien en ik laat alleen maar zien wat ik wil laten zien. Alleen maar leuke dingen. Nee, ik ben geen influencer.

Een eigen tv-show of theatershow wil hij niet. “Ik doe het gewoon niet. Ik vind dit al doodeng. Ik heb dit niet zelf in de hand. Bij alles wat ik doe bepaal ik zelf wat ik laat zien, wat er gebeurt en wanneer het stopt. Als je opeens tegenover mensen staat, dan lijkt het me nogal wat.”

Ik ben in de basis ondernemer en ik heb geen baas, dus ik doe eigenlijk wat ik wil. Ik heb geen tv-zender die wil dat ik bepaalde dingen doe, ik laat zien wat mij in mijn leven bezighoudt. Het moet allemaal een beetje passen in mijn wereld.”

De Zwoele Stad van AT5:

Foto: AT5
38 Reacties op “Nicolette’s Insta-lachzak Bas: ‘We hebben 19 bedrijven’”


 1. david

  Waarvan Akte.

  Morgen op MC: de friettent van Lil’ Kleine.

 2. Karel

  Ik denk dat Bas de waarde van zijn influencen schromelijk overschat. Er is geen ondernemer in Nederland die equity ruilt voor marketing op een enkel social kanaal of het moet een product zijn waar toch al niemand meer in gelooft. Dan is het wel weer handig dat de toon van je social kanaal toch al aansluit bij totale debiliteit.

 3. Teuntje

  Nicolette mag zich tegenover de Chinezen wel eens gedragen

 4. Teuntje

  Nicolette mag zich tegenover de Chinezen wel eens gedragen Dit is geen dubbele reactie

 5. Gerda

  Ik kan dit wel respecteren

 6. Roderick

  @karel, die zijn er wel degelijk, Met name start-ups zijn bereid om klein aandeel weg te geven in ruil voor veel marketing waarde. Snap werkelijk niet dat er mensen zijn die dit proletenstel volgen. Maar 600k volgers is niet niks.

 7. RoccoS

  Bas Smit… de wandelende fake smile waar Sylvie Meis jaloers op zou zijn.

 8. Britt Scholte Lover

  Nicolette van dam hoeft daarom ook nooit meer te werken! voor haar is het hele jAAR VAKANTIE VIEREN en alles posten op instagram, ook haar kinderen zien we vaak voorbij komen wel altijd van de achterkant gefilmt

 9. Arie

  Wel slim, even wat promoten maar niet op de hoerige manier maar als “yacht girl”.
  Ze willen graag een percentage van de aandelen en zijn daarmee dus een *passieve* minderheidsaandeelhouder, zonder enige invloed of zeggenschap, maar kunnen wel kokketeren dat ze eigenaar zijn van heel veel bedrijven.
  Nu houden ze hun vingers gekruist in de hoop dat tussen die bedrijven een klapper zit zodat ze zonder enig noemenswaardige inspannen enkele miljoenen kunnen bijschrijven.

 10. raam

  bas de kees hondje van

  Nicolette

  dat is wat meer van mijn vrouw

  zielig kees hondje

  Bas koop je nog een beugel

  voor nicolette als ze gaat slapen

  bas mag je naar de kroeg alleen

  en hoeveel biertjes mag je drinken

  een halve glas zeker

 11. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Oke leuk verhaal, doen we niks mee; rot nou maar weer snel op naar die lelijke vrouw van je.

  Doeii!

 12. Karel

  Hij bedoelt dat ze nog maar 19 keer de liefde hebben bedreven.

 13. G.ossip

  Ook mensen met 19 bedrijven kunnen naar de klote gaan,de eeuwige prodent glimlach Bas die voornamelijk lacht om andermans leed moet dat maar eens overkomen,even met beide beentjes op de grond gezet worden,kijken of hij dan nog zijn witte glitter tanden promoot.

 14. OMG!

  100x liever Bas Smit dan al die neppe influencers die je van alles proberen aan te smeren uit eigen belang.

 15. Danny

  Ze hebben hun zaakje mooi voor elkaar.

 16. Remi

  … Die tandjes … zó wit ;)

  Zitten we hier te kijken naar Borsato’s Italo liedjes-vertaler 2.0 ?
  Ik ben even in verwarring.

  Wie is deze nicht ?

 17. Zomaar een persoon

  Dom zijn ze niet (of noem het gehaaid, of wat voor woord je er ook voor wil gebruiken). Bloedirritant dan weer wél.

 18. SL

  Hij speelt de ondernemer, dat is iets heel anders dan daadwerkelijk ondernemer zijn

 19. Suckerpunch, de enige en de ekte!

  Wie teveel de spotlights opzoekt en pronkt met zijn/haar rijkdom staat hetzelfde lot als nikkifokkingtutorials te wachten.

  Het is al eens meer gebeurt

 20. Pettie Fart

  Het ‘geheim’ ? Gekochte volgers! Verder doet hij volgens mij weinig want hij kan nooit eens iets concreets benoemen wat hij voor de kost doet.
  Dus lult hij maar wat met zijn 19 bedrijven, zolang hij het zelf maar gelooft, deze breedbekkikker. Thuisblijf papa is het meest geloofwaardig en zijn kirrend kindvrouwtje zorgt voor het brood op de plank.

 21. sophie

  Doet Nicolette eigenlijk nog wel iets op tv? Volgens mij was haar laatste programma (iets met koken?) toch mislukt? Ik kan die stem niet verdragen en die toon alsof ze het tegen een debiel heeft al helemaal niet dus ik heb oprecht geen idee.

 22. Piet Pannelap

  “Gebakken lucht“- gezinnetje…. daar zijn er wel meer van in het reservaat (A’dam oud-zuid)

 23. Liefhebbende Moeder

  Ik volg Bas niet, maar ik kijk zijn stories wel. Bas is heel erg leuk om naar te kijken. Hij heeft wel rare vriendjes zoals John Ewbank en Marc Nogwat.

 24. Ronnie

  Veel jaloers volk hier. Volgens mij hebben ze hun zaakjes aardig voor elkaar. Er zijn ook genoeg B TV sterren, die vinden dat ze nog heel interessant zijn voor TV netwerken. Nicolette van Dam ziet ook wel in dat ze het daar niet meer gaat maken en doet het nu samen met haar man op deze manier. En met groot succes! Slim gedaan.

 25. Zomaar een persoon

  @SL – Als je het alleen maar speelt, kom je niet aan zo veel geld.

 26. Annie van Achteren

  Ik vind Bas best wel ’n lekker ding, dus wat mij betreft mag ie heeeeeel veel op Instadram.

 27. Marianne

  Ook de bedrijfjes waar Bas vuistdiep in zit hebben noodsteun aangevraagd. Zo geweldig gaat het dus allemaal niet. Hij zit in zo’n automaat met snoepgoed op werkplekken, maar er gaat niemand naar zijn werk meer. En in één of ander reisbureautje. Enfin, ook daar gaat het niet helemaal lekker zoals u zult begrijpen.

 28. Gordon

  Hoe doen ze dat toch ?ik moet de ene na de andere tent sluiten

 29. Hopsakees

  Ongehoorde zak hooi.
  Rijkeluiszoontje die in vroeger tijden niets anders deed dan andere mensen uitlachen.
  Heeft ooit – toen hij nog niet met dat enorm lekkere wijf was – getracht een format te verkopen waarin hij en nog wat van die PC Hooft-kneuzen zich zouden misdragen. In St. Tropez en weet ik veel waar.
  die jongen staat voor alles wat er fout is in de huidige media. Beroemd om niks.

 30. Lachgas

  En let maar op: vanavond weer aandacht in Shownieuws.

 31. Actries van Houten

  Ik zag laatst een filmpje met Bas waarin hij een zwembroek aanheeft met allemaal hoofdjes van Nicolette erop. Hij zei er lachend bij dat ‘Nicolette nu in zijn broekje zat’… Nicolette moest daar zelf natuurlijk ook erg om lachen. Ik niet, ik vroeg me alleen maar af van wie ik een bikinibroekje zou willen. Ik denk met foto’s van Dries Roelvink erop. Of nee, Wolter Kroes. Of Sander Schimmelpenninck.

 32. Actries van Houten

  O wacht. Ik maak een cruciale fout. Bas zegt: “Normaal zit je in m’n broekje.” En dan ongeveer tachtig keer “ha ha ha”.

 33. Jan Koekepan

  vandaar dat zijn vrouw mee liep te leuren met de postcodeloterij

  oplichters zoeken elkaar op, dat blijkt weer

 34. AlexF

  Iedere zakkenwasser kan zich inlaten schijven 19x bij de KVK.

  1 leuk bedrijf waar echt je hard ligt is veeeeel leuker.

 35. Rotterdammer

  Wat een kneus! Beter 1 goed bedrijf in de hand dan 19 waanideeën in de lucht!

 36. Henk

  Mister blokkeer hahaha wat een dwaas

 37. Ben

  We hebben 19 bedrijven : een eettentje in amsterdam en dan nog 18 x en zo….. . Wat dat dan ook moge zijn. Zeg maar 19x niks.
  Er is een vermogen gestopt om haar te laten slagen op tv.
  Maar ze is zo gruwelijk dom hoorde ik van medew achter de schermen. Ze kan hooguit een korte zin ineens opnemen.
  Zij is echt zo’n kansloos fake wicht.

 38. Ben

  Zeg maar de vrouwelijke uitvoering van frits sissing en dries zwembroek bij elkaar. Ranzig.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.