Maurice de Hond: ‘Op1 doet weer aan bangmakerij!’

Maurice de Hond vindt dat Op1 nog altijd te veel bij het RIVM in de bips zit. De talkshow deed ook gisteren weer ongegeneerd mee aan de bangmakerij van de overheid over het coronavirus. Dat zegt de sociaal geograaf op Twitter. Er wordt in Op1 niet eerlijk bericht over de coronapandemie, vindt Maurice. “Gisteravond weer bij Op1 de standaard bangmakerij aan de vooravond van een personferentie. ‘De besmettingen nemen exponentieel toe’, werd geroepen“, zo laat hij weten.

Het is gewoon niet waar, aldus Maurice. “Kijk naar de grafiek van BDDataplan (zie onderstaand). De laatste 6 dagen neem het 3-daagse gemiddelde van het aantal gemelde positieve testen AF.

Op1 lijkt de feiten bewust om te draaien, stelt hij. Maurice wijst ook op het laag blijvende aantal coronapatiuenten op de IC. “Voordat de hysterie van de personferentie van vanavond weer losbarst kijk even naar dit plaatje van de ontwikkelingen van de IC-bezetting in Nederland.

Wat Ernst Kuiper gisteravond deed bij OP1 met zijn exponentiele groei bangmakerij was hetzelfde als Joop van der Ende altijd deed voor de opname van een show in zijn TV-studio. De zaal vast opwarmen. Dat deed Ernst Kuiper voor de persconferentie van vanavond.

Maurice en Op1 hebben een moeizame band met elkaar. Met name tijdens het dieptepunt van de coronacrisis was de NPO-talkshow hét debatarena over de pandemie, maar Maurice werd er niet toegelaten.

Het duurde twee weken voordat Op1 hem binnenliet. “Hij is sociaal geograaf en geen viroloog. Aanvankelijk zagen we bij het tv-programma Op1 dan ook weinig aanleiding hem uit te nodigen“, zei Tijs van den Brink daar later over.

Toevallig uitte Catherine Keyl gisteren in De 5 Uur Show ook nog kritiek op Op1. Zij zei: “Catherine Ik kijk natuurlijk wel naar Op1, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het de laatste tijd wel een beetje sneu vind worden. Ik vind het gewoon niet meer zo goed, sorry. Ik heb het gevoel dat er elke avond dezelfde gasten zitten. Ab Osterhaus? Bijvoorbeeld.

Vanavond is er weer een nieuwe coronapersconferentie van Mark Rutte, om 19.00 uur op NPO 1, RTL 4 en SBS 6.

Lees ook: Op1 bevestigt Maurice de Hond te hebben geboycot (3 juni)

De grafiek van Maurice:

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen