Sander Lantinga krijgt geen 2 miljoen: ‘Markt nu anders’

Sander Lantinga verdient als dj bij het Radio 538 van John de Mol geen 2 miljoen per jaar. Bij lange na niet. Dat zegt de radiomaker in gesprek met de Playboy. Vroeger waren dit soort radiosalarissen misschien gangbaar, maar tegenwoordig al lang niet meer, zegt Sander. “Als dat zo was, dan had ik de vlag uitgehangen. In de verste verte verdien ik geen 2 miljoen per jaar. Dat blijft toch zo’n geest uit het verleden, dat dj’s bakken met geld binnenhalen“, legt hij uit.

We leven nu toch in een heel andere tijd, met veel meer media, legt Sander uit. “Vroeger werden er misschien zulke bedragen uitgekeerd, voor de Balkenendenorm, toen er nog niet zo veel dj’s waren als nu en veel minder zenders.”

Er zijn nu geen dj’s meer die miljoenen binnenharken, meent Sander. “De markt is nu anders, je moet dezelfde taart met veel meer partijen delen.”

Wat dat betreft zijn ze op het verkeerde moment naar Talpa Radio gegaan. “Voordat Coen en ik van 3FM overstappen naar Radio 538, hebben we vaker gesproken met de commerciëlen. Als we voor het grote geld hadden willen gaan, dan hadden we dat veel eerder moeten doen. Maar op dat moment was de tijd nog niet rijp, in 2015 wel.”

Het was een keuze die we met ons hart hebben gemaakt.”

Het Playboy-interview met Sander Lantinga kunt u lezen via Blendle.

Foto: Talpa Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen