Nicolette’s Insta-lachzak Bas: ‘We hebben 19 bedrijven’

Insta-lachzak Bas Smit, de man van Nicolette van Dam, runt samen met zijn vrouw 19 bedrijven. Hun brasserie in BN’er-enclave is er daar slechts één van. Dat zegt hij in de AT5-show De Zwoele Stad. Bas heeft het helemaal gemaakt. “Mijn vrouw en ik hebben samen zo’n negentien bedrijven. Dat is bijvoorbeeld een restaurant hier in Amsterdam: Brasserie Van Dam. Dat is dan wat meer van m’n vrouw. Verder is het vooral de marketingkant. We doen veel dingen in Amsterdam.”

Niet al die bedrijven zijn even indrukwekkend. Er zitten ook flauwekulletjes tussen als The Healthy Snackbox en iets met wenskaarten. “Ik run niet alles de hele dag vooraan. Ik kom binnen, ik doe mijn plasje en ik ga weer door.”

Maar wat is dat lach-of-ik-schiet-gedoe op zijn Instagram de hele tijd? Dat is om een volgersbase op te bouwen. “Met 600.000 volgers heb je best wel een marketingkanaal, dus we kunnen wel leuke dingen doen. Je kan in de Kalverstraat een winkel hebben, maar ik heb een online winkeltje. Zo moet je het een beetje zien.

Die volgersschare zet hij in om geld te verdienen, legde hij eerder uit in Quote: “Nicolette en ik sluiten het liefst equity for media-deals. Dan leveren wij dus bereik, in ruil voor aandelen. Wij zijn namelijk ondernemers, geen influencers. We willen geen producten aanprijzen, we willen ownen. Als ik moet zeggen dat ik die nieuwe Nikes helemaal top vind, dan voel ik me hoerig. Nu is het: wij hebben schoenen gemaakt, moet je kijken, lachen toch?

Narcist

BN’ers die meer met hun Instagram bezig zijn dan met hun kinderen zijn wel een beetje narcistisch. “Het hele social media heeft natuurlijk iets narcistisch. Je laat jezelf de hele dag zien, maar je bepaalt wel wat je laat zien en ik laat alleen maar zien wat ik wil laten zien. Alleen maar leuke dingen. Nee, ik ben geen influencer.

Een eigen tv-show of theatershow wil hij niet. “Ik doe het gewoon niet. Ik vind dit al doodeng. Ik heb dit niet zelf in de hand. Bij alles wat ik doe bepaal ik zelf wat ik laat zien, wat er gebeurt en wanneer het stopt. Als je opeens tegenover mensen staat, dan lijkt het me nogal wat.”

Ik ben in de basis ondernemer en ik heb geen baas, dus ik doe eigenlijk wat ik wil. Ik heb geen tv-zender die wil dat ik bepaalde dingen doe, ik laat zien wat mij in mijn leven bezighoudt. Het moet allemaal een beetje passen in mijn wereld.”

De Zwoele Stad van AT5:

Foto: AT5

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen