Olcay Gulsen uit kritiek op kledinglijn Maxime Meiland

De Meilandjes blijven maar negatief in het nieuws komen. Dochter Maxime Meiland is helemaal de sjaak: niet alleen haalde ze de pers toen bleek dat haar ‘eigen’ kledinglijn rechtstreeks van AliExpress af is gehaald, maar vorige week werd ook onthuld dat ze in de porno wilde gaan. Nu is er wéér onrust over haar kledinglijn, want een maand na de lancering gaan haar shirtjes en jasjes al in de uitverkoop voor 50 procent. Wat vindt Olcay Gulsen, expert op het gebied van mislukte modelabels, hiervan?

Olcay begrijpt op zich wel dat Maxime’s Monciel nu al in de uitverkoop is. “Ik denk dat zij vertraging heeft opgelopen door corona. Ze heeft heel laat in het seizoen een zomercollectie gelanceerd. Een zomercollectie lanceer je normaal gesproken in januari, februari of maart en zij is pas begin juli online gegaan, waardoor ze nu – heel kort na lanceringsdatum – gedwongen is om mee te gaan met de markt.

Het biedt ook mogelijkheden, want haar zomerlijn was niet zo best, vindt Olcay. “Ik denk dat het goed is dat ze juist nu in de uitverkoop gaat, zodat ze een nieuwe collectie gaat maken, waar ze misschien niets meer eigen inbreng in gaat brengen. Wat ik wel zie is dat het niet echt een collectie is, weet je. Het zijn best wel geselecteerde losse items.”

Ook de stoffen waren volgens Olcay niet goed. “Ik zag ook dat geen enkel modelletje een rekstof heeft en Nederlanders hebben gemiddeld een maat M of L en misschien wel XL. Ik zag ook heel vaak in de comments: ‘Mijn maat zit er niet tussen’ of ‘Mijn pasvorm is niet goed.’ Ook dat zijn allemaal beginnersfouten.”

Maxime moet wel een tandje bijzetten, denkt Olcay. “Online iets verkopen is relatief makkelijk als je een groot bereik hebt en ik zie dat Maxime volgens mij 400.000 volgers heeft. Ze is razendpopulair. Ik denk dat ze die volgers nog iets beter had moeten inzetten, want ik denk dat ze wel een grote schare fans heeft die graag iets van haar zouden willen dragen.”

Lees ook:
Maxime ‘copycat’ Meiland: ‘Ik heb alles zelf gedaan!’ (27 juni)
Maxime Meiland baalt van forse imagoschade (29 juni)
Martien Meiland baalt van kritiek op copycat-Maxime (2 juli)
Maxime Meiland werkte aan erotische webcamsite (22 juli)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen