‘Amalia, Alexia en Ariane op Gay Pride niet uitgesloten’

Het is niet uitgesloten dat de media volgend jaar maar oog hebben voor drie meiden tijdens de Canal Parade op Gay Pride. Het zou zomaar kunnen dat prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane een keer mee gaan varen. Dat heeft Vorsten-hoofdredacteur Justine Marcella gisteren gezegd in RTL Boulevard. Justine in de showrubriek: “Ik denk dat zeker nu de prinsessen wat ouder zijn… Het valt altijd in hun vakantie, maar koningin Máxima is ook altijd heel erg betrokken bij dit onderwerp.”

Het koningspaar zelf is volgens Justine ook een beetje roze. “Ze was bij een diner in de Ridderzaal over homo-emancipatie en de koning bij 70 jaar COC.”

Amalia, onze volgende koningin, steunt de gay community. “Op het Sorghvliet Gymnasium, waar de prinsessen op zitten, wordt uitgebreid gedaan aan Paarse Vrijdag. Daar is Amalia ook echt betrokken bij geweest. Ze hebben zelfs een prijs gekregen voor de meeste leerlingen in een paarse trui.

Al met al ziet Justine het dus wel gebeuren dat Amalia, Alexia en Ariane een keer tussen de leernichten gaan staan. “Ik zou het heel erg leuk vinden als ze een keer op Pride komen.”

Foto: RVD / Wesley de Wit

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen