BLVD vindt Show ordinair: ‘Wij willen bikinifoto’s níet’

De normen en waarden van Boulevard zijn veel nauwer afgekaderd dan die van SBS Shownieuws. De showrubriek van RTL 4 heeft bijvoorbeeld helemaal geen behoefte aan de bikinifoto’s van koningin Máxima, die afgelopen weekend viral gingen op internet. “Die kunnen en willen we ook niet laten zien, want los van het feit dat we dan stront aan de knikker hebben, is dat ook niet de kant die we op willen“, legde Boulevard-presentatrice Marieke Elsinga uit in de uitzending van gisteren.

Dat klinkt heel anders dan Shownieuws, dat zich schoorvoetend hield aan de mediacode. “Ik smul wel van dat soort foto’s en ik vind het nog steeds jammer eigenlijk dat we dat niet kunnen laten zien“, zei deskundige Bart Ettekoven.

Bart wees er ook op dat Máxima niets heeft om zich voor te schamen, omdat ze een ‘fantastisch lichaam’ heeft. Een lichaam dat iedereen online wél, maar op televisie níet mag zien. De foto’s van de Duitse Bild zijn namelijk het hele internet over gegaan en daar geldt de mediacode nauwelijks.

De televisie mocht overigens wél de vakantiefoto uitzenden waarop Máxima zich niet aan de 1,5-meter-regel hield, omdat die nieuwswaarde had. “Ik denk dat ze hiervan balen, maar ik denk dat ze stiekem nog wel meer balen van foto’s die in de Duitse kranten zijn gepubliceerd“, zei royaltykenner Justine Marcella van Boulevard.

Die kunnen wij echt niet doen, die vallen echt onder de mediacode. De mediacode is een gentleman’s agreement: wij respecteren de privacy in ruil voor aanwezigheid bij de fotosessie, tenzij het nieuwsbelang groter is. En bij die foto die we net zagen is het nieuwsbelang gewoon groot, dus die mag gepubliceerd worden.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen