Kassa rinkelt: Mattie en Marieke tekenen nieuw contract

Met Mattie Valk en Marieke Elsinga als uithangbord is het Qmusic gelukt om de nieuwe commercieel marktleider van de Nederlandse radiomarkt te worden. De zender heeft Radio 538 verslagen en dat is een behoorlijke prestatie. Het is dus belangrijk om de huidige dj-stal goed te pamperen én vast te houden: Mattie (35) en Marieke (34) hebben daarom een nieuw, driejarig contract getekend bij het hitstation en het vrolijke ochtendspits-duo zal er vast en zeker financieel op vooruit gaan.

Het is geen geheim wat Mattie de afgelopen jaren verdiende bij Qmusic: tijdens zijn ruzie met Wietze de Jager werd duidelijk dat hij voor 600.000 per jaar én een Tesla bij Q bleef. Die Tesla werd om imagotechnische redenen een andere auto, maar die tonnenregen bleef in stand.

Nu het Mattie is gelukt om Q samen met Marieke naar het commercieel marktleiderschap te brengen, zal er vast en zeker een bonus hebben ingezeten voor het duo.

Al met al blijven Mattie en Marieke voorlopig dus nog een bekend radioduo. “Weet je wat het is? Mattie vindt het een heerlijk idee om dit de komende twintig jaar te doen”, zegt Marieke vandaag in De Telegraaf.

Mattie: “Ik denk dat je een ochtendshow altijd met die ambitie moet beginnen, ja. Want hoe langer hij bestaat, hoe beter je elkaar leert kennen, en hoe meer de show groeit.

Marieke: “Maar ik ben niet zo. Ik krijg mijn hoofd er nooit zo goed omheen als het lang gaat duren. Ik krijg het Spaans benauwd als je zegt dat ik straks 45 ben en dit nog steeds doe. Dus voor mij is deze verlenging wel een groot moment. Al ben ik ook aan het einde van ons nieuwe contract nog geen 45.

Chemie

Programmadirecteur Dave Minneboo van Qmusic laat in een persbericht weten: “Met Mattie en Marieke hebben we een supersterk duo in de ochtend. De chemie tussen de twee en de rest van het team spat ervan af. Luisteraars weten de ochtendshow ook te waarderen, want er worden keer op keer records gevestigd. We zijn dan ook heel trots dat Mattie en Marieke de komende jaren elke werkdag te horen blijven op Qmusic.

Tijdens de coronacrisis is de ochtendshow van Mattie en Marieke met een uur verlengd om beter aan te sluiten op het ritme van de dag van de luisteraars. Normaal duurde de ochtendshow van 6.00 tot 9.00 uur, maar door het extra uur stopt deze om 10.00 uur. Dat blijft zo

Het Foute Uur wordt daarna aansluitend door dj Menno Barreveld gepresenteerd.

Foto: Qmusic

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen