Twan Huys wil terug naar tijd van vóór RTL-debacle

Twan Huys wil dolgraag weer terug naar de tijd vóór zijn RTL-debacle in het tv-seizoen 2018/2019. Zijn plek bij Nieuwsuur is weliswaar vergeven, maar vurig hoopt hij op een terugkeer van College Tour. Dat heeft de presentator gezegd op NPO Radio 5. Twan was voor zijn zeer lucratieve overstap naar RTL een succesvolle presentator bij de NPO, maar daar is niet veel meer van over. Hij is met hangende pootjes teruggekeerd naar de NPO, maar zit daar niet meer op de eretribune.

De presentator is blij dat hij aan de slag mocht bij Nieuwsuur, maar op wat optredens bij de tenenkrommende Margriet van der Linden na zien we hem eigenlijk nauwelijks meer. En daar wil hij verandering in brengen.

Twan hoopt dat hem een terugkeer van College Tour gegund wordt. “Ik heb de ambitie om College Tour weer terug op televisie te brengen. Het programma is zo inspirerend geweest voor een hele generatie studenten – dat krijg ik vaak te horen van studenten die erbij waren. Dat een antwoord van een wereldleider mensen nét dat ene zetje of inzicht heeft gegeven dat ze nodig hadden.

Voorlopig stelt Twan zich tevreden met de kruimels. “Ik vind het heerlijk om Buitenhof weer te mogen doen, met drie gasten in een studio. En ik vind het een eer dat KRO-NCRV mij heeft gevraagd om Sven Kockelmann in de vakantie te mogen vervangen bij 1-op-1.

Eerder deze week gaf Twan op NPO Radio 1 aan zich te verbazen over de ophef die het mislukken van zijn talkshow heeft veroorzaakt. “In het grote geheel stelt het niet zo veel voor. Er is absurd veel aandacht voor televisie en talkshows. Te veel, overdreven veel. Ik kan je vertellen dat je ontzettend snel opknapt van een paar weken door Nederland wandelen als je zoiets meemaakt.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen